Dubai'de Son 75 Yılın En Büyük Yağışı: Kent Adeta Sular Altında

Dubai'de Son 75 Yılın En Büyük Yağışı: Kent Adeta Sular Altında

Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai şehrinde son yılların en büyük sel felaketi yaşandı. Kentte hayat adeta durma noktasına geldi. Lüks yaşantısıyla bilinen şehirde, arabalar sular altında kaldı. Detaylar haberimizde…

Ülke genelinde yağan yağmur en çok Dubai'yi şehrini etkiledi. Son 24 saat içinde yağan yağmur, Birleşik Arap Emirlikleri'nin 1,5 yıllık yağış miktarına denk geldi.

Diğer yandan yağmurun yapay yolla yapıldığı iddia edildi. Oldukça az yağış alan bölgede bulut tohumlama yöntemi kullanıldığı üzerinde duruluyor.

heavy-rain-in-dubai-uae.jpg

DUBAİ’DE SELDEN 1 KİŞİ ÖLDÜ

Ulusla Meteoroloji Merkezi’ne göre Dubai’de yaşanan sel felaketinde bir kişi hayatını kaybetti. 1949 yılından bu yana görülen en büyük sağış miktarının olduğu kentte maddi kayıplar ciddi göze battı.

Sular altında kalan yol, araba, ev, iş yeri gibi maddi sayılabilecek hasar kayıpları çok oldu. Rekor yağış hem insan hem hayvan yaşamını felçe etti.

image-khaleejtimes-com.jpeg

YAĞMURLAR YAPAY MI YAPILDI?

Yapılan yorumlarda yapay bir yağmur üzerinde duruluyor. Bölgede az yağış olduğu için bulut tohumlama yapıldı. Bulut tohumlama yöntemi, gökyüzünde bulunan bulutlara iyodid maddesi veriliyor. Bu da bulutun daha fazla  yağmur üretmesinin önünü açıyor. Aslında bu teknik BAE’de yıllardır kullanılıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler