Eurovision 2023'te Kazanan İsim Belli Oldu!

Eurovision 2023'te Kazanan İsim Belli Oldu!

Bu yıl Liverpool Arena’da gerçekleşen ve 67. si düzenlenen Eurovision şarkı yarışması Avrupa Yayın Birliği ve Ukraynalı yayıncı UA:PBC ile iş birliği içerisinde gerçekleştirildi

Ev sahibi BBC ile organize edilen yarışmanın 13 Mayıs final günü kazanan ismi belli oldu!

Birçok sanatçının yer aldığı heyecanlı geçen Eurovision yarışmasında İsveç kazanırken Loreen, Tattoo isimli şarkısı ile beğeni topladı. 37 ülkenin katılım sağladığı yarışmada, 26’sı finale kaldı. Puanlama sistemi ise izleyenleri heyecanlandırdı.

 37 ülke’nin katılımı ile gerçekleşen Eurovision, 26 finalistin performanslarını sergilemesinden sonra oylama ile sonlandı. Finalistler Salı ve Perşembe günü belirlenmişti. Eurovision’un geçtiğimiz sene şampiyonu Ukrayna olurken, bu sene kazananı İsveç oldu.

Yarışma Eurovision’un YouTube kanalından saat 22.00’de canlı olarak yayımlandı. Hem izleyenler, hem de yarışan finalistler için heyecan dolu anlar yaşandı. Yarışmada sunuculuk yapan isimler ise, Hannah Waddingham, Julia Sanina, Graham Norton ve Alesha Dixon oldu.

2012 YILINDA DA KAZANMIŞTI!

İsveç temsilcisi Loreen, yarışmada gösterdiği performansla hayran bırakırken, 2012 yılında da ödülü kazanan isim olmuştu. 13 Mayıs günü “Tattoo” adlı şarkı ile 1. Olmayı başardı. 2012 yılında ise “Euphoria” adlı şarkı ile yarışmanın kazananı olmuştu. İkinci kez ülkesine birincilik getiren Loreen, 2012 de 372 puanla birinci olurken, 13 Mayıs’ta gerçekleştirilen Eurovision şarkı yarışmasında 583 puanla kazandı. 

İlginç dans gösterisi ve performansı ile izleyenleri büyüleyen Loreen, 2012 yılında Bakü’de düzenlenen yarışmada birinci olmuştu. 13 Mayıs’ta İngiltere’nin Liverpool kentinde düzenlenen Eurovision yarışmasında gösterdiği performansla bu senenin de birincisi oldu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler