Kayıp Denizaltının 11 saatlik Oksijeni Kaldı: 5 Kişi Kurtarılmayı Bekliyor!

Kayıp Denizaltının 11 saatlik Oksijeni Kaldı: 5 Kişi Kurtarılmayı Bekliyor!

Dünyaca ünlü Titanik gemisinin enkazına turist taşıyan denizaltının pazar günü irtibatı kesildi. Yetkililer tarafından perşembe gününe kadar oksijenlerinin yeteceği bildirilmişti. Atlas Okyanusu’nda çalışmalar ise aralıksız devam ediyor.

1912 yılında batan Titanik gemisinin enkazına turist taşıyan kayıp denizaltı Titan, Pazar günü dalışa geçti. Yaklaşık 1 saat 45 dakika sonra irtibatı kesilen denizaltı bulunamıyor. Paylaşılan bilgiye göre denizaltı içerisinde 5 kişi mevcut. Arama çalışmaları son hız devam ederken DW Türkçe’nin aktarımında şirketin açıklamasına göre denizaltının oksijeni Perşembe sabah saatlerinde tükenecek.

DENİZ TABANINA İNMESİNDEN ŞÜPHELENİLİYOR!

Kanada açıklarından Atlas okyanusuna dalışa geçen turistik kayıp denizaltı Titan, 6,4 metre uzunluğunda ve içinde 5 kişi bulunuyor. Dünyanın gözü Titan’a çevrildi. Kayıp denizaltıda ki 5 kişi belirtilenlere göre İngiliz milyarder Hamish Harding, Titanik uzmanı 77 yaşındaki kaşif Paul-Henri Nargeolet, Pakistanlı iş adamı Şehzade Davud ve oğlu olduğu belirtiliyor. Ayrıca OceanGate Expeditions'ın CEO'su ve kurucusu Stockton Rush’ta denizaltında kurtarılmayı bekleyen beş kişiden biri. Kayıp denizaltı Titan içerisindeki 5 kişi ile ilgili herhangi bir açıklama ise yapılmadı. Titan’ın deniz tabanına inmesinden şüpheleniliyor.

goz.jpeg

GEMİ VE UÇAKLARLA ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR!

Birçok şirket 1912 yılında buzdağına çarparak batan Titanik enkazına yolculuk düzenliyor.Titanik enkazı için turistik yolculuk yapan Titan isimli denizaltından haber alınamıyor. Perşembe günü sabah saatlerinde oksijeni biteceği belirtilen Titan içerisinde 5 kişi kurtarılmayı bekliyor. 18 Haziran’da kaybolan denizaltı için arama çalışmaları devam ediyor.

ttii.jpg

ABD VE FRANSA’DAN DA DESTEK VERİLDİ!

Kaybolan denizaltı için arama çalışmalarına ABD ve Fransa’dan da destek verildi. Birçok destek ekibi gönderilen denizaltı için arama çalışmaları son hız devam ediyor. ABD Donanmasından yapılan açıklamada ise uçak veya küçük gemiler ile ağır ve büyük nesneler için tasarlanmış "FADOS" adlı bir gemi kurtarma sisteminin bölgeye sevk edileceği belirtildi.

titani.jpg

VURUŞ SESİ TESPİT EDİLDİ!

Denizaltının kaybolduğu bölgede Kanadalı bir arama uçağı tarafından 30 dakikalık aralıklarla vuruş sesi tespit edildi. Rolling Stone’un haberine göre, “P8 (deniz aracı), bölgede her 30 dakikada bir çarpma sesleri duydu. Dört saat sonra ek sonar konuşlandırıldı ve çarpma sesleri hala duyuluyordu.” ifadelerine yer verdi. Açıklamada ise Kanada'daki Newfoundland Adası'nın St John's şehrine Sahil Güvenliği destekleme amacı ile ekipman ve uzman desteği sağlanacağı belirtildi.

Fransa, kayıp denizaltı Titan için aranmasına destek olmak amacı ile bir gemi ve bir su altı arama robotu gönderdi. Fransız basınında yer alan habere göre, denizcilik bakanı Herve Berville, Fransız Denizcilik Araştırma Enstitüsü "Atalante"nin Ifremer gemisiyle Atlantik'e su altı arama robotu gönderdi. Denizde bin metre derinliğe dalacak olan robotun Çarşamba günü saat 21.00'de bölgeye ulaşacağına dair açıklama yapıldı.

BİDEN ARAMA ÇALIŞMALARINA DESTEK GÖNDERDİ!

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, “ABD Donanmasının ihtiyaç duyulması ihtimaline karşın beklemede olduğunu” vurgulayarak, "ABD Başkanı dahil hepimizin aklı, gemideki mürettebat ve endişeli aile üyelerinde. Aramaya devam edeceğiz, arama çalışmalarını sürdüreceğiz.” dedi.

KAYIP DENİZALTIDAKİ İSİMLER BELLİ OLDU!

Kayıp denizaltı Titan içerisinde yolculuk eden kişiler arasında OceanGate şirketinin kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Stockton Rush, Pakistanlı iş adamı Şahzade Davud ile oğlu Süleyman Davud, İngiliz milyarder Hamish Harding ve 77 yaşındaki kaşif Paul-Henri Nargeolet bulunuyor. 8 günlük gezi için 250 bin dolar ödedikleri bilinen Titan denizaltı ile Titanik enkazını görmek için dalışa geçen yolcular saatlerle boğuşuyor. Perşembe sabah saatlerinde ise içerisinde bulundukları denizaltı oksijeninin tükeneceği belirtildi.

ocean.jpg

tita.jpg

pakis.jpgbaba.jpgpakis.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler