NATO Yıllar Sonra Japonya'da Ofis Açacak

NATO Yıllar Sonra Japonya'da Ofis Açacak

Japon basınına göre, NATO Asya-Pasifik bölgesindeki işbirliğini artırmak amacıyla Tokyo'da bir ofis açmayı planlıyor.

Japon basınına göre, NATO Asya-Pasifik bölgesindeki işbirliğini artırmak amacıyla Tokyo'da bir ofis açmayı planlıyor. Ayrıca Japon hükümeti, Temmuz ayında Litvanya'da yapılacak NATO zirvesinden önce ittifakla Bireysel Ortaklık Programı anlaşmasını imzalamayı hedefliyor.

ABD liderliğindeki askeri blok, Japonya ile siber uzayda işbirliğini derinleştirmeye çalışıyor ve Tokyo'da ilk irtibat ofisini açmayı planlıyor. Hem Japon hem de NATO yetkilileri, açılacak ofisin bloğun bölgesel ortaklarıyla periyodik istişareler yapmasına yardımcı olacağını söyledi.

Teklif, Japonya Başbakanı Fumio Kishida ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in bu yılın başlarında Tokyo'ya yaptığı ziyaret sırasında gündeme getirildi. Teklif hala müzakere ediliyor.

NATO'DAN TOKYO'DA OFİS

Benzer NATO ofislerinin genellikle ev sahibi ülke tarafından finanse edildiğini belirten kaynaklar, Tokyo'nun Batı askeri üssünü finanse etmesi durumunda, bu durumun savunma işbirliğinde yeni bir aşamaya işaret edeceğini kaydetti.

Japonya ve NATO, siber tehditlerle mücadelede işbirliğini derinleştirmeye, yıkıcı teknolojilere ilişkin koordinasyon sağlamaya ve dezenformasyonla mücadele konusunda bilgi alışverişinde bulunmaya çalışacak.

NATO JAPONYA'YA ORTAKLIK ANLAŞMASI DA İMZALAYACAK

NATO, 2022 Stratejik Konsepti kapsamında, Avrupa-Atlantik güvenliğine yönelik "sistematik meydan okumalarına" vurgu yaparak, Çin ve Rusya'yı "en önemli ve doğrudan tehdit" olarak tanımlamıştı. Bu nedenle, NATO'nun Asya-Pasifik bölgesindeki işbirliği artırma planları, Moskova ve Pekin'den tepki çekmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler