Çok Merak Edilen Biden-Trump Görüşmesi Yaşandı: Görüşmeye Türkiye’de Damga Vurdu

Çok Merak Edilen Biden-Trump Görüşmesi Yaşandı: Görüşmeye Türkiye’de Damga Vurdu

ABD Başkan Joe Biden ve eski Başkan Donald Trump, karşı karşıya geldi. Bu yıl yapılacak seçimlerden önce seçmenleri kazanmak için mücadele ederken Perşembe günü yapılan ilk başkanlık tartışmasında kafa kafaya gittiler.

İki aday kürtaj, dış politika, ekonomi ve göç gibi konularda tartıştı. Biden, Trump'ı son ceza mahkumiyeti hakkında topa tuttu. Trump ise, onu yüksek enflasyona neden olduğu için suçladı. Trump bilişsel testlerde puanlarını sergiledi ve görevden ayrıldığında Biden'a "harika bir ekonomi" bıraktığını söyledi.

İKİ BAŞKANIN YAŞ SORUNU

Tartışmaya 80 dakikadan fazla bir süre geçerken, 81 yaşındaki Biden ve 78 yaşındaki Trump'a yaşları ve 80'li yaşlarına kadar iyi hizmet etme yetenekleri soruldu.

28debatetv-qjhg-articlelarge-jpg.webp

Biden, politika başarılarıyla öne çıktı. Trump'ın "üç yaş daha genç ve çok daha az yetkin" olduğunu söyledi. Trump, “Bir tür başarısız ülke olduğumuz fikri bir gerçek” yorumunu yaptı. Biden, "Daha önce hiç böyle konuştuğunu duymadım" yanıtını verdi.

Trump, yanıtında 25 yıl önce olduğu kadar iyi bir formda olduğunu ve belki de "hatta biraz daha hafif" olduğunu söyledi. Bilişsel testlerden "aced" olduğunu söyledi. Erkekler yaş olarak uzak olmasa da, daha fazla seçmen Biden'ın çok yaşlı olduğundan endişeleniyor.

TARTIŞMAYA TÜRKİYE DAMGASI

Biden ve Trump arasında yaşanan tartışmaya Türkiye yine damga vurdu. CNN’de yayınlanan canlı yayında reklam arası ilk kuşakta Türkiye tanıtımı yer aldı. Milyonlarca kişinin izlediği programda Türkiye’nin tanıtılması viral oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler