Beyaz Saray'da Panik! Küçük Bir Bebek Çitleri Aşarak Beyaz Saray'a Girdi

Beyaz Saray'da Panik! Küçük Bir Bebek Çitleri Aşarak Beyaz Saray'a Girdi

ABD'de yürümeye yeni başlayan bir bebek, Beyaz Saray' etrafındaki metal çitlerden geçerek başkanlık binasına giren en küçük davetsiz misafir ünvanına sahip oldu.

ABD'de yürümeye yeni başlayan bir bebek, Beyaz Saray' etrafındaki metal çitlerden geçerek başkanlık binasına giren en küçük davetsiz misafir ünvanına sahip oldu. Olay başkanlık binasının güvenliğinden sorumlu Gizli Servis görevlilerini paniğe soktu. 2-3 yaşlarında olduğu belirtilen bir bebek, Beyaz Saray'ın çevresini saran metal çitlerden içeri daldı. Gizli Servis Sözcüsü Anthony Guglielmi, ajanların, kuzey çiti boyunca, kısa bir süre önce Beyaz Saray arazisine giren "meraklı bir çocuk ziyaretçiyle" karşılaştıklarını duyurdu. Bu epey genç misafir kısa süreli bir paniğin de sebebi oldu.

BEYAZ SARAY'IN YARAMAZ MİSAFİRİ

Beyaz Saray'daki güvenlik sistemlerinin harekete geçmesi ile birlikte güvenlik güçleri bebeği aldı ve araziye erişim bir süreliğine kısıtlandı. Yetkililer, kısa bir süre sonra ailesine bazı sorular sorarak çocuğu onlara teslim etti. Son yıllarda gerçekleşen birkaç güvenlik ihlalinden sonra Beyaz Saray'da çitlerinin yüksekliği iki katına çıkarılmış, yaklaşık 4 metreye yükseltilmişti. Yeni direkler arasında yaklaşık 13 santimetrelik boşluk yer alıyor. Bu boşluktan yetişkin birinin geçmesi pek kolay değil, ancak bir bebeğin böyle bir duruma sebep olabileceği de kimse tarafından öngörülmemişti. Haylaz bebek ekipler tarafından bulunduktan sonra ailesine teslim edilse de anne ve babası kısa bir sorgu geçirmek zorunda kaldı. Daha sonra yanlış anlaşılma ortadan kalkarak her şey tatlıya bağlandı.

Beyaz Saray dünyanın en güvenli ve en sıkı korunan yapılarından biri olarak kabul ediliyor. Filmlere bile konu olan Beyaz Saray güvenlik ekibi, ABD başkanlarının en yetkili korumaları arasında yer alıyor. Yapılan bir hata ya da en ufak bir dikkatsizliğe mahal vermemek için yapının olduğu çok geniş bir alanda, pek çok güvenlik önlemi ve sensör yer alıyor. Bunlardan bazıları da çitlerde bulunuyor. Küçük bebeğin neden çitlere girdiği belli değil. Büyük ihtimalle sarayın bahçesinde dikkatini çeken bir şey gördüğü düşünülüyor. Yaşanan olay sadece yetkilileri değil ailesini de paniğe sürükledi. Bu yaramazlık yüzünden ajanlar tarafından kısa da olsa bir sorguya çekildiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler