Green Card Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak ve Nasıl Öğrenilecek? (Green Card Sonuç Sorgulama Sayfası)

Green Card Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak ve Nasıl Öğrenilecek? (Green Card Sonuç Sorgulama Sayfası)

Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşamak, çalışmak ve yerleşmek isteyen birçok kişi için Green Card, ömür boyu kalıcı oturma izni sağlayan ve ABD vatandaşları ile aynı haklara sahip olma imkanı sunan önemli bir fırsattır.

Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşamak, çalışmak ve yerleşmek isteyen birçok kişi için Green Card, ömür boyu kalıcı oturma izni sağlayan ve ABD vatandaşları ile aynı haklara sahip olma imkanı sunan önemli bir fırsattır. Her yıl düzenlenen Diversity Visa Program (DV Lottery) adı altındaki çekilişle dünya genelinde 55 bin kişiye Green Card kazanma fırsatı sunulmaktadır.

GREEN CARD SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

2023 Green Card başvuru sonuçları 6 Mayıs 2023 tarihinde saat 19:00'da (Türkiye saatiyle) ilan edilecektir. Başvuru sonuçlarına https://www.dvlottery.state.gov/ adresinden ulaşılabilecek ve teyit numarası kullanılarak sonuçlar öğrenilebilecektir. Kazanan adayların süreci tamamlamak için bazı belgeleri hazırlaması ve mülakatlar için görüşmeye gitmesi gerekebilir.

Green Card sahibi olan kişiler, ABD'de kalıcı olarak yaşama, çalışma, eğitim alma, seyahat etme, iş kurma ve devlet memuru olma gibi birçok imkan elde ederler. Ayrıca Green Card sahipleri, ABD vatandaşlığına geçmek için de başvuruda bulunabilirler.

GREEN CARD MÜLAKAT TARİHLERİ

Green Card başvuru sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, kazanan adayların mülakatları 1 Ekim 2023 - 30 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Bu süreçte, başvuru sahiplerinin gerekli belgeleri hazırlamaları ve mülakatlara katılmaları gerekecektir.

Green Card başvuru süreci ve kazananlar için süreç oldukça detaylı ve karmaşıktır. Bu nedenle, başvuru yapmak isteyen kişilerin öncelikle tüm gereksinimleri ve süreci anlamaları önemlidir. Green Card başvurusu hakkında daha detaylı bilgi için ABD Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk İşleri Bürosu'nun resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

GREEN CARD SONUÇ SORGULAMA EKRANI

GREEN CARD BAŞVURU SONUCUNU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN!

GREEN CARD ÇEKİLİŞİ NASIL YAPILIYOR?

Green Card çekilişi, ABD Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk İşleri Bürosu tarafından her yıl düzenlenen bir çekiliştir. Çekilişe katılmak isteyenler, belirtilen tarihler arasında online başvuru yaparak çekilişe katılırlar.

Başvuru süresi her yıl değişebilir, ancak genellikle Ekim ve Kasım ayları arasında yapılır. Başvuruda adayların biyografik bilgileri, pasaport bilgileri ve bir fotoğraf yüklemeleri gerekmektedir.

Başvuru işlemi tamamlandıktan sonra, başvurular Kentucky Consular Center'da toplanır ve bölgeye göre numaralandırılır. Çekiliş, başvuru sürecinin bitiminde bilgisayar tarafından otomatik olarak yapılır. Her bölgeden rastgele yapılan seçimler sonucunda kazananlar belirlenir.

Kazananların isimleri açıklanır ve kazananlara başvuruları tamamlamaları için belirli bir süre verilir. Başvuru sahipleri, belirtilen tarihlerde mülakata katılmalı, sağlık kontrolü yapmalı ve gerekli belgeleri sağlamalıdır. Başvuru sahipleri, belirtilen tarihlerde ABD konsolosluklarına gitmelidirler. Mülakat ve belge süreci başarıyla tamamlandıktan sonra, başvuru sahipleri Green Card kazanırlar.

Green Card, ABD'de kalıcı oturma izni sağlar ve sahibine ABD'de çalışma, eğitim ve seyahat etme özgürlüğü verir. Green Card sahibi olan kişiler, ABD vatandaşlarıyla aynı haklara sahip olurlar ve ABD vatandaşlığına başvurarak ABD vatandaşı olma hakkı kazanabilirler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler