ABD Enflasyon Sonrası Altında Tahminler Güncellendi: İşte Gram Altın Yıl Sonu Hedefi

ABD Enflasyon Sonrası Altında Tahminler Güncellendi: İşte Gram Altın Yıl Sonu Hedefi

Dün açıklanan ABD enflasyon verilerinin ardından gözler piyasaya çevrildi. Yatırımcılar, enflasyondaki kısmi gevşeme sonrasında stresi üzerinden attı. Altın yatırımcısı için uzmanlardan önemli yorum geldi.

Gram altın yatırımcısı, uzun süredir bekliyor. Yıl sonu hedefini düşünerek hareket eden altın yatırımcısı, verilerin pozitif gelmesiyle daha da umutlandı.

Uzman ve ekonomistler yıl sonu gram altın için hedeflerini ise yeniden gözden geçirdi. Altın yatırımcısını mutlu edecek yorumlar uzmanlar tarafından geldi.

GRAM ALTIN YIL SONU HEDEFİ

Para Piyasaları ve Altın Uzmanı İslam Memiş, enflasyon sonrasında altın hakkında yorumda bulundu. Gram altın yatırımcısı için önemli olan açıklamalar yaptı. İslam Memiş,

Zaman zaman geri çekilmeler normal. Ama 1.800-1.830 aralığı orta ve uzun vadeli yatırımcılar, düğün yapacak olanlar veya altın borcu olan yatırımcılar için bir fırsat konumunda.

Gram altın için bu yıl ile alakalı kamuoyuna açıkladığım bir rakam vardı. O da 1.880 lira seviyesi. Zaten 2 haftadır 1.873 TL'yi gördük hemen hemen bu beklentimiz gerçekleşti. Yine hedef 1.880 TL devamında 1.900 TL seviyesinin üzerinden yılı tamamlayabiliriz diye tahmin ediyorum."

EKONOMİST TUFANER’DEN ALTIN YORUMU

Beykent Üniversitesi’nden Ekonomist Doç. Dr. Batuhan Tufaner, Mynet sitesine açıklamalarda bulundu. Altın hakkında konuşan ekonomist Tufaner, altının seyri için olası senaryoları paylaştı. Batuhan Tufaner,

Gram altındaki yükseliş eğilimleri risksiz şekilde ve yavaş yavaş da olsa devam ediyor. Fed’in faiz arttırımı döngüsünün sonuna yaklaşması ve 2024 yılında merkez bankalarının faiz indirimlerine başlayacağı beklentisi altını destekleyici en önemli unsurlar arasında yer alıyor. Diğer taraftan, jeopolitik risklerin devam ediyor olması ve doların uluslararası piyasalarda güç kaybetmesi, güvenli liman olan altını ön plana çıkaracaktır.

Bununla birlikte, Dolar/TL paritesinin de yıl sonunda artacağını göz önünde bulundurursak 2024 yılının ‘altın çağı’ olmasını bekleyebiliriz. Gram altının fiyatının 2024 yılında öncelikle 2500 TL’yi ve sonrasında ise 3000 TL’yi göreceğini düşünüyorum.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler