El Chapo’nun Oğlu Tutuklandı! Meksika’da İç Savaş Çıktı!

El Chapo’nun Oğlu Tutuklandı! Meksika’da İç Savaş Çıktı!

Meksika’da uyuşturucu Baronu El Chapo’nun oğlu Ovidiod Guzman tutuklandı. Bunun üzerine Meksika’da olayların karışması ile birlikte pek çok çatışma ve olumsuz durumlar yaşandı....

Meksika’da uyuşturucu Baronu El Chapo’nun oğlu Ovidiod Guzman tutuklandı. Bunun üzerine Meksika’da olayların karışması ile birlikte pek çok çatışma ve olumsuz durumlar yaşandı.

Sinaola karteli üyeleri, yollara barikat kurmakla birlikte, araçlar ateşe vererek polislere çatıştı. Çıkan çatışmada ise onu asker olmak üzere toplamda 29 kişi öldü.

Yaşanan olaylar sonrasında, devlet başkanı Andres Manuel Lopez Obrador Ulusal Saray da basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamaya göre sivillerin zarar görmemesi için operasyonun büyük bir hassasiyetle ilerlediği belirtildi. 10 ölen askerle birlikte 35 askerin de yaralandığı belirtildi. 100 den fazla uçuş iptal edildi. Vefat eden askerler için özel bir cenaze töreni yapılacağı da bildirildi.

Savunma Bakanlığı Açıklaması

Savunma bakanlığının yaptığı açıklamaya göre operasyona 3586 silahlı kuvvetler katıldı. Çıkan çatışmalarda ise 19 çete üyesi öldürülürken 21 kişinin de gözaltına aldığı bildirildi.

Sinaola valisi Ruben Rocha yaptığı açıklama doğrultusunda olayların kontrol altına alındığının ve şehir içinde güvenliğin tamamen sağlanarak normal hayata dönüldüğünü bildirdi.

Çatışmalarla birlikte çok sayıda aracın tahrip olması ile beraber, onlarca araç da ateşe verildi. Aynı zamanda yüzden fazla uçuşun iptal olması ile birlikte geçici olarak şehir dışı ya da yurt dışına gitmek zorlaştı.

Çatışma Kontrol Altına Alındı

Sinaola çetesi, ABD’nin en çok aranan uyuşturucu çeteleri arasında yer alıyor. Şu anlık gözaltına alınan çete lideri ise 28 yaşında Ovidio Guzman ise yeni düzenlenen bir operasyonla gözaltına alınmıştı. Bu olay üzerine çetel üyelerinin çıkardığı çatışmayla birlikte pek çok askerin yaralanması ve öldürülmesi ile iç savaş durumu oluşmuştu. Şu anlık durumların önüne geçiren ve şehirde hayatın normale döndüğü durumla birlikte sivillerde derin bir nefes aldı.

Daha öncesinde yine aynı çeteyle birlikte çatışmaya girilmiş ve iki merminin ticari uçağı isabet etmesi ile pek çok kişi bu durumdan korkmuştu. Korku yaşayan halk veya havaalanındaki insanlar, kimseye zarar gelmediği için sonrasında derin bir nefes almıştı. Çıkan çatışmaların önüne geçerek çetedeki pek çok kişinin gözaltına alınması ile beraber şu anlık şehir ve ülkede herhangi bir sorun bulunmuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler