2024 Emekli Maaşında Son Durum: 5000 TL İkramiyenin Ne Zaman Verileceği Belli Oldu!

2024 Emekli Maaşında Son Durum: 5000 TL İkramiyenin Ne Zaman Verileceği Belli Oldu!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan gelen son dakika açıklamasına göre, emeklilerin beklediği 2024 Ocak zammıyla ilgili çalışmalar devam ediyor. İşte detaylar...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilerin 2024 Ocak zammına dair açıklamalarda bulundu. En düşük emekli maaşı ve zam oranlarıyla ilgili detayları paylaşan Bakan, zam takvimini ve çalışmaların detaylarını açıkladı. İşte detaylar...

2024 YILINDA ÇALIŞAN EMEKLİLER İKRAMİYE ALACAK MI?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışanların, emeklilerin, memurların, işverenlerin ve girişimcilerin sorunlarını kendi sorunları olarak gördüklerini belirtti. Bakan Işıkhan, EYT gibi çözülemez denilen meseleleri bir bir çözüme kavuşturduklarını ve enflasyonun olumsuz etkilerine karşı hem çalışanlara hem de işverenlere destek olduklarını ifade ederek, "Emeklilerimizin yüzünü daha da güldürecek yeni adımlarla tüm vatandaşlarımızı refaha ortak edeceğiz" dedi. Sözlerine devam eden Bakan Işıkhan, "Hafta başında Sayın Cumhurbaşkanımızın da duyurduğu üzere 12,2 milyon emeklimizi kapsayan 5 bin liralık ödememizin kararını açıkladık. İnşallah yılbaşı itibarıyla da maaşlarda yapılacak iyileştirmelere dair yeniden bir durum değerlendirmesi yaparak gereken adımları atacağız. Ben buradan bir kez daha hayırlı olsun diyorum" ifadelerine yer verdi.

EMEKLİLERE 5000 TL İKRAMİYE

Meclis'te yeni yasama döneminin başlamasıyla ekim ayında emekliye zam düzenlemesi için hız kazanan çalışmalar sonucunda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla emeklilere 5000 TL Cumhuriyet ikramiyesi verilmesi kararlaştırıldı. Toplam 12,2 milyon çalışmayan emekliye Kasım ayının 15'ini geçmeyecek şekilde ödemeler yapılacak. Yasalaşma süreci tamamlandı ve SGK'nın sigorta tahsis numarasına göre emeklilere ödeme yapılacağı günlerin belirlenmesi için bekleniyor.

BAKAN IŞIKHAN'DAN OCAK ZAMMI AÇIKLAMASI!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2024 Ocak zammına ilişkin son dakika açıklamasını yaptı. Emeklilere yönelik açıklamalarda bulunan Bakan Işıkhan, yeni yılda emekli maaşlarına yapılacak zamlarla ilgili detayları açıkladı. Emeklilere yönelik sorunları çözüme kavuşturduklarını ifade eden Bakan Işıkhan, asgari ücret, memur zammı ve memur emeklisi zammının yanı sıra emeklilere yapılacak zam takvimini de kamuoyu ile paylaştı.

Merkez Bankası'nın enflasyon beklentileri doğrultusunda zam tablosunun yeniden şekillendiğini belirterek en düşük emekli maaşı, zam miktarları ve zam takvimiyle ilgili detaylı bilgilerin açıklamada yer aldığını belirtti. Ayrıca, emeklilere Ekim ayında Meclis'te alınan kararla başlayan çalışmalar sonucunda Cumhuriyet ikramiyesi olarak 5000 TL ödeme yapılacağını belirtti. SGK'nın sigorta tahsis numarasına göre ödeme yapılacağı günlerin belirlenmesinin bu hafta içinde açıklanması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı sonrasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın koordineli çalışmalarını sürdürdüğü ve bütçe çalışmalarının meyvelerini vermesiyle en düşük emekli maaşının Ocak ayında yeniden artacağını belirtti.

BÜTÇE ÇALIŞMALARINDA SON DURUM!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı koordineli bir şekilde asgari ücret, emekli ve memur zammı çalışmalarını yürütüyor. Bu çerçevede en düşük emekli maaşı, bütçe çalışmalarının meyvelerini vererek Ocak ayında bir kez daha artacağı bekleniyor. Emeklilerin beklentilerini karşılamaya yönelik yapılan düzenlemelerle refah seviyesinin yükseltilmesine katkı sağlanacağı bekleniyor.

Memur ve memur emeklisinin 2024 yılı toplu sözleşme zammı şu şekilde belirlendi: İlk yarı için yüzde 15, ikinci yarı için ise yüzde 10. 2025 yılına ilişkin zam oranları ise, ilk yarı için yüzde 6, ikinci yarı için ise yüzde 5 olarak belirlendi.

* Haziran ayında 1351,59 olan Tüketici Fiyat Endeksi Ekim ayında 1749,11, 
* 4 aylık enflasyon oranı yüzde 29,41,
Refah payı hariç 4 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 29,41,
* 4 aylık memur enflasyon farkı yüzde 22,08,
* Memur toplu sözleşme zammı yüzde 15,
4 aylık memur zammı yüzde 40,39 oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler