İçişleri Bakanlığı'nın AHBAP Derneğine Yaptığı Denetim Sonuçlandı!

İçişleri Bakanlığı'nın AHBAP Derneğine Yaptığı Denetim Sonuçlandı!

Deprem bölgesine yaptığı yardımlarla bilinen AHBAP Derneği ile ilgili İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan denetimin ardından Haluk Levent'ten açıklama geldi.

6 Şubat'ta meydana gelen depremin ardından deprem bölgesine yaptığı yardımlarla bilinen AHBAP Derneği, bakanlık tarafından denetime tabi tutuldu. Derneğin kurucusu Haluk Levent ise denetimle ilgili açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

HALUK LEVENT'TEN İLK AÇIKLAMA GELDİ!

Depremzedeler için yardım faaliyeti yürüten AHBAP Derneği'ne yönelik başlatılan denetleme sona erdi. Derneğin kurucusu Haluk Levent, konuyla ilgili yaptığı açıklamada İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan denetlemenin tamamlandığını duyurdu. 

Levent, denetlemenin bittiğini duyurarak, "Alnımızın akıyla bu süreç tamamlanmış oldu" dedi. Sözlerine devam eden sanatçı,

"6 Şubat felaketinde hayırseverler tarafından deprem çalışmaları için AHBAP'a bağışlar gelmişti. Altı ay önce İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü denetçileri tarafından derneğimizin denetim sürecine başlandı.

Tüm kamuoyuna da izah etmiştim. Yaptığımız harcamaların ve tüm faaliyetlerin hesabını devletime, devletimin yetkili kurullarına vereceğimi ifade etmiştim. İşte bugün alnımızın akıyla bu süreç tamamlanmış oldu. Çok şükür bağışçılarımızı mahcup etmedik.
İçişleri Bakanlığı denetimi sürecinde tüm sözleşmelerimiz, yaptığımız satın alımlar, yaptığımız anlaşmalar, stoklarımız (tüm bölgelerde tek tek incelenerek) şeffaf bir şekilde denetlendi incelendi ve bugün bu tweet'i yazma ihtiyacı hissettim. Ne mutlu bize

Bu süreçte beraber çalıştığımız devletimizin kurumlarına, Afad ve valiliklerimize, işbirliği yaptığımız sivil toplum örgütlerine ve siz bağışçılarımıza şükranlarımı sunuyorum. Her zaman yeni projelerle karşınızda olmaya devam edeceğiz." İfadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler