Twitter'ın Değişen Logosuyla Elon Musk'ın 'X' Takıntısı Gündem Oldu!

Twitter'ın Değişen Logosuyla Elon Musk'ın 'X' Takıntısı Gündem Oldu!

Elon Musk'ın Twitter Logosunu 'X' Olarak değiştirmesi Dünya Basınında Olay Yarattı! İşte ayrıntılar

 Elon Musk'ın Twitter logosunu ve ismini "X" olarak değiştireceği "x.com" internet sitesi doğrudan Twitter'a yönlendiriyor. Artık logosu ve ismi değişen Twitter gündemde en çok konuşulan konular arasına girmeyi başardı.

MUSK'IN 'X' HAMLESİNİN SEBEBİ NE?

Dünya çapında tanınan girişimci ve milyarder Elon Musk, Twitter dünyasında şaşırtıcı bir değişiklik yapmaya hazırlanıyor. Musk, dün Twitter hesabından yaptığı açıklamada, sosyal medya platformunun sembolü olan ünlü kuş logosunun yerine "X" harfini kullanmak istediğini duyurdu. Twitter kullanıcılarını heyecanlandıran bu gelişme, dünya basınında büyük yankı uyandırdı. Musk, Twitter'da yaptığı paylaşımda, logo değişikliğinin gün içinde gerçekleşeceğini belirtti ve kullanıcıların merakını artırdı.

Şirketin adını da "X" olarak değiştiren Musk, bu radikal adımı "çoktan yapılması gereken bir değişiklik" olarak nitelendirdi. Twitter'ın yeni ismi ve logosuyla ilgili detaylar ise henüz açıklanmadı. Musk'ın dikkat çeken hamlesi "x.com" internet sitesine yönlendirmesi oldu. Bu hareket, kullanıcılar arasında büyük bir spekülasyon yarattı. Kullanıcılar "x.com"un doğrudan Twitter'ın ana sayfasına yönlendirilecek. Öte yandan, dünya basınında yer alan haberlere göre, Elon Musk'ın bu değişikliği, Çin'in popüler mesajlaşma uygulaması WeChat'e benzer bir "süper uygulama" yaratmak istediği düşünülüyor. 

ELON MUSK'IN X TAKINTISI!

Milyarder girişimci Elon Musk'ın uzun süredir X harfine olan hayranlığı ve bu harfle ilgili girişimleri, merak uyandırıyor. Musk'ın X sevgisinin nedeni hakkında herhangi bir açıklama yapılmamış olsa da, 1999 yılında ilk iş girişimlerinden biri olan online bankacılık platformunu "X.com" olarak adlandırması, X'in onun için özel bir anlam taşıdığını gösteriyor. Musk, X.com'un başarılı bir şekilde gelişmesiyle, sadece üç yıl sonra PayPal ile birleşme sürecine girdi ve eBay tarafından 165 milyon dolar karşılığında satın alındı. Bu başarı, onun girişimci kariyerinin önemli bir kilometre taşı oldu ve onu daha da ileriye taşıdı.

2002 yılında kurulan SpiceX şirketi, uzay teknolojilerinde devrim niteliğinde adımlar atmış ve insanlığın uzay keşfinde önemli bir rol üstlendi. Ünlü girişimcinin kişisel hayatında da X harfi önemli bir rol oynuyor. Müzisyen Grimes ile olan ilişkisinden doğan ilk çocuklarının adı X Æ A-12 Musk olarak belirlenmişti, bu isim de oldukça ilginç ve alışılmadık bir tercih olarak görüldü. Yakın zamanda geliştirdiği yapay zeka girişimi xAI, ChatGPT'ye bir alternatif oluşturmak amacıyla büyük bir ilgiyle karşılandı. Bu alanda uzun süredir beklenen xAI projesi, yapay zeka teknolojilerinin geleceği için heyecan uyandırıyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler