2024 Yılı İçin Vergi, Harç ve Ceza Oranları Belli Oldu

2024 Yılı İçin Vergi, Harç ve Ceza Oranları Belli Oldu

Yeni yıla az bir süre kala vatandaş, yapılacak zamları merak ediyor. Zamların başında ise vergi, harç ve cezalar geliyor. Peki yeni yıl için zam oranları ne kadar olacak?

Ekim ayı Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi açıklanmıştı. Bu orandaki artış, 2024 yılındaki zam oranlarının ne olacağı konusunda bilgi veriyor. Ekim ayında bir önceki aya göre %1,94, bir önceki yılın Aralık ayına göre %38,70, bir önceki yılın aynı ayına göre %39,39 ve on iki aylık ortalamalara göre %58,46 artış gösterdi.

12 aylık artan oran sonrasında vergi, ceza ve harçlara yansıyacak zam miktarı da belli oldu. Buna göre 2024 yılı için yüzde 58,46 oranında zam yapılmasının önü açıldı.

VERGİ, CEZA VE HARÇ İÇİN ZAM MİKTARI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yetkisiniz kullanmazsa 2024 yılında zam oranları yüzde 50’nin üzerinde uygulanabilecek. Vergi, ceza ve harç için zam oranı yüzde 58,46 olabilecek.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından her ay düzenli olarak açıklanan Üretici Fiyat Endeksi, yüzde 58,46 olarak açıklandı. 12 aylık ortalamanın yüzde 50’yi geçmesiyle beraber 2024 yılındaki birçok kalemde değişiklik olacak.

Emlak Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi, Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), çeşitli harçlar, araç muayene ücreti, Gelir Vergisi tarife dilimleri ve idari cezalar gibi birçok vergi, harç ve ceza etkilenecek. Pasaport, Yurtdışı telefon kayıt altına alma yine bunlara dahil olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler