BMGK, İsrail-İran Krizinde Toplandı: Guterres’ten Taraflara Çağrı…

BMGK, İsrail-İran Krizinde Toplandı: Guterres’ten Taraflara Çağrı…

Tüm dünya, hafta sonu İsrail-İran krizini izledi. Cuma gecesi başlayan İran saldırısı, büyük yankı uyandırdı. İran güçleri, İsrail’in kritik yerlerine füze ve drone saldırısı gerçekleştirdi. BMGK acil toplandı ve itidal çağrısı yapıldı…

Birleşmiş Milletler, Orta Doğu üzerinde yaşan ikili arasında tam ölçekli doğrudan bir çatışma tehdidiyle İran ve İsrail'i kısıtlama göstermeye çağırdı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Genel Sekreter Antonio Guterres, itidal çağrısı yaptı. Pazar günü BM Güvenlik Konseyi'nin acil bir toplantısında düşmanları, son iki haftadır karşılıklı hava saldırılarının ardından bölgedeki gerginliği daha da artırmamaları konusunda uyardı. Ancak İran ve İsrail, birbirlerini barışa tehdit olmakla suçlamaya odaklandı.

un71007764-guterres.jpg

ABD, ÜLKELERİ UYARIYOR

ABD, Pazar günü Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin acil bir toplantısına çağırmıştı. Bu esnada İsrail veya ABD'ye karşı daha fazla askeri eylem girişiminde bulunması durumunda İran'ın "sorumlu tutulacağı" konusunda uyardı.

ABD, "Amerika Birleşik Devletleri’nin geriliminin tırmanmasını istemiyor. Ayrıca Beyaz Saray’dan paylaşılan haberlere göre İsrail’in karşılık vermesi durumunda Amerika geride kalacak.

Guterres toplantıya verdiği demeçte, “ne bölge ne de dünya daha fazla savaşı göze alamaz. Şimdi etkisiz hale geçirme ve gerginliği azaltma zamanı” açıklamalarında bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler