ABD İşsizlik Rakamları Belli Oldu: Veriler, Mart Ayında Güçlü Geldi

ABD İşsizlik Rakamları Belli Oldu: Veriler, Mart Ayında Güçlü Geldi

ABD ekonomisi Mart ayında sağlık, hükümet ve inşaat sektörlerinde önemli kazanımlarla 303.000 iş ekledi. En son ABD iş verileri, Fed'in faiz artışı planlarındaki şahin duruşuna rağmen piyasanın dayanıklılık gösteriyor.

Yatırımcılar, ülkenin ekonomik sağlığını ve potansiyel Federal Rezerv eylemlerini ölçmek için tarım dışı bordrolar da dahil olmak üzere önemli ABD iş verilerinin açıklanmasını bekledi.

İşsizlik oranlarını ve saatlik ücretleri kapsayan rakamlar, gelecekteki Fed oranı ayarlamalarına ilişkin içgörüler için bekleniyordu. Bir önceki aya göre Mart ayı için tarım dışı maaş bordrolarında güçlü bir artışa işaret eden veriler ortaya çıktıkça, Fed faiz indirimleri üzerine spekülasyonlar yoğunlaşıyor.

ekran-resmi-2024-04-05-22-55-40.png

ABD İş Verilerini Açıklama

Çalışma Bakanlığı tarafından yayınlanan en son ABD iş verileri, ülkenin işgücü piyasasına ilişkin nüanslı içgörüleri ortaya koyuyor. Mart ayının tarım dışı bordro rakamları, önceki aydaki 275.000'e ve 200.000'lik piyasa beklentilerine kıyasla 303.000'e ulaştı.

Eşzamanlı olarak, işsizlik oranı, bir önceki aydaki %3,9'a kıyasla ve konsensüs tahminleri doğrultusunda Mart ayında %3,8'e düştü. Öte yandan, ABD saatlik ücretleri %0,3'e yükseldi. Yıllık bazda, ortalama saatlik gelir, esnek bir iş piyasasını yansıtan %4,1 arttı.

Özellikle, bu göstergeler, beklenen faiz indirimlerini potansiyel olarak geciktiren güçlü verilerle Fed'in para politikası kararlarını şekillendirmede çok önemli bir rol oynamaktadır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler