Hindistan'da Şiddet Olayları Arttı! Ölü Sayısı 71

Hindistan'da Şiddet Olayları Arttı! Ölü Sayısı 71

Ölü sayısı gün geçtikçe artan Hindistan’ın Manipur eyaletinde şiddet olayları artış gösteriyor. Hayatını kaybedenlerin sayısı 71 olurken, 230 kişiden fazla yaralı olduğu belirtiliyor.

3 Mayıs’tan itibaren yaşanan şiddet olayları sebebiyle 71 kişi hayatını kaybetti. Manipur eyaletinde ise Meitei topluluğu tarafından “Planlanmış Kabile” kategorisine girebilme talebiyle düzenlediği gösteriler sonucu, bölgede şiddet olayları artış gösterdi. 3 Mayıs’ta Meitei topluluğu talepleri doğrultusunda bazı kabileler ise karşı çıkarak tepki gösterdi. Gerçekleşen gösteriler üzerine şiddet olayları Manipur eyaletinde artış gösteriyor, bilanço ise gittikçe ağırlaşıyor. Eyalet yetkilileri, 3 Mayıs itibari ile gerçekleşen şiddet olaylarında hayatını kaybedenlerin sayısının 71’e yükseldiğini açıkladı. Yaralı sayısı ise 230 kişiden fazla olduğu belirtiliyor. 700 bine yakın evin ateşe verildiğini açıklayan yetkililer, 45 bin kişiyi tahliye ederek güvenli bölgelere götürdü.

ASKERE OLAĞANÜSTÜ DURUMLARDA “VUR” EMRİ VERİLDİ!

3 Mayıs itibari ile evlerin ateşe verilmesinin yanı sıra tapınak, kilise, araçlar ve kamu mülkleri ateşe verilmişti. Karışıklığın önlenmesi için sokaklara yaklaşık olarak 10 bin asker görevlendirildi. 4 Mayıs’ta askere vur emri verilmişti. Bazı bölgelerde ise sokağa çıkma yasağı getirilerek internet hizmeti kesilmiş ve karışıklığın önlenmesi için çalışmalar başlatılmıştı. Yıllardır faaliyet gösteren Meitei topluluğu, planlanmış kabile statüsü almak isterken diğer kabile grupları ise duruma karşı çıktı. Ülkede planlanmış kabile kategorisine giren topluluklar, sosyo-ekonomik olarak da resmi anlamda dezavantajlı olarak görülüyor. Bu kabileler için siyasi temsil hakkı tanınırken iş imkanları sağlanarak yaşam şartları iyileştiriliyor. Hindistan’ın Manipur eyaletinde ki kabileler arası yaşanan gerilimde ölüm oranı ve yaralılar ise gün geçtikçe artış gösteriyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler