Tesla Robot’un Mühendise Saldırısı Dünya Basınında

Tesla Robot’un Mühendise Saldırısı Dünya Basınında

2021 yılında yaşanan bir olay gün yüzde çıktı. Yaklaşık 2 senedir saklanan vakanın perde arkası aralandı. Robot eliyle ilk kan dökülmüş oldu. İşte konuya ilişkin detaylar…

Robotların, insanlar için tehlike olduğunu gösteren bir olay yaşandı. Uzmanlar, kimi zaman robotlar konusunda uyarıda bulunmuştu.  Bu uyarılar gerçeğe dönüştü.

Tesla'nın Austin yakınlarındaki Giga Texas fabrikasında şok edici bir olayda, arızalı bir robotun mühendise saldırdığı bildirildi. Olayın 2021 yılında bu yana saklandığı söylentileri dolaşıyor.

Amerika'nın bilindik haber sitesi Daily Mail tarafından iddia ortaya atıldı. Tesla'nın Austin kentinde yer alan fabrikasında mühendis, robot saldırısına uğradı.

İLK YARALAMALI SALDIRI GERÇEKLEŞTİ

Bir Daily Mail raporuna göre, olay 10 Kasım 2021'de araç şasisinin başlangıçta monte edildiği fabrika katının bölümünde meydana geldi. Olay, iş yeri güvenliği ve otomasyonla ilgili risklerle ilgili endişelere katkıda bulunuyor.

Görgü tanıklarının aktardıklarına göre, yeni dökülen alüminyum araba parçalarını yakalamak ve hareket ettirmek için tasarlanan robotun, yakındaki diğer robotlar için programlama yazılımı olan Tesla mühendisini sabitlediğini bildirdi. Aksi bir durumda robot el hareketiyle, mühendisi sırtından ve kolundan yaraladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler