Korku Dolu Anlar: Uçağın Acil Çıkış Kapısı Bir Anda Patladı

Korku Dolu Anlar: Uçağın Acil Çıkış Kapısı Bir Anda Patladı

Alaska Airlines tarafından işletilen bir Boeing 737 MAX 9, kalkıştan hemen sonra bir büyük sorunla karşı karşıya kaldı. Acil çıkış kapısı bir anda nedeni bilinmeden patladı. Konuya ilişkin detaylar haberimizde…

Yolcu uçağının, gövdesinin önemli parçası koptu. Acil çıkış kapısının patlamasıyla beraber uçak, ABD'nin Oregon eyaletine acil iniş yapmak zorunda kaldı.

Pencere ve boş bir koltuğu kaybettikten sonra Cuma günü Portland Uluslararası Havalimanı'na (PDX) yönlendirildi. Birden fazla rapora göre, uçak hızlı bir dekompresyon geçirdi ve mürettebatın acil iniş yapmasına neden oldu.

UÇAĞIN ACİL ÇIKIŞ KAPISI PATLADI

Alaska Airlines Boeing 737 Max 9, Cuma günü bir pencere de dahil olmak üzere bir dış bölümün düşmesinin ardından Kaliforniya'ya uçuşuna dakikalar geri döndü. Uçakta 177 yolcu ve mürettebat vardı ve Portland'a güvenli bir şekilde indi.

Boeing, olaydan haberdar olduğunu ve "daha fazla bilgi toplamak için çalıştığını" söyledi. Birleşik Krallık Sivil Havacılık Otoritesi BBC'ye "durumu çok yakından izlediğini" aktardı.

Uçaktaki 171 yolcudan biri olan Evan Smith şunları söyledi: "Uçağın sol arkasına doğru gerçekten yüksek bir patlama ve bir sesi vardı. Ardından tüm hava maskeleri düştü. O sırada gömleğinin emildiği ve uçaktan indiği bir çocuk olduğunu ve annesinin onunla gitmediğinden emin olmak için onu tuttuğunu söylediler” açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler