ABD Savunma Bakanlığı, Yapılan Saldırıya Sessiz Kalmayacak: “Karşılık Vereceğiz”

ABD Savunma Bakanlığı, Yapılan Saldırıya Sessiz Kalmayacak: “Karşılık Vereceğiz”

Ortadoğu’da kazan fazlasıyla kaynıyor. Ülkelerin bölgedeki askeri üsleri krizi daha da çok tetikliyor. Son olarak ABD Savunma Bakanlığı, gözdağı verecek mesaj paylaştı.

Geçtiğimiz günlerde ABD Savunma Bakanı Lloyd J. Austin III, "dar uyarlamalı" saldırıların, İran destekli milisler tarafından Irak ve Suriye'deki Amerikan kuvvetlerine yönelik bir dizi saldırıya yanıt vermeyi amaçladığını söyledi.

Austin yaptığı açıklamada, “İran elini gizlemek ve güçlerimize karşı bu saldırılardaki rolünü inkar etmek istiyor. Biz onlara izin vermeyeceğiz. İran'ın vekillerinin ABD kuvvetlerine yönelik saldırıları devam ederse, halkımızı korumak için gerekli önlemleri almaktan çekinmeyeceğiz” açıklamasını yaptı.

ABD SAVUNMA BAKANLIĞI’NDAN JET YANIT

Amerika Savunma Bakanlığı, ABD Askerine Ortadoğu'da yapılan saldırılara karşılık vereceklerini açıkladı. Sessiz kalmayacağını söyleyen bakanlık, gerekli cevapların sahada olacağını söyledi.

Pentagon, Ekim ayında yaptığı açıklamada, İran destekli milislerin son 10 gün içinde Irak ve Suriye'de ABD askeri personeline 19 saldırı gerçekleştirdiğini söyledi. Ayrıca Pentagon şunları da ekledi; bu saldırıların en az 12'sinin Irak'ta, dördünün ise Suriye’de oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler