Denizaltıdaki 5 kişinin Patlama Sonucu Hayatını Kaybettiği Açıklandı!

Denizaltıdaki 5 kişinin Patlama Sonucu Hayatını Kaybettiği Açıklandı!

Titanik enkazına sefer düzenleyen denizaltından sefere çıktıktan 1 saat 45 dakika sonra haber alınamadı. Bunun üzerine Kanada, ABD ve Fransa’dan destek gönderilmişti. Bugün ABD Sahil güvenlik yetkililerinden açıklama geldi. İşte detaylar…

18 Haziran itibariyle sefere çıktıktan sonra haber alınamayan Titan isimli denizaltının parçalandığı belirtildi. ABD Sahil  Komutanlığında Tuğgeneral John Mauger, arama kurtarma ekipleri tarafından bulunan enkaz parçalarının Titan’a ait olduğunun tespit edildiğini açıkladı. Aracın bir patlama sonucu parçalandığını ve içerisindeki beş kişinin de hayatını kaybettiğini duyurdu.

Tuğgeneral Muger, arama kurtarma ekiplerinin perşembe günü görüntüledikleri enkaz alanında bulunan kalıntıların, denizaltının patlaması sonucu olabileceğini belirtti. Tuğgeneral yaptığı açıklamada, "Bu yüzden çalışmaya devam edeceğiz ve oradaki bölgeyi aramaya devam edeceğiz, ancak şu anda ne umut edebileceğimize ilişkin bir yanıtım yok." şeklinde ifade etti. 

OCEANGATE'DEN AÇIKLAMA GELDİ!

Titan denizaltının işleticisi olarak bilinen OceanGate firmasından açıklama geldi. Denizaltı içerisinde bulunan şirketin CEO'su Stockton Rush, Hamish Harding, Şehzade Davud ve oğlu Süleyman ile Paul-Henri Nargeolet'in hayatını kaybettiğini doğruladı. Olayın ise Titanik enkazından 478 metrelik uzaklıkta gerçekleştiği belirtildi. 

BBC BİLİM MUHABİRİ JONATHAN AMOS OLAYI BENZER ŞEKİLDE İLİŞKİLENDİRMİŞTİ!

BBC Bilim muhabiri Jonathan Amos tarafından olayın denizaltındaki bir patlama ile ilgili olabileceğini belirterek, "Bu hafta uzmanlarla konuşan birçok kişi, Titan'ın bir gövde arızası nedeniyle feci bir patlamaya maruz kalmış olabileceğinden endişe ediyor. Böyle bir senaryo enkazı açıklayabilir." demişti. Sözlerine devam eden Amos, "Ancak enkaz Titan'la ilgili olmayabilir. Titanik enkazının etrafındaki deniz tabanı, her türden enkazla doludur. şeklinde ifade etmişti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler