İzlanda’da Geceyi Aydınlatan Yanardağ Patlaması!

İzlanda’da Geceyi Aydınlatan Yanardağ Patlaması!

2023 yılında Dünya genelinde doğa olayları bitmek bilmiyor. Yaşanan doğa olayları en çok yaşayan canlıları etkiledi. Son olarak İzlanda’da patlayan yanardağ geceyi, gündüze çevirdi. O anlar ise kameralar tarafından görüntülendi.

Haftalarca süren yoğun deprem faaliyetinden sonra güneybatı İzlanda'nın Reykjanes yarımadasında bir yanardağ patladı. Patlama, Pazartesi günü Reykjanes yarımadasında saat 22:17’de başladı.

Gökyüzünü turuncuya çevirdi ülkenin sivil savunmasının yüksek alarmda olması istendi. Geçen ay yaklaşık 4 km uzaklıktaki bir balıkçı kasabası olan Grindavik'ten yaklaşık 4.000 kişi tahliye edildi.

YANARDAĞIN GÖRÜNTÜLERİ BASINLA PAYLAŞILDI

Patlamanın canlı yayınlanan görüntüleri de paylaşıldı. Dalgalanan kırmızı dumanla çevrili, gece gökyüzüne yükselen parlayan turuncu lavları gösterildi. Sosyal medyada yayınlanan görüntüler ve videolar, bir deprem devamı niteliğinde olduğu belirtildi. Bir dizi sismik ola tespit edilmesinden sadece bir saat sonra yanardağdan lav patladı.

Durum bariz tehlikeler yarattı. Çevre Bakanlığı yanardağa yaklaşmaya çalışanlara birden fazla uyarı vermek zorunda kaldı. Bakanlık, "Kendinizden başka birini düşünün ve kamu güvenliğinin yönergelerini izleyin” uyarısında bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler