ABD Enflasyon Verileri Beklentileri Aştı: Piyasa Tepkisi Olumsuz Oldu

ABD Enflasyon Verileri Beklentileri Aştı: Piyasa Tepkisi Olumsuz Oldu

Tüketici fiyat endeksi Mart ayında beklenenden daha hızlı bir şekilde hızlandı. Enflasyonu yükseltti ve muhtemelen Federal Rezerv'in yakın zamanda faiz oranlarını düşürebileceğine dair umutlarını şimdilik kapattı.

Çalışma Bakanlığı Çalışma İstatistikleri Bürosu'nunÇarşamba günü bildirdiğine göre, enflasyon arttı. Ekonomi genelinde geniş bir mal ve hizmet maliyetleri ölçüsü olan TÜFE, ay için %0,4 artarak 12 aylık enflasyon oranını Şubat ayına göre %3,5 veya 0,3 puan daha yüksek bir şekilde artırdı. Dow Jones tarafından ankete katılan ekonomistler %0,3'lük bir kazanç ve yıllık %3,4'lük bir seviye arıyorlardı.

Uçucu gıda ve enerji bileşenleri hariç tutulduğunda, çekirdek TÜFE de aylık bazda %0,4 hızlanıyor. %0,3 ve %3,7 için ilgili tahminlere kıyasla bir yıl öncesine göre %3,8 arttı.

us-inflation-blog.png

AMERİKA’DA ENFLASYON HALEN YAPIŞKAN

Rapor, geçen hafta Mart ayında istihdam büyümesinin hızlandığı ve işsizlik oranının Şubat ayındaki %3,9'dan %3,8'e düştüğü haberini takip etti. Daha yüksek yaşam maliyeti, 5 Kasım cumhurbaşkanlığı seçimlerinde büyük görünüyor. Yine de, süpermarkette gıda fiyatlarının değişmediği ve motorlu taşıtların maliyetinin düşmesiyle malların geri dönüşüne yol açan bazı gümüş astarlar vardı.

Amerikalılar benzin ve kiralık konutlar için daha fazla ödeme yapmaya devam ettikçe ABD tüketici fiyatları Mart ayında beklenenden daha fazla arttı. Finansal piyasaların Federal Rezerv'in faiz oranlarını Eylül ayına kadar ertelemeyi erteleyeceğini tahmin etmesine yol açtı.

FAİZ BEKLENTİLERİ RAFA KALKIYOR

First Citizens'ın pazar ve ekonomik araştırma direktörü Phillip Neuhart, “veriler bu yıl Fed'in harekete geçme olasılığını tamamen ortadan kaldırmıyor, ancak Fed'in önümüzdeki birkaç ay içinde gecelik faizi düşürme şansını kesinlikle azaltıyor” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler