Dünya Bu Olayı Konuşuyor: Donald Trump’a Mahkemeden Tarihi Ceza

Dünya Bu Olayı Konuşuyor: Donald Trump’a Mahkemeden Tarihi Ceza

Donald Trump'ı iş kayıtlarını tahrif etmekten 34 suçtan mahkum eden cezası onandı. Bir New York jürisi, eski başkanın haftalarca süren davasını sona erdirdi. Ancak tarihi davanın yeni bir aşamasını başladı…

Suçtan mahkum edilen ilk eski ABD başkanı olma gibi benzersiz bir konumda olan Trump, 2016 başkanlık seçimleri öncesinde kolaylaştırılmasına yardımcı olduğu bir sus para ödemesi yaptığı iddia edilmişti. Bu iddialar karşılığını buldu.

DONALD TRUMP’A MAHKEMEDEN İYİ HABER ÇIKMADI

New York jürisi, Donald Trump'ı iş kayıtlarını tahrif eden 34 ağır suçun tamamından suçlu buldu. Eski bir ABD başkanı ilk kez bir suçtan hüküm giydi. Planından kaynaklanan suçları için bir hapis cezası veya denetimli serbestlik olasılığıyla karşı karşıya kalıyor.

ekran-resmi-2024-05-31-15-26-27.png

Kendisine karşı uzun süre mahkeme kararları temyiz etmesiyle tanınan Trump'ın, şu anda 11 Temmuz'da belirlenen cezasını önemli ölçüde geciktirebilecek mahkumiyete itiraz etmesi de muhtemeldir.

TRUMP NE ZAMAN MAHKUM EDİLECEK?

Yargıç Juan Merchan, Trump'ın cezasını ABD saatlerine göre sabah 10'da verdi. Şimdilik, eski başkan cezasını beklerken hapisten çıkacak. Savcılar Trump'ın herhangi bir kefale göndermesini istemedi.

ekran-resmi-2024-05-31-15-26-42.png

TRUMP MAHKUMİYETİNE İTİRAZ EDEBİLİR Mİ?

Trump'ın mahkum edilmesinden kısa bir süre sonra, avukatı Todd Blanche, suçlu kararına rağmen Merchan'dan suçlamaların beraat etmesini istedi. Hakim pro forma talebi reddetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler