AEDAŞ‘tan Elektrik Şebekelerine Bilinçsiz Müdahale Edilmemeli Uyarısı

AEDAŞ‘tan Elektrik Şebekelerine Bilinçsiz Müdahale Edilmemeli Uyarısı

Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ (AEDAŞ) vatandaşların elektrik şebekelerine bilinçsizce müdahale etmemeleri konusunda uyarıda bulundu.AEDAŞ'tan...

Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ (AEDAŞ) vatandaşların elektrik şebekelerine bilinçsizce müdahale etmemeleri konusunda uyarıda bulundu.

AEDAŞ'tan yapılan açıklamada, Antalya, Isparta ve Burdur'da 2,3 milyondan fazla aboneye kaliteli, kesintisiz ve yüksek standartlarda hizmet hedefi için Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ'nin çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Elektrik enerjisinin güvenli kullanımının can ve mal güvenliği için büyük önem taşıdığı vurgulanan açıklamada, elektrik arızaları, enerji açma-kesme, armatür arızası, elektrik tellerine temas eden cisim veya kuşların olması gibi durumlarda, en kısa sürede AEDAŞ teknik ekiplerine bilgi verilmesi gerektiği aktarıldı.

Dağıtım şebekelerine müdahalenin ölümlü kazalara yol açabileceği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu nedenle üçüncü şahısların müdahalesi son derece tehlikeli ve aynı zamanda yasaktır. İnşaat veya tadilat gibi işler sırasında güvenlik mesafelerine uyulmadığı durumda ve elektrik iletkenlerine müdahale edildiğinde ciddi can ve mal kayıpları yaşanabilir. Bu nedenle firmalar, Yapı İşlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliği'nde belirtilen kurallara mutlaka uymalıdır. Enerji kesilerek çalışma yapılması gereken durumlarda hem yasa hem de kamu güvenliği gereği firmaların dağıtım şirketi çağrı merkezi veya işletmelerine bilgi vermesi gerekir. Dağıtım şirketi tarafından enerji kesintisi yapılmadan çalışmaya başlanmaması şarttır. Vatandaşların da elektrik arızaları ve acil durumlarda 186 Çağrı Merkezi'ni aramaları büyük önem taşımaktadır."

AA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler