DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 3

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 3

ARNAVUTKÖY'de, kimyasallar nedeniyle kırmızı akan dere için İSKİ ekipleri inceleme yapıyor.

1- ARNAVUTKÖY'DE "KIRMIZI DERE"DE İNCELEME; YEŞİL VE MAVİ DE AKMIŞ (1)

ARNAVUTKÖY'de, kimyasallar nedeniyle kırmızı akan dere için İSKİ ekipleri inceleme yapıyor. Derenin bir kaç hafta önce yeşil akarken çekilmiş fotoğraflar ortaya çıktı.

Arnavutköy Hadımköy Mahallesi'nde fabrika bölgesindeki dere kırmızı renge bürünmüştü. Yayılan ağır koku nedeniyle endişeye kapılan vatandaşlar, yetkililere çağrıda bulunmuştu. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) ekipleri, bu sabah dereye bırakılan kimyasalın nedenini bulmak için çalışmalarına başladı. Ekipler, çok sayıda fabrikanın bulunduğu dere çevresinde incelemeler yapıyor.

YEŞİL DE AKTI, MAVİ DE

Öte yandan derenin daha önce mavi ve yeşil de aktığı belirtildi. Derenin bir kaç hafta önce yeşil akarken çekilen fotoğrafları da ortaya çıktı.

"ESKİDEN BU DEREDEN BALIK TUTULURDU"

45 yıldır Hadımköy'de yaşadığını belirten Oktay Çökertenoğlu, "Eskiden bu dereden balık tutulurdu. Daha sonra fabrikalar yapılınca bozuldu. Bir yerden sonra koku oluyor diye dereyi kapattılar. Derenin kırmızı akmasının sebebini Hadımköy yerlisi olarak merak ediyorum" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------

-İSKİ ekiplerinin inceleme yapması

-Dereden görüntüler

-Derenin kuruyan kısımları

-Genel ve detay görüntü

////////

-Vatandaşlarla röportaj

=================

2- (ÖZEL) KUYUMCULAR BİLE AYIRT EDEMİYOR... AVCILAR'DA SAHTE ALTIN OPERASYONU

AVCILAR'da düzenlenen operasyonda sahte altın ve dolarları piyasaya sürmeye çalışan 4 kişi yakalandı.

Avcılar Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Yeşilkent Mahallesi Ozanlar Caddesi'nde Suriyeli 4 şüphelinin piyasaya sahte ABD doları ve altın sürmeye çalıştıklarına dair ihbar üzerine harekete geçti. Ekipler, pazar günü uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasına rağmen piyasaya sahte dolar ve altın sürmek isteyen şüpheliler, polisi fark edince kaçmak istedi. Şüpheliler, polis tarafından kısa sürede yakalandı.

Gözaltına alınan 4 şüpheliden ikisinin üzerinde 23 adet 50'lik, 16 adet de 100'lük sahte dolar ve iki sahte altın bulundu. Yapılan araştırmada şüphelilerin kaldığı adres belirlenirken nöbetçi Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı'ndan alınan izin ardından Esenyurt İlçesi'ndeki Balıkyolu Mahallesi'ndeki evlerinde arama yapıldı. Evdeki bir dolapta 328 sahte altın daha ele geçirildi. Sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ettikleri gerekçesiyle Umum Hıfzıssıhha Kanunu'na muhalefet suçundan 3 bin 400 TL idari para cezası uygulanması için haklarında tutanak düzenlenen 4 şüpheli, Asayiş Büro'da sorguya alındı. İşlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

SAHTE ALTINA DİKKAT

Özellikle son dönemde Suriyelilerin işlettiği merdiven altı olarak nitelendirilen atölyelerde imal edildiği için "Suriye altını" olarak nitelendirilen sahte altın vakalarına karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Düşük ayarlı olarak bastırılan çeyrek altın, cumhuriyet altını ya da yarım altın gibi altınlar bastırılan taklit altınların renginden bozukluk sayesinde fark edilebildiği ifade edildi.

Avcılar'da kuyumcu Fatih Karakelle, gerçek ve sahte altını bu işin uzmanı olmayanların ayırt etmesinin çok zor olduğunu belirtirken, "14 ayar altında 585, 8 ayarda 333, 22 ayarda 916 yazar. Bunlara bakarak büyük ölçüde ayırt edebilirsiniz. Biz elimizdeki mihenk taşları, ayar suyu ile test ediyoruz. Altın alanların güvendiği yerlerden alı veriş yapması çok önemli" dedi.

Görüntü Dökümü:

--------

Polis aramasından görüntüler

Ele geçirilen altın ve sahte dolar

Aramadan görüntüler

Polis ekibi evdearama yaparken

Şüpheliler Emniyet Binasına götürülürken

Kuyumcu vitrininden görüntüler

Avcılar'da kuyumcu Fatih Karakelle ile röportaj

Genel ve detay görüntüler

================

3- DORSELERİN ŞASE NUMARASINI DEĞİŞTİREREK 50 MİLYON LİRA VURGUN YAPAN ŞÜPHELİLER YAKALANDI

-Operasyon anları kamerada

İstanbul ve 5 farklı ilde hacizli olan TIR dorseleri ilk olarak satın alan, sonrasında şase numaralarını değiştirerek 50 milyon lira vurgun yapan çete çökertildi. Operasyon anları kameralara yansırken, gözaltına alınan 12 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, hacizli dorselerin şase numaralarının değiştirilerek piyasaya sürüldüğü ihbarı üzerine çalışma başlattı. İddiaya göre 12 şüpheli, paravan şirket kurarak İstanbul merkezli olmak üzere Adana, Mersin, Gaziantep, Antalya ve Konya'da hacizli dorseleri tespit etti. Kullanılmış olan bu dorseleri satın alan şüpheliler, sonrasında şase numaralarını öncesinde var olan sıfır dorselerin şase numaralarıyla değiştirdikleri ve kullanılmamış ürün şeklinde piyasaya sürdükleri öğrenildi. Paravan şirketin 59 dorseyi "change" yöntemi ile piyasaya sürdüğünü tespit eden polis ekipleri, şirketin 50 milyon lira değerinde vurgun yaptığını tespit etti.

EŞ ZAMANLI OPERASYON İLE YAKALANDILAR

Polis ekiplerinin gerçekleştirdiği dört aylık teknik ve fiziki takip sonucunda şüphelilerin adresi belirlendi. Geçtiğimiz Cuma günü 20 farklı ikamete eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, 12 şüpheliyi kıskıvrak yakalayarak gözaltına aldı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

OPERASYON ANLARI VE DORSELER KAMERADA

Polis ekiplerinin düzenlediği operasyonda şüphelilerin gözaltına alınma anı kameralara yansıdı. Öte yandan, hacizli dorseyi satın alan şüphelilerin, sonrasında dorseyi teslim alma anı görüntülerde yer alıyor.

"PİYASADA 2 BİN 500 TANE DAHA BU ŞEKİLDE DORSE VAR"

Treyler Sanayicileri Derneği Genel Sekreteri Göktan Güçlü; "Bugün burada bulunmamızın sebebi, 10 yıldır verdiğimiz amansız mücadelenin ilk safhasını tamamlamış olmak. Sık sık dorse hırsızlığı yaşanıyor. 2 bin 500 kadar daha "change" dediğimiz sahteciliğe maruz kalmış dorse olduğunu tahmin ediyoruz. Bunlarında bu operasyonlar sonucunda ele geçireleceğine inanıyoruz" dedi.

Dernek Avukatı Serdar Akbulut ise; "Bundan yaklaşık yedi ay önce bizimde katılımımızla başlatılan soruşturmada, 50 milyon lira ve örgüt çökertilmiş bulunuyor. Uzun yıllardır uğraşılan mücadele edilen bir konunun ilk defa bu kadar geniş kapsamlı ele alınmasıydı. Rehinli ya da hacizli araçların yasa dışı yollarla "change" edilerek şase numaraları değiştirilerek, sahte fatura ve bilgilerle yeniden piyasa sürülmesi şeklinde gelişen bu süreçte hem üretici firmalar, hem finans firmaları, hem de iyi niyetli satın alan üçüncü kişiler, çok ciddi zararlar görmekteydi. Emniyet güçlerinin başarılı operasyonu ile dileriz bir başlangıç ve son olur" dedi.

Görüntü dökümü

----------------------

-Opersyon anları

-12 şüphelinin adliyeye sevk anı

-Şüphelilerin dorseyi teslim alma anı

-Yönetici ve Avukat'ın röportajı

-Şasesi değiştirilerek piyasaya sürülen TIR'ın görüntüleri

====================

4- YENİ "HES KODU" UYGULAMASI; "YAŞLI MÜŞTERİLERE HES KODU ALMALARI KONUSUNDA YARDIMCI OLACAĞIZ"

*HES kodunun birçok noktada zorunlu hale gelmesinden hem işletmeciler hem de müşteriler memnun.

Kuaför Nuri Gencer,

"Kimi vatandaşlar gevşek davranıyor. Bu şekilde olduğu sürece virüsle uğraşmaya devam ederiz."

İstanbul'da bugünden itibaren kahvehane, kıraathane, internet kafe, berber, nikah salonu, spor salonlarına girişte Hayat Eve Sığar (HES) kodu kontrolü zorunlu hale geldi. Esenyurt'ta vatandaşların koronavirüs açısından herhangi bir risk taşıyıp taşınmadığını gösteren kodun işletmelerde girişte gösterilmesi zorunluluğundan hem müşteriler, hem de işletmeciler memnun olduklarını belirtti.

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi kararıyla 15 Mart'tan itibaren tüm kamu kurum ve kuruluşlarının girişlerinde, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı tüm resmi-özel okul ve kuruluşlara girişlerde, sivil toplum kuruluşlarına girişlerde, kahvehane, kıraathane, internet kafe, berber, nikah salonu, spor salonlarına girişlerde Hayat Eve Sığar (HES) koduyla girilmesi zorunluluğu getirildi. İlk iş gününde kepenklerini açan işletmeciler, müşterilerini HES kodlarını kontrol ederek kabul etti.

"HEM MÜŞTERİYLE İLGİLENMEK HEM DE HES KODU KONTROL ETMEK ZOR OLACAK"

Esenyurt'ta bir kıraathane işleten Tekin Akbal, uygulamadan memnun olduğunu belitti fakat eleman azlığı nedeniyle HES kodu kontrolüne zorlanacağını dile getirdi. Akbal, "Karşıdaki insanın sağlıklı ya da sağlıksız olduğunu anlayabiliyorsun. Güzel bir uygulama oldu bence. Hayat Eve Sığar uygulamasından kare kod sorgula kısmından müşterilerin kare kodunu okutuyorum ya da HES kodunu yazıyorum. Kalabalık yerlerde ve zamanlarda kontrolünün zor olacağını düşünüyorum. Müşteriye mi bakalım, çay mı koyalım yoksa HES kodu mu kontrol edelim. Elemanım vardı iş olmadığı için onu çalıştırmıyorum. Dükkanı ben açıp kapatıyorum. Virüsün ilerlemesine göre durumu zaman gösterecek. Çok bir iş yapmıyoruz zaten" dedi. HES koduyla kıraathaneye giriş yapan müşterilerden Yusuf Karabulut da "Herkes için, sağlık için faydalı olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

"YAŞLI MÜŞTERİLERİMİZE YARDIMCI OLACAĞIZ"

Yakın temasın çok olduğu yerlerden biri de kuaför ve berberler. Buralarda da HES kodu kontrolü zorunluluğu var. Berber işletmecisi Nuri Gencer de dükkan sahibi olarak tek kullanımlık kesim örtüsü, sterilize edilmiş makas, maske ve dezenfektanla önlem aldığını ifade ederek, "Hem bizim hem de toplum sağlığı için güzel bir uygulama oldu. Yaşlı müşterilere de HES kodu almaları konusunda yardımcı olacağız. Kimi vatandaşlar gevşek davranıyor. Bu şekilde olduğu sürece virüsle uğraşmaya devam ederiz. Herkes üzerine düşen görevi yaparsa en kısa sürede kurtuluruz" ifadelerini kullandı.

Görüntü dökümü:

---------------

-Dükkanlardan görüntüler

-HES Kodlarının okutulması

-Mettin sırasına göre dükkan sahipleri ve müşterilerle röportaj

-Muhabir anonsları (Elif Yavuz)

-Genel ve detaylar

======================

5- (ÖZEL ) AVCILAR'DAKİ KAYMAYI ÖNLEMEK İÇİN 736 FORE KAZIK YETMEYECEK

AVCILAR'da Ambarlı Mahallesi'ndeki yer kayması sorununun çözümü için 1 kilometrelik hatta uygulanan projede 736 fore kazıktan 550'sinde çalışma tamamlandı. Kaymayı önlemek için kazık boylarının yer yer 30 yerine 42 metreye çıkarılması nedeniyle ihale için belirlenen beton ve demir miktarına ulaşıldı. Zemindeki sorunlar için kalan 200 kadar fore kazığın yanı sıra alt taraftaki bölge için 150 kadar ek kazıklı önlem alınması gerektiği belirtildi.

22 YIL ÖNCE KAYMA GÖRÜLDÜ

Gölcük'teki 1999 depreminden sonra Ambarlı'da kayma görülen bölge 2005 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile "Afete Maruz Risk Alanı" ilan edildi. Buradaki 3 sokakta bulunan ruhsatlı 57 bina aralıklarla yıktırıldı. İstanbul Valiliği Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) afete maruz bölgede riskin daha geniş alanı etkilememesi amacıyla proje hazırladı. İstanbul Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, kayma görülen alanda 130 santimetre çapında ve 30 metre boyunda 736 fore kazıklı önleme projesi hazırladı ardından, 20 milyon TL tutarında ihale açıldı.

İhaleyi kazanan firma yöneticilerinden Ömer Gürcüoğlu, geçen Kasım ayında başladıkları çalışmalar için öngörülen 30 metrelik 736 fore kazık için hesaplanan beton ve demiri zemindeki sorun nedeniyle yaklaşık 550 kazıkta kullandıklarını söyledi. Gürcüoğlu, kayan zemindeki kazıkların boyunu yer yer 43 metreye kadar çıkarmak zorunda kaldıklarını, işin 95'lik kısmını bitirdikleri halde kazıkların tamamlanamadığını anlattı.

30 YERİNE 43 METRELİK KAZIKLAR

Ömer Gürcüoğlu, "İlk projede 737 kazık 30 metre derinlik hesaplanarak yapılmıştı. Belirli bir yerden sonra zemindeki durum ve raporlardan yola çıkarak

30 metrelik kazıkların kısa olduğunu öngördük. Üniversiteden hocalar ve İstanbul Valiliği ile AFAD'ın koordinesi ile birlikte kazık boylarını 43 metreye kadar çıkardık. Bina ve arazide düşey sapmaları belirleyen inklinometre ölçümlerinden yola çıkarak kayma olan bölgelerde ekstra önlemler alıyoruz. İşin keşif miktarı doldu. Kayma olan bölgedeki okuldan daha ilerisi için ikinci etap için ikinci keşfimizi çıkardık. İstanbul Valiliği ve AFAD ödeneği hazırlandı. Nisan başı gibi başlamayı planlıyoruz. Buradaki kayma ile ilgili sürekli bilgi ve raporları aktarıyoruz, nasıl daha iyi sonuç alabileceğimizi görüşüyoruz. İşin yüzde 95'lik kısmı bitti. Kalan kısmı bu ay sonuna kadar bitirip ikinci etaba başlayacağız. Dolgu ve "Jet-grout" denilen yöntemle zemin iyileştirmesi yapıyoruz. Şu an çalışmış olduğumuz yerdeki fore kazık derinliği 43 metre. Kazık çalışmasını bitirdiğimiz yerde kaymayı önledik. Ancak henüz başlamadığımız ilerideki bölgelerde kaymanın devam ettiğini cihaz okumalarından görüyoruz. İkinci kısımda da en kısa kazık uzunluğu 38 metre olacak" dedi.

KAZIK SAYISI 900'Ü BULACAK

Gürcüoğlu, çalışmaların geldiği noktanın ilerisinin alt kesiminde kayma ve dolgudan kaynaklı kaymalar, hareketler görüldüğünü vurgularken, "O bölgelerde ek önlemler alacağız. Bununla birlikte kazık sayısı 100-150 artacak gibi görünüyor. Toplam kazık sayısı 850-900'e kadar çıkacak gibi. Valilik ve AFAD gerekenin yapılması için bize önderlik, liderlik yapıyor" diye konuştu.

SÜREKLİ KONTROL

İstanbul Vali Yardımcısı Levent Kılıç ile Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı İstanbul Müdürü Hanefi Kalın projenin başlamasından bu yana geçen 4 aç içerisinde 3 kez çalışmaları yerinde inceleyerek son durum ile ilgili bilgi aldı. Avcılar Kaymakamı Kemal İnan da, çalışmaları yerinde incelerken, "Bu hatta çalışmak öyle kolay bir iş değil. Altyapı hizmetlerinin, su, kanalizasyon, doğalgaz boruları buradan geçiyor. Zemin de kaygan. Bu nedenle çalışmanın tamamlanması da zaman alıyor" dedi.

Çalışmanın yapıldığı mahallede oturan emekli inşaat mühendisi Ali İhsan Çarık, fore kazıkların tamamlanması ile kaymanın duracağına inandığını belirtirken, "Çift sıra kazık çakılıyor, gerekeni yapıyorlar. Belirli kısmı yapılmış, sona doğru da gidiliyor. Keşke en başından böyle şeyler yapılsaydı. İnsanlar çok mağdur oldu burada" dedi.

Görüntü Dökümü;

--------------

(Drone görüntüleri-Arşiv)

Fore kazık çalışması yapılan bölgeden görüntüler

Bölgenin genel görüntüleri

(Aktüel görüntüler)

Beton dökülürken

Okul duvarındaki esneme ve önündeki beton görüntüleri

Fore kazık bölgesindeki demirler ve arasında çalışan işçi

Bölgedeki binalar

Matkapla yer delinip toprak çıkarılırken

Fore kazık için demirler hazırlanırken

İstanbul Vali yardımcısı ve Levent Kılıç ile Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı İstanbul Müdürü Hanefi Kalın inceleme yaparken

Avcılar Kaymakamı Kemal İnan konuşurken

Bina sakinlerinden emekli inşaat mühendisi oturan Ali İhsan Çarık,ile röportaj

Müteahhit firma temsilcisi Ömer Gürcüoğlu ile röportaj

Genel ve detay görüntüler

===================

6- BEYOĞLU'NDA MÜHRÜ KIRILAN VE YİNE KUMAR OYNATILAN KIRAATHANEYE BASKIN

*9 kişiye 30 bin 600 lira ceza kesildi.

*Aynı iş yeri ikinci kez mühürlendi.

BEYOĞLU'nda mühür sökülerek kumar oynatılan kıraathaneye baskın düzenlendi. Kumar oynayan ve koronavirüs tedbirlerine uymadığı belirlenen 9 kişiye toplam 30 bin 600 lira ceza kesilirken, iş yeri ise tekrar mühürlendi. Baskın anı kameralara yansıdı.

Beyoğlu Fetihtepe Mahallesi'nde mühürlü olan kıraathanenin mührü sökülerek yeniden kumar oynatıldığı ihbarını alan polis ekipleri harekete geçti. Kıraathaneye dün saat 15.00'te yapılan baskında 9 kişinin içeride kumar oynadığı tespit edildi. İş yeri sahibi Z.Y hakkında adli işlem yapıldı. İçeride bulunan 9 kişiye, "Kumar oynamak" ve 1593 Sayılı Hıfzıssıhha Kanunun 282'nci maddesi gereğince toplam 30 bin 600 lira idari para cezası kesildi.

2.5 AY ÖNCE DE BASKIN YAPILMIŞTI

Kıraathaneye baskın yapan polis ekipleri, güvenlik kameraları ile girişlerin izlendiğini ve bu şekilde içeri müşteri alındığını belirledi. Aynı iş yerine daha önce de baskın yapıldığı tespit edildi. 2.5 ay önce yapılan baskında polis ekipleri, içeride bulunan kişilerin maske ve mesafe kurallarına uymayarak okey ve kağıt oyunları oynayan 19 kişiye 59 bin 850 lira idari para cezası uygulamış, kıraathane ise mühürlenerek kapatılmıştı. Kıraathane, zabıta ekipleri tarafından tekrar mühürlenerek faaliyetlerine son verildi.

Görüntü dökümü:

------------------------------

Polisin baskınından görüntü

İçeride kumar oynayanlar

Ele geçirilen para ve pullar

Genel ve detaylar

==================

7- MAHKEME KARARINDA DİRENDİ AYNI CEZAYI VERDİ; TÜRKMENİSTANLI KADINI ÖLDÜREN SANIĞA 29 YIL 2 AY HAPİS CEZASI

FATİH'te 6 yıl önce Türkmenistan uyruklu Jemile Kerimova'yı(44) sırtından bıçaklayarak öldürdüğü ve parasını alarak kaçtığı gerekçesiyle 29 yıl 2 ay hapis cezasına mahkum edilen sanık Bayram Sipahi (47), Yargıtay'ın kararı bozmasının ardından yeniden hakim karşısına çıktı. Mahkeme, eski kararında direnerek, "Kasten öldürme" ve "Hırsızlık" suçlarından sanığa 29 yıl 2 ay hapis cezası verdi.

TAHLİYESİNİ TALEP ETTİ

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görülen duruşmada tutuklu sanık Bayram Sipahi getirildi. Duruşmada, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı Hatice Boz ile taraf avukatları hazır bulundu. Tutuklu sanık Bayram Sipahi eski savunmalarını tekrar ettiğini belirterek, "Vücudumda platin var. Bunun ameliyat ile çıkarılması gerekiyor. Cezaevi koşullarında bunu yapmam mümkün değil. Dolayısıyla tahliyemi talep ediyorum" dedi.

MAHKEME KARARINDA DİRENDİ

Yargıtay'ın bozma ilamına karşı verilen hapis cezasında direnilmesine karar veren mahkeme heyeti, sanık Sipahi'yi "Kasten öldürme" suçundan 25 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanık Sipahi'yi "Hırsızlık" suçundan da 4 yıl 2 ay hapse çarptıran mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

İddianameye göre, Fatih'te 17 Nisan 2015 tarihinde meydana gelen olayda Türkmenistanlı Jemile Kerimova (44), sanık Bayram Sipahi (47) ile para karşılığında birlikte olmak amacıyla anlaşarak bir eve gitti. Sanık Bayram Sipahi ekmek bıçağı ile Jemile Kerimova'yı sırtından bıçaklayarak öldürdü. Sanık Sipahi, maktülenin çantası ile birlikte paralarını alarak olay yerinden kaçtı. Sanık Bayram Sipahi daha sonra karakola giderek teslim olması üzerine tutuklandı. Sanık soruşturma aşamasındaki ifadesinde içinde bulunduğu zor durumdan ötürü cezaevine girmek istediği için maktülü gasp edip karakola teslim olduğunu söyledi. İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Bayram Sipahi, ilk ifadesini değiştirerek olay günü maktülle beraber olmak için evine gittiğinde uyuduğunu, kalktığında maktülün parasını alarak evden ayrıldığını gördüğünü bunun üzerine ertesi gün tekrar anlaşarak eve gittiklerini söylediği belirtildi. Sanık, kendisinin evden ayrılmak istediğinde de maktülenin hakaret edip kendisini tutmaya çalıştığını bunun üzerine maktüle bıçakla vurduğunu ve olayın bu şekilde gerçekleştiğini söyledi. Mahkeme heyeti, "Kasten öldürme" ve "Hırsızlık" suçlarından sanığa toplam 29 yıl 2 ay hapis cezası verdi.

YARGITAY SUÇ VASFINDA HATAYA DÜŞÜLDÜĞÜNÜ BELİRTMİŞTİ

Ancak Yargıtay mahkemenin kararını bozdu. Yargıtay'ın bozma ilamında, sanığın kastının maktulü öldürerek para ve çantasını yağmalamak olduğu, buna göre başka bir suçun işlenmesini kolaylaştırmak amacıyla "Kasten öldürme" ve "Nitelikli yağma" suçlarından ceza verilmesi gerektiği kaydedildi. Bozma ilamında, sanığın "Kalacak yerinin olmaması nedeniyle cezaevine girmek amacıyla maktulü bıçakladığı" yönündeki savunmasına itibar edilerek hüküm kurulması nedeniyle suç vasfında hataya düşüldüğü de vurgulandı. Bir üye hakimin cezanın bozulmaması yönünde karşı oy kullandığı kararda, verilen hapis cezasının bozulmasına karar verilmişti.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

ARŞİV

==================

8- ESENYURT'TA NALBURA AİT DEPODA YANGIN

ESENYURT'ta nalbura ait depoda çıkan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü. Yangın nedeniyle depoda hasar oluştu.

Esenyurt, Güzelyurt Mahallesi 2134 Sokak'taki nalbura ait depoda saat 11.20 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İnşaat dış cephe malzemelerinin bulunduğu depodaki yangın kısa sürede büyüdü ve etrafı dumanlar sardı. Yangın, itfaiye ekiplerine haber verildi. Olay yerine gelen ekipler yangını kısa söndürdü. Yangında can kaybı ya da yaralanan olmazken, depoda hasar oluştu.

Görüntü dökümü:

-----------------------

-Yangından görüntü

-İtfaiye ekiplerinin çalışmasından görüntü

-Cep telefonu kamerasıyla yangının görüntüsü

-Genel ve detay görüntüler

==================

9- (Yeniden) BEYOĞLU VE BEŞİKTAŞ'TA SKUTER KAZALARI

BEŞİKTAŞ ve Taksim Meydanı'nda meydana gelen skuter kazalarında üç kişi hafif şekilde yaralandı.

Taksim Meydanı'nda yabancı uyruklu bir kişi, kiraladığı elektrikli skute ile turistlere çarptı. Skuter kullanan başka bir kişi ise bir minibüse arkadan çarparak hafif yaralandı. Kaza, dün saat 16.00 sıralarında Taksim Meydanı'nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, yabancı uyruklu bir kişi kiraladığı elektrikli skuter ile gezerken önce erkek, daha sonra da kadın turiste çarptı. Skuterin çarptığı kadın, kazanın etkisi ile yere savrulurken, çevredeki vatandaşlar yardımına koştu. İki turist de kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. Turistler, skuter kullanan kişiden şikayetçi olmadı.

"BİLEREK YAPIYOR"

Skuteri kullanan kişinin bilerek insanlara çarptığını iddia eden bir vatandaş ise "Demin bir beyefendiye çarptı. Kalktı gülerek bu tarafa geldi. Bize de çarpacağını anladım, kenara çekildim. Teyzeye çarptı. Bilerek yapıyor demek ki." ifadelerini kullandı.

BEŞİKTAŞTA DA BAŞKA BİR KAZA YAŞANDI

Bir kaza da Cuma günü Beşiktaş'ta yaşandı. Skuter kullanan genç bir kız, trafiğin yoğunlaştığı noktada araçların arasından gitmeye başladı. Kullandığı skuterin kontrolünü kaybeden kız sonra da minibüse çarptı. Kazada genç kız hafif şekilde yaralandı. Kaza anı ise bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.

Görüntü Dökümü:

-Skuterin çarptığı kadın

-Kadına yardım eden vatandaşlar

-Skuteri kullanan kişi

-Genel ve detay görüntüler

DHA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler