Avrupa Yatırım Bankası'nın Eski Başkanı Werner Hoyer Hakkında Yolsuzluk Soruşturması Açıldı

Avrupa Yatırım Bankası'nın Eski Başkanı Werner Hoyer Hakkında Yolsuzluk Soruşturması Açıldı

ChatGPTAvrupa Yatırım Bankası'nın eski başkanı hakkında yolsuzluk iddialarıyla ilgili olarak soruşturma başlatıldı. Yetkililer, eski başkanın görev süresi boyunca gerçekleştiği iddia edilen yolsuzluklarla ilgili detaylı bir inceleme başlattı.

Avrupa Yatırım Bankası'nın (AYB) eski Başkanı Werner Hoyer hakkında yolsuzluk, nüfuz kötüye kullanma ve AB fonlarını ihlal etme iddialarıyla Avrupa Kamu Savcılığı Ofisi (EPPO) tarafından soruşturma başlatıldı. EPPO, AYB'nin 2 eski çalışanının dokunulmazlığının kaldırılması talebini kabul etti ve Lüksemburg'daki kurum binaları ile arşivlerin incelenmesini istedi.

AYB ESKİ BAŞKANI YARGILANIYOR

EPPO tarafından yapılan açıklamada, yolsuzluk ve AB fonlarının kötüye kullanılması şüphelerinin Avrupa Dolandırıcılıkla Mücadele Ofisi (OLAF) tarafından bildirildiği belirtildi. Bu kapsamda, AYB'nin eski çalışanlarının dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla soruşturmanın etkili bir şekilde sürdürülebileceği vurgulandı.

AYB eski Başkanı Werner Hoyer ise iddiaları reddederek, "Hakkımdaki suçlamalar tamamen asılsızdır." açıklamasında bulundu ve AB savcılığıyla tam işbirliği içinde olduğunu ve gerçeklerin aydınlatılmasını beklediğini ifade etti.

Avrupa Yatırım Bankası Başkanı Hoyer AA'ya konuştu

Soruşturmanın odak noktasında, bir AYB çalışanının işten ayrılırken aldığı tazminat miktarının olduğu iddia ediliyor. Werner Hoyer, 2012-2023 yılları arasında AYB Başkanı olarak görev yapmıştı. AYB, Lüksemburg merkezli olarak AB'nin finansman kuruluşu olarak kamu ve özel sektöre uzun vadeli uygun krediler sağlıyor ve yılda yaklaşık 80 milyar avro kredi veriyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler