Samsung Çalışanlarından Grev Mesaisi: Güney Kore’de İş Bırakma Eylemi

Samsung Çalışanlarından Grev Mesaisi: Güney Kore’de İş Bırakma Eylemi

Samsung, AI patlaması sayesinde çip fiyatları toparlandığı için ikinci çeyrek işletme kârında 15 kattan fazla bir artış yaşadı. Ancak grup sendikalara karşı çıkıyor. Grevin etkisi olup olmayacağı tartışılıyor.

Dünyanın en büyük çip üreticilerinden biri olan Güney Kore'deki Samsung Electronics'te on binlerce işçi, Pazartesi günü daha iyi ödeme için üç günlük bir greve başladı.

İşçi sendikası, talepleri karşılanmadığı takdirde ülkenin en büyük holdingine karşı daha fazla önlem alacağı konusunda uyardı. Yaklaşık 30.000 üyesi, firmanın Güney Kore işgücünün dörtte birini oluşturan Ulusal Samsung Elektronik Birliği (NSEU), sendikalı işçiler için fazladan bir günlük fazladan yıllık izin istiyor.

ekran-resmi-2024-07-09-18-15-21.png

SAMSUNG’DA İŞÇİLERDEN GREV ÇALIŞMASI

Samsung Electronics çalışanları Pazartesi günü daha iyi ödeme için üç günlük bir greve başladılar Sendikalar, Güney Kore'nin en büyük holdingi taleplerinin gerisinde kalmaya devam ederse daha fazla eyleme işaret etti.

Yaklaşık 30.000 üyesi firmanın Güney Kore işgücünün neredeyse dörtte birini oluşturan Ulusal Samsung Elektronik Birliği (NSEU), sendikalı işçiler için fazladan bir günlük yıllık izin ve çalışan ikramiye sisteminde değişiklik istiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler