Amerika’nın New York Kentinde Son 40 Yılın En Büyük Depremi!

Amerika’nın New York Kentinde Son 40 Yılın En Büyük Depremi!

Cuma sabahı Amerika Birleşik Devletleri'nin Doğu Kıyısı'nda bir deprem meydana geldi. Jeolojik Araştırmalar, binaların sallanmasına ve Maryland'den Maine'e sarsıntıya neden oldu. 40 yıl sonra ülkede en büyük deprem yaşandı.

USGS, New Jersey yakınlarındaki merkez üssü ile depremi 4.8 olarak ölçtü. Yerel saate göre sabah 10:30’da deprem yaşandı.

USGS kayıtlarına göre, deprem on yıldan fazla bir süredir Kuzeydoğu'da kaydedilen en güçlü depremdi. Büyük bir yıkım veya herhangi bir ölüm olduğuna dair acil bir rapor paylaşılmadı. Deprem bölgesindeki şehirlerden yerel ve bölgesel yetkililer, binaların, köprülerin ve diğer altyapıların zarar görmemesini sağlamak için denetimlerin başlatıldığını söyledi.

usgeologicalmap-700.jpg

AMERİKA’DA SON YILLARIN EN BÜYÜK DEPREMİ

New Jersey, Lübnan belediye başkanı James Pittinger, depremi "şimdiye kadar yaşadığım en çılgın şey" olarak nitelendirdi. MSNBC ile yaptığı bir röportajda, şimdiye kadar önemli bir hasar raporu almadığını söyledi. Ancak sallamanın çevre sakinlerini etkilediğini aktardı.

4.8 büyüklüğünde büyük bir deprem olarak kabul edilmezken, küçük bir sarsıntı bile Doğu Kıyısı'nda hasara neden olabilir. Bu da dünyadaki diğer deprem sıcak noktalarıyla benzer önlemleri almaz.

New York Valisi Kathy Hochul, depremin eyalet genelinde hissedildiğini söyledi. "Ekibim etkileri ve meydana gelmiş olabilecek herhangi bir hasarı değerlendiriyor ve gün boyunca halkı güncelleyeceğiz" açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler