DHA YURT BÜLTENİ- 2 

DHA YURT BÜLTENİ- 2 

Parmakları ısırılan Acil Tıp Teknisyeni Büşranur: Ucuz atlattım, parmağımdan olabilirdim

Parmakları ısırılan Acil Tıp Teknisyeni Büşranur: Ucuz atlattım, parmağımdan olabilirdim

SAMSUN'da ihbar üzerine ekip arkadaşlarıyla gittiği evde, kendisine zarar verdiği öne sürülen K.A.K.'nın (17), saldırıp parmaklarını ısırdığı Acil Tıp Teknisyeni Büşranur Keskin (28), yaşananları anlattı. Keskin, "Ben ucuz atlattım, parmağımdan olabilirdim. Telafisi asla olmayacak ve gerekli işlemlerin yapılmasını istiyorum" dedi.

Olay, 11 Mart'ta İlkadım ilçesi Saitbey Mahallesi'nde meydana geldi. İl Sağlık Müdürlüğü 112 Ambulans Servisi 6 No'lu İstasyon'da görevli sağlık ekipleri, bir kişinin kendisine zarar verdiği ihbarı üzerine adrese gitti. Ekiplerin müdahale ettiği K.A.K., Acil Tıp Teknisyeni Büşranur Keskin'e fiziki ve sözlü saldırıda bulunarak, genç kadının parmaklarını ısırdı. Yaralanan Keskin, meslektaşlarının ilk müdahalesinin ardından hastaneye götürüldü. K.A.K hakkında adli işlem başlatıldı.

'UCUZ ATLATTIM'

7 gün iş göremez raporu alan Acil Tıp Teknisyeni Büşranur Keskin, yaşananları anlattı. Saldırıyı ucuz atlattığını söyleyen Keskin, "Kendine zarar veren bir şahıs anonsu sonunda olay yerine gittik. Komşuları ve polis oradaydı. Sedyeye aldığımız anda birden elimi ısırdı. Bir süre bırakmadı. Polis ve ekip arkadaşlarım yardımcı olmaya çalıştı ama olmadı. Sonra aynı ambulansla hastaneye gittik. Ben daha sonra kendi tedavimle ilgilendim. Gerekli cezayı almasını umut ediyorum. Şahıs psikolojik sorunları olan biri. Bunun önüne geçilmesi lazım. Ben ucuz atlattım, parmağımdan olabilirdim. Telafisi olmayacak ve gerekli işlemlerin yapılmasını istiyorum" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Acil Tıp Teknisyeni Büşranur Keskin ile röp.

Detaylar

===================

Tıp Bayramı'na çalışarak giren ekipten çağrı: Haritayı maviye çevirmek elinizde

RİZE Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji Laboratuvarı'nda 1 yılda 200 bine yakın koronavirüs PCR testini sonuçlandıran ekibin yoğun mesaisi sürüyor. Tıp Bayramı'nı da çalışarak geçiren ekibin koordinatörü Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşegül Çopur Çiçek, vatandaşlara gönüllü kısıtlama çağrısında bulundu, "Haritayı maviye çevirmek sizin elinizdeö dedi.

Türkiye'de ilk Covid-19 vakasının tespit edildiği günden itibaren fedakarca görev yapan sağlık çalışanları 14 Mart Tıp Bayramı'nı da görev başında geçiriyor. Pandeminin başlaması ile Türkiye'de ilk kurulan Covid-19 tanı laboratuvarlarından olan Rize RTEÜ Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji Laboratuvarı'nda bir yılda mesai gözetmeksizin 200 bine yakın test sonuçlandırıldı. Laboratuvarda görevli ekip, vakaların azaltılması için vatandaşlara gönüllü kısıtlama çağrısında bulundu.

'SESSİZ KAHRAMANLAR'

Covid-19 Tanı Laboratuvarı Rize İl Koordinatörü RTEÜ Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşegül Çopur Çiçek, pademinin ilk gününden itibaren sağlık çalışanlarının yoğun bir mesai harcadıklarını söyledi. Doç. Dr. Çiçek, "Bakanlığımızın Covid-19 tanı laboratuvarı olarak görevlendirdiği ve yetki verdiği ilk 37 laboratuvardan biri olarak başladığımız çalışmalarımızda Rize'miz için hala yoğun bir şekilde mutasyon analizlerini de yaparak hizmet vermeye devam ediyoruz. Bakanlıkça yetkilendirildiğimiz ilk günlerde günlük test sayımız 125-150 iken, şu an günde binleri bulmakta. Hatta bin 800- 2 bin test çalıştığımız günlerimiz de olmuştur. Şu ana kadar yaptığımız toplam test sayımızda 200 bin sınırına ulaştık. Güçlü laboratuvar alt yapımız ve fedakarca çalışan sağlık personellerimiz ile tüm gelişmeleri takip ederek aralıksız bir şekilde haftanın 7 günü kesintisiz hizmet vermekteyiz. Aslında mikrobiyoloji laboratuvar çalışanları işin mutfağında çok emek veren, görünmeyen sessiz kahramanlardırö dedi.

'FEDAKARLIK ETTİĞİMİZ 1 YILI GERİDE BIRAKTIK'

Fedakarca, ekip ruhu içerisinde çalışarak 1 yılı geride bıraktıklarını ifade eden Doç. Dr. Çiçek "Teknisyenlerinden, biyoloğuna, uzmanlık eğitimi alan asistanlarımızdan hocalarımıza kadar hepimiz seferberlik olarak gördüğümüz bu süreçte pek çok riski alarak mücadele ediyoruz. Diğer sağlık çalışanları gibi, mikrobiyoloji laboratuvar çalışanlarımızın kimi küçük çocuğunu birilerine bırakarak mesaiye geldi, kimi en yakınını kaybetse bile yine işine devam etti, kimi yorulan arkadaşına "sen git, dinlen ben yerine bakarım" dedi. Diğer tüm sağlık ordusunun neferleri gibi çocuklarımıza zaman ayıramadık, "evden sıkıldık" diyen annelerin aksine eve bile gidemedik. Hafta sonu, tatil bilmedik, çocuklarımıza sarılmadık, hala sarılamıyoruz. Bu süreç bitene kadar aynı fedakarlıkla sağlık çalışanları emek vermeye devam edecek. Bu pandemi sürecinde sağlık çalışanları olarak çok acı kayıplarımız oldu. Buruk bir 14 Mart Tıp Bayramı'nda hepsini rahmetle anıyoruzö diye konuştu.

'HARİTAYI MAVİYE ÇEVİRMEK SİZİN ELİNİZDE'

Bölgenin hala haritada kırmızı olduğunu hatırlatan Doç. Dr. Çiçek, "Aslında halkımız, hastalarımız, tüm bu sağlık ordusunun, ekibinin birer parçası. Siz de bu ekibe, bizlere destek olun. Bizim yanımızda olun. Maske-mesafe- temizlik kurallarına etkin bir şekilde uyalım. Kendimize gönüllü kısıtlama getirelim. Havalar iyi gidiyor diye sahilleri, parkları, alışveriş merkezlerini doldurmayalım. İşimizi kısa sürede halledip geri dönelim. Ortamdaki pozitif vakaları henüz tespit etmemiş olabiliriz. Semptomu, belirtisi olmayan ama virüs yükü yüksek olan kişilerin toplumda olduğunu aklımızdan çıkarmayalım. Birbirinizin yakınında değil, bizim yanımızda, sağlık çalışanlarının yanında olun diyoruz. Biz laboratuvar çalışanları olarak ne kadar az pozitif sonuç verirsek o kadar mutlu oluyoruz. Hem test pozitifliğini hem mutasyon pozitifliğini düşürmek sizin elinizde. Haritayı maviye çevirmek sizin elinizde. Hayata bakışınız pozitif olsun ama test sonucunuz pozitif olmasın, ikisi de sizin elinizdeö dedi.

Görüntü Dökümü

-Laboratuvardan detaylar

-Test kabinleri

-Testlerin hazırlanması

-Çalışan ekipten detaylar

-Röportaj

===================

Şarkıcı Seda'nın katili cezaevinden firar etti, polis yakaladı

ADANA'da, 2005 yılında gazino ve barlarda şarkıcılık yapan kız arkadaşı Seda Özmen'i (22) tabancayla vurarak öldürdüğü gerekçesiyle 26 yıl hapse çarptırılan, geçen ay kaldığı cezaevinden firar eden Habib Bakır (50), polis ekiplerince yakalandı.

Kentte gazino ve barlarda şarkıcılık yapan Seda Özmen, 23 Mayıs 2005'te, Seyhan ilçesi Mıdık Mahallesi'ndeki bir portakal bahçesinde terk ettiği erkek arkadaşı Habib Bakır tarafından tabancayla vurularak öldürüldü. Olayın ardından polis tarafından gözaltına alınan Habib Bakır ile suç ortağı olduğu öne sürülen Hayrettin Demir tutuklandı. Sanıklar 3 yıl süren davada 11 yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırıldı.

YARGITAY KARARI BOZDU

Yerel mahkemenin verdiği kararı bir süre sonra Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi, "asli failin sanık Habib Bakır olduğu ve eksik ceza verildiği" gerekçesiyle bozdu. Yargıtay, ayrıca Hayrettin Demir'in delil yetersizliğinden tahliyesine karar verdi. Dosyayı yeniden ele alan 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi, yargılama neticesinde sanık Habib Bakır'ı 26 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanık Hayrettin Demir'in ise delil yetersizliğinden beraatine karar verildi.

CEZAEVİNDEN KAÇTI, POLİS YAKALADI

Habib Bakır, geçen ay, cezasını çektiği cezaevinden firar etti. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, cezasının bitimine 10 yıl kalan Bakır'ı yakalamak için çalışma başlattı. Bakır'ın izini süren polis, firari hükümlünün merkez Seyhan ilçesine bağlı Gürselpaşa Mahallesi'nde saklandığını belirledi. Takibe alınan Bakır, polisi fark edince kaçmaya başladı. Kısa süreli kovalamacanın ardından Habib Bakır, yakalandı. Bakır, emniyetteki işlemlerinin ardından önce adliyeye, ardından da cezaevine götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------

- Hükümlü Habib Bakır'ın emniyetten çıkarılması

- Bakır'ın araca bindirilmesi

- Emniyet Müdürlüğü tabelası

- Seda Özmen'in fotoğrafı

==========================

İshal ve mide bulantısıyla 103 kişi hastaneye başvurdu, "suları kaynatın" uyarısı geldi

BARTIN'ın Amasra ilçesinde ishal ve mide bulantısı şikayetiyle 103 kişi, hastaneye başvurdu. Sudan numune alınırken, Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır şebeke sularının kaynatılarak kullanılmasını istedi.

6 bin 600 nüfuslu Amasra ilçesinde perşembe gününden beri 103 kişi ishal ve mide bulantısı şikayetiyle ilçe devlet hastanesine başvurdu. Hastaneye başvuranların çoğunluğu, serum tedavisinin ardından taburcu edildi. Hastane yetkilileri, durumu İl Sağlık Müdürlüğü'ne bildirdi. İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, dün ilçeye suyun geldiği bölgeden ve su isale hattından numune alarak, laboratuvara gönderdi. İlçede mahallelerde bulunan çeşmeler de belediye ekipleri tarafından kapatıldı. Laboratuvar sonuçlarının yarın çıkacağı bildirildi.

'SUYU KAYNATARAK İÇİN"

Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Son birkaç gündür ilçemizde meydana gelen ishal vakalarındaki artışla ilgili ilçe halk sağlığı ve belediyemiz ekiplerince tüm su kaynaklarında gerekli kontroller yapılmaya başlanılmıştır. Konu ile ilgili net bir bulguya rastlanılana kadar özellikle mahallelerimizdeki çeşme sularımızın kullanırken kaynatılması büyük önem arz etmektedir" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------

-Amasra nüfus tabelasından görüntü

-Amasra tepeden görüntü

-Şehir içinden detay

-Sokaklardan görüntü

-İlçe hastanesinden görüntü

===========================

Yaylada araçları kara saplanınca mahsur kalan 4 kişi kurtarıldı

DÜZCE'nin Sırık Yaylası'nda araçlarının kara saplanması sonucu mahsur kalan 4 kişi, kurtarma ekipleri tarafından kurtarıldı.

Dün, sabah erken saatlerinde araçlarıyla Sırık Yaylası'na çıkan K.L., H.U., Y.Y. ve K.M., saat 20.30 sıralarında dönüşe geçti. Ancak araç kara saplandı. Grup, tüm uğraşlara rağmen aracı kurtaramayınca 112 Acil çağrı merkezini arayarak yardım istedi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Düzce AFAD ve Düzce Arama Kurtarma Ekibi (DAKE), aracı saplandığı yerden çıkardı. Kurtarılan 4 kişi, araçlarıyla kent merkezine indi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------

-Ekiplerin olay yerine giderken görüntüsü (Vatandaş kamerası)

-Ekiplerin şahısları alıp kendi araçlarına bindirirken görüntüsü (Vatandaş kamerası)

===========================

DHA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler