İsrail’in Hastane Saldırısı Dünya Gündeminde Yer Aldı

İsrail’in Hastane Saldırısı Dünya Gündeminde Yer Aldı

Dün akşam saatlerinde yaşanan olay tüm dünyada büyük yankı buldu. İsrail, çatışmaların sürdüğü bir günde hastaneyi vurdu. Aynı anda 500’den fazla kişi hayatını kaybetti. Dünyanın büyük çoğunluğu ise olayı kınadı.

İsrail - Hamas arasındaki çatışmalar 11. gününe devam ediyor. Savaşta çocuk, yaşlı tanımadan tüm sivilleri katletmesi büyük tepki çekti. Hamas, roket saldırılarına devam ederken bir yandan İsrail'in hastaneyi bombalaması milyonlarca insanın tepkisine neden oldu. Dünyanın dört bir tarafında dün yaşanılan olayla ilgili tepkiler geldi. Savaşta birçok sivil hayatını kaybederken ülkelerden konuyla ilgili tepkiler gelmeye devam ediyor. 

DÜNYANIN DÖRT BİR TARAFINDAN TEPKİLER GELDİ

Hamas saldırıda 500 kişinin hayatını kaybettiğini açıklarken, İsrail, hastanenin Gazze tarafından fırlatılan bir roket tarafından vurulduğunu savundu.

İsrail Başbakanı Netanyahu, yaptığı açıklamada,"İsrail ordusunun operasyonel sistemlerinin yaptığı analiz, Gazze'den teröristlerce roketlerin atıldığını ve El Ehli Hastanesi'nin vurulduğu sırada bu roketlerin bu noktadan geçtiğini gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Hastaneye yapılan saldırının ardından ülkeler tek tek açıklama yaptı. BM, Dünya Sağlık Örgütü gibi kuruluşlarda hastaneye yapılan saldırıyı ağır bir dille eleştirdi.

Birleşmiş Milletler, "Okullar, hastaneler hedef olmamalı. Siviller ve sağlık tesislerine yönelik saldırılara artık son verilmeli” mesajını paylaştı. UNICEF ise, şunları söyledi; "Gazze'deki hastane saldırısını şiddetle kınıyoruz, çocuklar da dahil tüm siviller korunmalı.”

ÜLKELER TEPKİ GÖSTERDİ

Bölgede yaşanan son olaylardan sonra tepkiler çığ gibi arttı. Alman Başbakan Scholz, konuya ilişkin sosyal medya üzerinden bir paylaşım yaptı; “Olayın kapsamlı şekilde soruşturulması şarttır” yorumunda bulundu.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, "Gazze'den gelen haberler korkunç, yıkıcı ve kabul edilemez, hastaneye saldırmak yasa dışıdır” açıklamasına yer verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler