Güney Kore Sağlık Krizi Devam Ediyor: İstifalar Peş Peşe Geliyor…

Güney Kore Sağlık Krizi Devam Ediyor: İstifalar Peş Peşe Geliyor…

Güney Kore hükümeti geçtiğimiz hafta büyük bir sağlık problemiyle karşı karşıya kaldı. Bir hastanedeki kıdemli doktorları, hastane operasyonlarını kesintiye uğradı. Yapılan grevleri uzman doktorlarda destekledi.

Güney Kore’de uzman doktorlar, binlerce tıbbi stajyer ve sakin tarafından haftalarca süren grevleri desteklemek için istifa etmekle tehdit ettiği için eleştirdi. Güney Kore'deki yaklaşık 12.000 doktor, hükümetin tıp fakültesine kabulleri keskin bir şekilde artırma planını protesto etmek için bir aydır grev yapıyor.

Yetkililer, planın ülkenin hızla yaşlanan toplumuyla başa çıkmak için daha fazla doktor eklemeyi amaçladığını söylüyor. Ancak doktorlar üniversitelerin öğrenci sayısındaki ani, dik bir artışla başa çıkamayacağını ve bunun sonunda Güney Kore'nin tıbbi hizmetlerinin kalitesine zarar vereceğini söylüyor.

ekran-resmi-2024-03-18-18-53-13.png

GÜNEY KORE’DE SAĞLIK KRİZİ

Hükümet, 29 Şubat'ta geri dönüşleri için son bir tarihi kaçırdıktan sonra, grevdeki doktorların lisanslarını askıya almak için bir hafta önce adımlara başladı.

Seul Ulusal Üniversite Hastanesi ve bağlı hastanelerindeki kıdemli doktorlar, hükümetin önümüzdeki haftanın başlarına kadar anlaşmazlığı ele alabilecek önlemler almaması durumunda Pazartesi günü toplu olarak istifa etmeye karar verdiği için, grevler şimdi kritik bir aşamaya girmekle tehdit ediyor.

Güney Kore'nin üniversite tıp profesörleri 25 Mart'tan itibaren istifa edeceklerini açıkladı. Duyuru bugün, tıp fakültesi profesörleri acil durum komitesi başkanı Bang Jae-seung tarafından Alone'da bir basın toplantısında yapıldı. Girişim, hükümetin tıp fakültelerindeki kayıt yerlerini 2.000 artırma kararına karşı haftalardır grevde olan eğitimdeki doktorları desteklemek için başlatıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler