Mali Kriz O ülkede Doların Bir Gecede Yüzde 50 Artmasına Neden Olacak!

Mali Kriz O ülkede Doların Bir Gecede Yüzde 50 Artmasına Neden Olacak!

Dünya genelinde küresel kriz halen devam ediyor. Bazı ülkelerde enflasyon ile beraber ekonomik krizler düzelemedi. Bir ülkede ise kriz yeni boyuta taşındı. Yapılan açıklamaya göre ülke para birimi bir günde yüzde 50 değer kaybedecek.

Arjantin Salı günü, yeni Başkan Javier Milei ekonomi mesajlarıyla sarsıldı. Yeni Başkan "acil durum" ile başa çıkmak için gerekli olduğunu söylediği şok önlemlerinin bir parçası olarak para biriminde keskin bir devalüasyon ve enerji ve ulaşım sübvansiyonlarında kesinti olduğunu duyurdu.

Ekonomi Bakanı Luis Caputo televizyonda yayınlanan bir mesajda, Arjantin pesosunun 400 pesodan 800'e devalüe edileceğini söyledi. Bu da doların yüzde 50 değer kazanacağı anlamına geliyor.

ARJANTİN’DE İŞLER İYİ GİTMİYOR

Arjantin yıllık %143 enflasyon yaşıyor, para birimi düşüyor. 10 Arjantinliden dördü yoksul olarak yaşamını sürdürüyor. Ülkenin ayrıca esneyen bir mali açığı, 43 milyar dolarlık bir ticaret açığı ve ayrıca Nisan ayına kadar çok taraflı ve özel alacaklıların 10.6 milyar doları olan Uluslararası Para Fonu'na 45 milyar dolarlık bir borcu var.

Arjantin pesosunun 400 pesodan ABD dolarına, 800 pesodan dolara %50 devalüe edileceği belirtildi. Bu artış peso’daki kayıbı daha da yükseltecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler