Amerika 50 Yıl Sonra Tekrardan Ay’a İniş Yaptı

Amerika 50 Yıl Sonra Tekrardan Ay’a İniş Yaptı

Perşembe günü özel bir uzay aracı Ay’a iniş yaptı. Bu 50 yıldan fazla bir süredir ayda ilk ABD’nin bulunması olarak dikkat çekti. Ancak uçuş kontrolörleri daha iyi temas kurmak için çabalayana kadar sadece zayıf bir sinyal almayı başardı.

Riskli bir iletişime rağmen, inşa eden ve yöneten şirket Intuitive Machines, Odysseus dik indiğini doğruladı. Ancak, iniş aracının ayın güney kutbuna yakın bir yerde hedeflenen hedefine ulaşıp ulaşmadığı da dahil olmak üzere ek ayrıntılar sağlamadı.

Şirket, iniş aracısından gelen zayıf bir sinyal tespit ettikten kısa bir süre sonra canlı web yayınını sonlandırdı. Görev direktörü Tim Crain, şirketin Houston kontrol merkezinde inşa edilen gerginlik olarak, “şüphesiz doğrulayabileceğimiz şey, ekipmanımızın ayın yüzeyinde olduğudur” dedi.

ekran-resmi-2024-02-24-17-36-35.png

AY’A İNİŞ TEDİRGİN ETSE DE SORUNSUZ TAMAMLANDI

Şirket duyurusuna göre, iki saat sonra veriler nihayet akmaya başlamıştı. İniş, NASA'nın ünlü Apollo ay yürüyüşçülerinden bu yana ABD'yi ilk kez tekrar yüzeye çıkardı.

Sezgisel Makineler ayrıca, sadece beş ülke tarafından elde edilen bir başarı olan bir ay inişini yapan ilk özel işletme oldu.

Başka bir ABD şirketi olan Astrobotic Technology, geçen ay bir şans verdi. Ancak asla aya ulaştı ve iniş aracı Dünya'ya geri döndü. Her iki şirket de ay ekonomisini başlatmak için NASA destekli bir programın parçasıdır. Ay’a ulaşan aracın 1 hafta gibi bir süre çalışacağı aktarıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler