Japonya’da Et Yiyen Bakteriler Yaygınlaşıyor: Ölümcül Sonuçlar Doğurur Mu?

Japonya’da Et Yiyen Bakteriler Yaygınlaşıyor: Ölümcül Sonuçlar Doğurur Mu?

Asya ülkesi kırmızı alarma geçti. Japonya’da et yiyen bakteriler vakası başladı. Virüs, insan vücuduna girdikten sonra hızlı bir şok başlangıcına ve çoklu organ yetmezliğine yol açabiliyor. İşte detaylar…

Enfekte bireyi 48 saat içinde öldürebilen nadir bir et yiyen bakteri, keşfedildi. Bu virüs Japonya'da hızla yayılıyor. Raporlara göre, ülke geçen hafta enfekte vakalarda bir şekil artışı gördü. İlk tespitlere göre toplam 977 vaka gerçekleşti.

Streptokok Toksik Şok Sendromu (STSS) olarak adlandırılan bu enfeksiyon, ciddi hastalığa neden olur. İnsan sistemine girdikten sonraki 48 saat içinde ölümcül sonuçlar doğurur.

JAPONYA, VİRÜS YÜZÜNDEN AYAKTA

Japonya’da son haftada görülen virüs paniğe yol açtı. Yerel halk artan vakalarla endişelenmeye başladı. Doku yıkımına ve hızlı organ yetmezliğine neden olma yeteneği ile bu “et yiyen bakterinin” kontrolsüz yayılması, Japonya'daki ve dünyadaki tıbbi topluluklar içinde alarmlar veriyor.

1200x857.jpg

JAPONYA'DA ET YİYEN BAKTERİ SALGINI

Japonya başka bir hastalık salgınıyla savaşıyor. Streptokok Toksik Şok Sendromu (STSS), A grubu Streptokok (GAS) bakterileri yoluyla yayılan bir enfeksiyondan kaynaklanan ciddi bir sağlık durumudur.

Araştırmalara göre, ciddi sağlık durumu, ölümcül hale gelebilen ve enfekte olmuş bireyi 2 gün içinde öldürebilen şok ve çoklu organ yetmezliğinin hızlı başlangıcı ile işaretlenir.

STSS tipik olarak farenjit (strep boğaz), cilt enfeksiyonları (impetigo veya selülit gibi) veya nekrotizan fasiit (et yiyen hastalık) ve bakteriyemi (kanda bakteri varlığı) gibi invaziv enfeksiyonlardan kaynaklanan enfeksiyonlardan kaynaklanır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler