Avrupa’da Bir İlk! Galler Başbakanı İlk Siyahi Seçilen İsim Oldu…

Avrupa’da Bir İlk! Galler Başbakanı İlk Siyahi Seçilen İsim Oldu…

Avrupa’da bir ilk yaşandı. Birleşik Krallık’a bağlı olan Galler, ilk defa siyahi bir lideri başbakan olarak seçti. Bu seçim tüm Avrupa baz alındığında ilkleri içinde barındırdı. 50 yaşındaki siyahi isim, Avrupa’nın ilk lideri oldu.

Vaughan Gething, Çarşamba günü Galler'in ilk başbakanı seçildi. Birleşik Krallık'taki bir hükümetin ilk siyah lideri oldu.

Gething, Galler'in iktidardaki İşçi Partisi'nin lideri olmak için yapılan yarışmayı kazandı. Cardiff'teki Galler parlamentosu üyeleri tarafından hükümete liderlik etmek üzere seçildi. İşçi Partisi'nin en büyük parti olduğu yasama meclisinde 51 oydan 27'sini aldı.

AVRUPA’NIN İLK SİYAHİ LİDERİ

Gething, Salı günü istifa eden 69 yaşındaki Mark Drakeford'un yerini aldı. Aralık 2018'den beri Mark Drakeford, Gallerin başbakanı olarak görev yapıyordu.

Gething, Cumartesi günü Galler İşçi Partisi seçimlerinin galibi olarak açıklandı. Gething, Galler'den beyaz bir baba ve siyah bir Zambiya annesinin çocuğu olarak Zambiya'da doğdu.

Gething'in seçimi Birleşik Krallık'taki son siyasi geçişi müjdeliyor. İlk kez dört hükümetinin liderlerinden hiçbiri beyaz bir adam olmadı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler