El Nino Geri Mi Gelecek? Dünya Meteoroloji Örgütü Açıkladı!

El Nino Geri Mi Gelecek? Dünya Meteoroloji Örgütü Açıkladı!

Dünya Meteoroloji Örgütü’nden kritik El Nino açıklaması geldi. Geçtiğimiz yıl kendini gösteren El Nino, son yılların en yüksek sıcaklığına neden olmuştu. WMO, bu yıl içinde kritik açıklama yaptı. Detaylar haberimizde…

Dünya genelinde son yılların en yüksek sıcaklıkları geçtiğimiz yıl yaşanmıştı. Dünya Meteoroloji Örgütü'nden (WMO) yeni bir güncelleme yayınladı. El Nino'nun Mart-Mayıs aylarında devam etme olasılığının yaklaşık %60 ve Nisan-Haziran aylarında nötr koşullar şansının %80 olduğunu söylüyor.

EL NİNO TEKRAR MI YAŞANACAK?

Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO)’ne göre, 2023-2024 yılında El Nino zirveye ulaştı. Hava durumu, kürüsel iklimi etkilemeye devam edecek gibi duruyor. Mart ve Mayıs aylarında öngörülenin üzerinde bir sıcaklıklara yol açacak.

kuraklik.jpg

Kış dönemi oldukça kurak geçti. Dünya genelinde sağışlar azalırken, sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyretti. Yaz döneminde ise yeniden El nino korkusu insanları sardı.

GENEL SEKRETERDEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

WMO Genel Sekreteri Saulo, El nino hakkında konuştu. WMO dün yaptığı açıklamada şunları kaydetti;

“Haziran 2023'ten bu yana her ay yeni bir aylık sıcaklık rekoru kırıldı ve 2023, şimdiye kadar kaydedilen en sıcak yıl oldu. El Nino bu rekor sıcaklıklara katkıda bulundu, ancak ısıyı hapseden sera gazları tartışmasız ana suçludur.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler