10 Kasım Atatürk’ü Anma Dünya Gazete Manşetlerine Yansıdı

10 Kasım Atatürk’ü Anma Dünya Gazete Manşetlerine Yansıdı

Atatürk’ün ölüm yıldönümü dış basında da yer aldı. Dünya basınında birçok gazete Atatürk’ün yıldönümünü manşetlere taşıdı. İşte dış basından yansıyan Atatürk mesajları…

Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 85’inci yıldönümü. Atatürk’ün ölümü, Türkiye’de ve dünyanın dört bir yanında anıldı. Saatler 9’u 5 geçe 1 dakikalık saygı duruşunda duruldu. Dünya basınında Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümü manşetlere taşındı. Gazete manşetleri şu şekilde oluştu;

NEW YORK TİMES

Dünyanın ünlü Amerikalı gazetesi New York Times, “Atatürk 58 yaşında hayatını kaybetti” başlığını kullandı. Haberin detayında,

"Modern Türkiye'nin yaratıcısı ve Cumhurbaşkanı Kemal Atatürk, bugün 58 yaşında Dolmabahçe Sarayı'nda hayatını kaybetti. Savaşta aldığı onlarca yaradan ve bir dizi suikast girişiminden sağ kurtulan Mustafa Kemal Atatürk karaciğer sirozuna yenik düştü.

THE CITIZEN

İngiltere’de yayımcılık yapan The Citizen gazetesi “Modern Türkiye’nin yaratıcı hayatını kaybetti” başlığına yer verdi.

HİNDUSTAN TIMES

Gazete, Atatürk’ün yıldönümününde “Dünyanın yetiştirdiği en büyük insanlardan biri hayatını kaybetti” şeklinde çarpıcı başlık attı.

NATIONAL TIDENCE

Danimarka’da yayımcılık hayatını sürdüren National Tidence “Atatürk yirminci yüzyılın en büyük mucizesidir” başlığını kullandı.

BRITISH PATHE

Bir başka İngiltere gazeteci British Pathe, 85’inci yıldönümünde Atatürk’ü, “Ülkesine bağımsızlığını kazandıran, modern Türkiye'yi kurup yöneten askeri lider Mustafa Kemal Atatürk hayatını kaybetti” sözleriyle andı.

Haberin detayında “Atatürk'ün 15 yıllık yönetiminde Konstantinapolis İstanbul adını aldı ve modern iyi planlanmış yapılarla Batılı bir şehir haline geldi. Haremleri yasakladı, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını verdi” sözleriyle öne çıkardı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler