NASA, TESS ile Yeni Bir 'Süper Dünya' Keşfedildiğini Açıkladı!

NASA, TESS ile Yeni Bir 'Süper Dünya' Keşfedildiğini Açıkladı!

Uluslararası gökbilimciler tarafından Nasa'nın Geçiş Yapan Ötegezegen Uydusu (TESS) ile yeni bir süper dünya keşfedildiğini duyurdu.

“TOI-1680 b” isimli ötegezegenin dünyadan yaklaşık olarak yüzde 50 daha büyük olduğu ve 120 ışıkyılı uzaklıkta olduğu belirlendi.

KEŞFEDİLEN 'SÜPER DÜNYA' “TOI-1680 B” DÜNYADAN YÜZDE 50 DAHA BÜYÜK!

120 ışıkyılı uzaklıkta bulunan bir M tipi cüce yıldızın yörüngesinde dönen “TOI-1680 b” tahminlere göre dünyanın yarı çapından 1.46 kat daha geniş olduğu düşünülüyor. Arıca 3.18 katına denk bir kütle olarak belirlendi. TESS (Transiting Exoplanet Survey Satellite), Güneş'e yakın en parlak yıldızların yaklaşık 200 binini araştırmak amacıyla görev yapan bir teleskop. Amacı, bu yıldızların önünden geçen ve geçiş yaptığı tespit edilen ötegezegenleri belirlemek.

TESS, bu önemli görevi sayesinde güneş dışı gezegenlerin varlığını ve özelliklerini anlamak için yardımcı oluyor.Gelişmiş teknolojisi sayesinde şimdiye kadar 363'ü onaylanmış olmak üzere yaklaşık 6 bin 700 aday ötegezegeni tespit etmeyi başardı. Bu sayı, bilim insanlarının güneş dışı gezegenlerin varlığı ve özellikleri hakkında daha fazla bilgi edinmelerini sağlayarak evrendeki potansiyel yaşam formları hakkında daha iyi anlayışlar elde etmelerine katkı sağladı.

superd.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler