DHA İSTANBUL BÜLTENİ- 3

DHA İSTANBUL BÜLTENİ- 3

1- ERDOĞAN: REHAVETE KAPILMADAN "TEMİZLİK, MASKE, MESAFE" KURALLARINA UYARAK MÜCADELEYİ SÜRDÜRECEĞİZ

1- ERDOĞAN: REHAVETE KAPILMADAN "TEMİZLİK, MASKE, MESAFE" KURALLARINA UYARAK MÜCADELEYİ SÜRDÜRECEĞİZ

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, "Rehavete kapılmadan, "TAMAM" diyerek sembolleştirdiğimiz "temizlik, maske, mesafe" kurallarına uyarak bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Tüm vatandaşlarımızı, tedbirlere riayet ederek, sağlık çalışanlarımıza destek olmaya çağırıyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sağlık Bakanlığı'nı 14 Mart Tıp Bayramı törenine video mesajla katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, "14 Mart Tıp Bayramının ülkemiz, milletimiz ve sağlık çalışanlarımız için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Sağlık çalışanlarımıza emekleri, gayretleri, fedakârlıkları için ülkem ve milletim adına en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Görevi başında vefat edenler başta olmak üzere, dar-ı bekaya uğurladığımız tüm kardeşlerimize Allah'tan rahmet niyaz ediyorum" diyerek şunları kaydetti: "İnsanlık olarak son bir asrın en ciddi sağlık felaketlerinden birini yaşıyoruz. Şimdiye kadar dünya genelinde 2 milyon 650 bin kişinin hayatına mal olan koronavirüs salgını küresel bir tehdit olmayı sürdürüyor. Salgın, bize "Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi" sözündeki hikmeti bir kez daha göstermiştir. Bu süreç aynı zamanda sağlığa ve sağlık altyapısına yapılan yatırımın, ne kadar önemli, ne kadar elzem olduğunu gözler önüne sermiştir. Hamdolsun ülkemizde, insanların ambulans dahi bulamadığı, hastane kapılarından geri çevrildiği, yaşlı bakım evlerinde ilgisizlikten öldüğü vahim görüntülerin hiçbirine meydan vermedik. Bu süreçte sizlerin yükünü hafifletmek amacıyla, aralarında yüksek kapasiteli şehir hastanelerinin de olduğu 25 sağlık tesisi ile 11 ek hizmet binasını hizmete açtık. En riskli gruplardan başladığımız aşılama çalışmalarında dünyanın en önde gelen ülkeleri arasındayız. Hiç şüphesiz bu başarıda en büyük pay, gece gündüz demeden insanımızı sağlığına kavuşturmak için koşturan sağlık çalışanlarımıza aittir. Devletimiz ve milletimiz gibi şifa bulmasına vesile olduğunuz insanlar da sizlerin bu fedakârlığını asla unutmayacaktır. Tüm dünyayı derinden sarsan salgına karşı son bir yıldır yürüttüğümüz mücadeleyi başarıyla sonuçlandırmakta kararlıyız. Rehavete kapılmadan, TAMAM diyerek sembolleştirdiğimiz "temizlik, maske, mesafe" kurallarına uyarak bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Tüm vatandaşlarımızı, tedbirlere riayet ederek, sağlık çalışanlarımıza destek olmaya çağırıyorum. Sözlerime son verirken sağlık camiamızın 14 Mart Tıp Bayramı'nı tekrar tebrik ediyorum. Ülkemizin dört bir yanında görev yapan hekimlerimize, hemşirelerimize ve tüm sağlık çalışanlarına şükranlarımı sunuyorum"

Görüntü dökümü:

-----------------

-Erdoğan'ın konuşması

==================

2- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ÇAMLICA KULESİ'NDE İNCELEMELERDE BULUNUYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Çamlıca Kulesi'nde incelemelerde bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun annesi Servet Soylu'nun cenaze namazının ardından, yapımı süren Çamlıca Kulesi'ne gelerek incelemelerde bulundu. Cumhurbaşkanına Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da eşlik etti.

Görüntü dökümü:

-----------------

-Erdoğan'ın aracının gelişi

-Konvoydan detaylar

=================

(Geniş haber)

3-İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU'NUN ANNESİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu'nun annesi Servet Soylu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı cenaze namazıyla son yolculuğuna uğurlandı. Tedavi gördüğü özel hastanede dün 75 yaşında hayatını kaybeden Soylu'nun cenaze töreni Gaziosmanpaşa Merkez Camii'nde düzenlendi. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Servet annemiz bu vatana hizmet eden bir evladı yetiştirmiş olmanın mutluluğu içerisinde. Ben böyle inanıyorum" dedi. Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi katıldı. Ayrıca iş, sanat, siyaset camiasından çok sayıda kişi cenazeye çelenk gönderdi. Servet Soylu'nun cenazesi Gaziosmanpaşa Merkez Camii'nde düzenlenen törenin ardından Eyüpsultan Mezarlığı'nda toprağa verildi.

"SERVET ANNEMİZ BU VATANA HİZMET EDEN BİR EVLADI YETİŞTİRMİŞ OLMANIN MUTLULUĞU İÇERİSİNDE"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cenaze töreninde yaptığı konuşmada, "Öncelikle musallada uğurladığımız Servet annemize rabbim cennetiyle, cemaliyle müşerref kılsın. Servet annemiz bu millete, vatana hizmet eden bir evladı yetiştirmiş olmanın mutluluğu içerisinde. Ben böyle inanıyorum. Servet annemiz de hem böyle bir evlat ve evlatlar yetişmenin bahtiyarlığı içinde hakka yürüyor. Zira sevgili peygamberimizin hadisi şerifinde de buyurduğu gibi; "İnsanlar ölür ondan sonra hayırlı bir evlat, yaptığı bu dünyadaki hizmetler onun için hep kalıcıdır ve bu hizmetler devam ettiği sürece de onlarla hayırla yad edilirler, anılırlar." Şimdi Servet annemiz de hem böyle evlatlar yetiştirmiş olmanın inanıyorum ki bahtiyarlığı içerisinde hakka yürüdü, yürüyor" ifadelerini kullandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Cenaze namazından detaylar

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması

-Genel ve detaylar

================

4- İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU'NUN ANNESİ EYÜPSULTAN MEZARLIĞI'NA DEFNEDİLDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun annesi Servet Soylu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı cenaze namazının ardından Eyüpsultan Mezarlığı'ndaki aile kabristanında toprağa verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan mezarlıktaki defin törenine katıldı. Erdoğan mezarlıkta Kuran-ı Kerim okudu.

Görüntü Dökümü:

---------------------

-Erdoğan'ın görüntüsü

-Erdoğan'ın konvoyun

-Erdoğan'ın mezarlığa girişi

-Konvoyun mezarlıktan çıkışı

-Detaylar

========================

5- SÜLEYMAN SOYLU'NUN ANNESİ SERVET SOYLU'NUN CENAZESİ CAMİYE GETİRİLDİ

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu'nun 75 yaşında vefat eden annesi Servet Soylu'nun cenazesi Gaziosmanpaşa Merkez Camii'ne getirildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun annesi Servet Soylu, İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede kalp yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirdi. Kalp sağlığı sorunları nedeniyle bir süredir özel bir hastanede tedavi gören Servet Soylu, 75 yaşında hayatını kaybetti. Soylu'nun cenazesi Gaziosmanpaşa Merkez Camii'ne getirildi. Süleyman Soylu'da törenin düzenleneceği camiye geldi. Burada kılınacak cenaze namazının ardından Eyüp Sultan Mezarlığında toprağa verilecek.

Görüntü Dökümü

-----------------

-Cenazenin camiye getirilişi

-Soylu'nun görüntüsü

-Genel ve detay

================

6- OĞLU ELİNE YENİ GEÇEN VİDEOYU EN ANLAMLI GÜNDE PAYLAŞTI... PROF DR. CEMİL TAŞCIOĞLU'NUN DUYGULANDIRAN MESAJI...

KORONAVİRÜSE yakalanarak hayatını kaybeden ilk sağlık çalışanlarından Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu'nun, bir kaç yıl önce çekilen ve 14 Mart Tıp Bayramı'nda öğrencilerine verdiği mesajları içeren videosu ortaya çıktı.

Koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybeden ilk sağlık çalışanıydı… 1 Nisan günü yaşama veda eden Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu, bu yıl 14 Mart Tıp Bayramını kutlayamadı. Ancak oğlu Onur Taşcıoğlu, eline yeni geçen babasının 4-5 yıl öncesine ait bir videosunu, sağlık çalışanları için ayrı önem taşıyan bugünde paylaştı. O videoda Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu, "Çocuklarım" dediği öğrencileri ile meslektaşlarının Tıp Bayramı'nı kutlayıp nasihatlarda bulunuyor.

"MESLEĞİNİZİ SEVİN VE BUNUNLA MUTLU OLMAYA ALIŞIN"

Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu, bir kaç yıl önce tıp bayramını kutlamak için kayda alınan videoda şunları söylüyor: "Sevgili çocuklarım… Önce çocuklarım diyeceğim, sonra öğrencilerim diyeceğim, sonra da meslektaşlarım diyeceğim. Sevgili doktorlarım, 14 Mart Tıp Bayramınız kutlu olsun. Çok onurlu, çok güzel bir mesleğe adım atacaksınız. Dilerim, hep bu mesleği yapmaktan dolayı insan sevgisi ile dolu olup mutlu ve uzun ömürlü, sağlıklı bir meslek yaşamı sürersiniz. Ben sizleri seviyorum, mesleğinizi sevin ve bununla mutlu olmaya alışın."

"BİR VİDEO BU KADAR ANLAMLI OLAMAZ"

Onur Taşcıoğlu herkesi duygulandıran o videoyu sosyal medya hesabından, "Bir video bu kadar anlamlı olamaz! Babam Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu'nun 14 Mart Tıp Bayramı mesajı. Sanki bugün gibi…" mesajıyla paylaştı.

Görüntü dökümü:

-----------

-Tıp Bayramını kutladığı video

-Arşiv görüntüler

======================

(Özel)

7- BEYLİKDÜZÜ'NDE HES KODU OLMADIĞI İÇİN METROBÜSE ALINMAYAN ALKOLLÜ SALDIRGANLAR DEHŞET SAÇTI

BEYLİKDÜZÜ'nde iddiaya göre alkollü oldukları belirtilen 2 kişi, HES kodları olmadığı için metrobüse alınmayınca kırdıkları cam şişe ile dehşet saçtı. Metrobüse binmek isteyen vatandaşlara ve güvenlik görevlilerine kırdıkları cam şişe ile saldıran 2 kişi, polisler tarafından etkisiz hale getirildikten sonra gözaltına alındı. Olay, 12 Mart Cuma günü saat 13.30 sıralarında Beylikdüzü TÜYAP Metrobüs Durağı'nda meydana geldi. İddiaya göre, alkollü şekilde durağa gelen Sezai E. ile Tanju G., HES kodları olmadan metrobüse binmek istedi. Güvenlik görevlileri tarafından durağa alınmayan 2 kişi, kırdıkları cam şişe ile önce kadınları sonra da diğer vatandaşları rahatsız etmeye başladı. Vatandaşlar, durumu polis ekiplerine bildirirken, alkollü kişiler bu sefer de kendilerini uyaran güvenlik görevlilerine kırdıkları cam şişe ile saldırdı. Saldırgan iki kişi, vatandaşlar tarafından darp edildi. Saldırganlardan biri fenalaşıp bayıldı diğeri ise karşı koymaya çalıştı. Olay yerine gelen polis ekipleri, şüphelilerden birini durağın tel örgülere kelepçeleyip, ambulans çağırdı. Sezai E. ve Tanju G., ambulans ile kontrol amaçlı hastaneye kaldırıldı. Kontrollerinin ardından şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

"KADINLARA, GÜVENLİKLERE SALDIRDI"

Yaşananları gören Murat Çakır şunları söyledi: "Kadınlara, vatandaşlara ve güvenliklere saldırdı. Saldırdığı vatandaş, bunları dövdü. Alkollü ve HES kodları olmadığı için de içeri almadılar. Kırdıkları şişe güvenliğe saldırdılar. Sonra zaten polisler geldi."

Görüntü dökümü:

--------------------

-Tellere kelepçelenen şüpheli

-Olay yerine gelen polis ekipleri

-Rahatsızlık veren alkollü kişiler

-Sağlık ekiplerinin çalışması

-Ambulansa bindirilen şüpheliler

-Kırdıkları cam şişe

-Alkollü kişiler

-Murat Çakır ile röportaj

-Genel ve detaylar

==================

8- EMİNE ERDOĞAN 14 MART TIP BAYRAMI'NI KUTLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutladı. Emine Erdoğan twirtter hesabınsan bir mesaj paylaşarak "Mesleklerinin tabiatı olan fedakarlığı, salgın dönemindeki sınırsız hizmetleri ile zirveye taşıyan tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutluyorum. Tüm insanlığın şifa bulmasına vesile olmalarını diliyor, vazife başında kaybettiğimiz sağlıkçıları rahmetle anıyorum" dedi.

==================

9- (EK GÖRÜNTÜ VE BİLGİLERLE) BOĞAZ MANZARALI OTELDE BASKIN YAPILAN EĞLENCENİN GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Beşiktaş'ta boğaz manzaralı otelde eğlence yapıldığı yönünde ihbar alan polis ekipleri Bebek'te bulunan otele baskın yaptı. Koronavirüs önlemlerinin uygulanmadığı eğlencenin bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıyan görüntüleri ortaya çıktı. İşlemlerinin ardından otelden ayrılanlar görüntü alan basın mensuplarına saldırdı. Otelde kalanlar da camdan basın mensuplarına meyve attı.

Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri Bebek'te boğaz manzaralı lüks bir otelde yasak olmasına rağmen eğlence yapıldığı yönünde ihbar gelmesi nedeniyle lüks otele baskın yaptı. Otelde 80 kişinin olduğunu tespit eden ekipler Hıfzıssıhha Kanunu'na göre 254 bin lira para cezası yazıldı.

OTELDEN AYRILANLAR MENSUPLARINA SALDIRDI

Lüks otele yapılan baskını takip eden gazetecilere hem otelde kalanlar hem de cezai işlem uygulandıktan sonra otelden çıkan müşteriler görüntü alan basın mensuplarına saldırdı. Otelin 3. katında kalan bir kişi basın mensuplarının üzerine meyve attı. Mekandan çıkan iki kişi ise basın mensuplarına küfür ederek tehdit etti. İsminin Ali Asımgil olduğu öğrenilen bir kişi ise görüntü alan kameramana tekme attı. Kameramanın şikayetçi olması üzerine saldırgan karakola götürüldü.

EĞLENCE KAMERADA

Öte yandan koronavirüs tedbirlerinin hiçe sayıldığı eğlence bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.

OTEL MÜŞTERİSİ OLARAK KAYITLARI YAPILMIŞ

Polis baskını sonrası partiye katılanlarının tümünün otel müşterisi olarak, otele girişlerinin yapıldığı daha sonra da partiye katıldıkları öğrenildi. Ayrıca baskın esnasında partiye katılan bazı kişilerin, kayıtlarının yapıldığı 2 kişilik otel odasına 5 kişi girerek, polislerin gitmesini bekledikleri ortaya çıktı.

Ek görüntü

////////////////

-Eğlenceden görüntüler

Görüntü dökümü:

--------------

-Otelden görüntü

-Otelden çıkanlar

-Lüks araçlar

-Otelden çıkanların bindiği taksiler

-Otelden çıkanların basın mensuplarına tepki göstermesi

-Basın mensuplarına küfürlü hakaret edilmesi

-Ali Asımgil'in basın mensubuna tekme ile saldırması

-Polislerin arasında kameramanın üzerine yürümesi

-Saldırgan şahsın karakola götürülmesi

-Genel ve detay görüntüler

===================

10- (Ek bilgilerle) POLİSİN KADES HASSASİYETİ...

- 2,5 dakikada ulaştılar, "yeğenim bastı" diyen kadına "önemli olan yüklemeniz" dediler....

- Olan biten yaka kamerasına yansıdı

ekibi Türkiye genelinde 1.5 milyon kadının kullandığı uygulamada polisin İstanbul'daki çalışmasını yerinde görüntüledi. KADES'te olay yerine varmada hedef süre ise 5 dakika.

KADINA ŞİDDET İHBARINA 5 DAKİKADA MÜDAHALE

ekibine açıklamalar yaptı. KADES'in 2018 yılında İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından sadece kız çocukları ve kadınların kullanabileceği bir sistem olarak geliştirildiğini belirten Şube Müdürü Adir "KADES, Kadın Acil Destek Programı'nın kısaltılmış adıdır. 16 yaşındaki kız çocuklarımız ve tüm kadınlarımızın akıllı telefonlarına indirebileceği kolay bir uygulamadır. Şu ana kadar Türkiye'de 1 milyon 535 bin 830 kadınımız bu uygulamayı telefonlarına indirdi. Türkiye genelinde 92 bin 406 ihbar aldık ve ihbarlara müdahale ettik" dedi.

Uygulamanın akıllı telefonlarındaki arama motoruna KADES yazıldığında çok rahatlıkla indirilebileceğini belirten Gülpınar Adir, "Bu uygulama indirildiğinde, ad-soyad gibi tüm kimlik bilgilerinin eksiksiz girilmesi gerekiyor. Bu bilgiler girildikten sonra, bir mesajla şifre gönderiliyor. Şifre girildikten sonra ise sistem otomatik olarak aktif hale geliyor ve buton oluşturuyor. Butona basıldığı anda en yakın polis ekibi yönlendiriliyor. Bizim hedefimiz 5 dakika içinde ekiplerimizin olay yerine ulaşması ve mevcut tehlikeli durumun ortadan kaldırılması. Butona basıldığı andan itibaren ihbar sisteme düşer. Butona basıldıktan sonra en yakın polis ekibi olay yerine ulaşıyor. Trafik yoğunluğu gibi bazı aksamalar olsa bile belirlediğimiz süre 5-7 dakikada olay yerine ulaşmak." şeklinde konuştu

"BENİM İHTİYACIM YOK DEMEYİN, KADES'İ İNDİRİN"

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Gülpınar Adir, genç kızlar ve kadınların KADES uygulamasına benim ihtiyacım yok, "Böyle olaylar başıma gelmez" diye düşünmeden indirmesi gerektiğini belirtti. Adir "Siz yaşamasanız da belki o sırada bulunduğunuz yerde sistemden haberi olmayan şiddet mağduru olan kızlar ve kadınlar olabilir. Siz orada butona bastığınızda polis oraya gelerek olaya müdahale edecektir" şeklinde konuştu.

"BUTONA BASTIKTAN SONRA KALABALIK ALANDA BEKLEYİN"

Şiddet olayı ya da tehdidiyle karşılaşılması halinde telefondan arama yapmak yerine butona basmanın daha kolay olduğunu belirten Adir "Böyle bir olayla karşılaştığınızda butona bastınız ve polisi bekliyorsunuz. Kendi güvenliğinizi örneğin kalabalık bir yere geçerek veya bağırıp yardım isteyerek alabilirsiniz. Polis size ulaşıncaya kadar zarar görmenizi engellemiş olursunuz. Polis kısa sürede olay yerine geldiğinde olaya müdahale edecektir" dedi.

OLAY YERİNE HIZLA ULAŞILIYOR

KADES butonuna basıldığı anda İstanbul Emniyeti Muhabere Merkezi'ndeki sistem alarm sinyali veriyor. Polisin ekranına şiddet mağduru kadının isim ve adres bilgileri düşüyor. İhbarı yapan kadının bulunduğu yere en yakın polis ekibi telsizle anons edilerek yönlendiriliyor. Polis ekipleri adrese hızla ulaşmak için büyük gayret gösteriyor. Polis ekibi KADES butonuna basan kadına ulaştıktan sonra önce ön bilgi alıyor. Şiddet uygulayan kişi varsa müdahale ediyor. Ardından en yakın polis merkezine getirilen şiddet mağduru kadınla ilgili yasal işlemler başlatılıyor.

YANLIŞ İHBARA GİDEN EKİP: ÖNEMLİ OLAN UYGULAMAYI İNDİRMİŞ OLMANIZ

Bir başka ihbar üzerine polis ekipleri 2.5 dakika gibi kısa sürede adrese ulaştı. Kapıyı açan kadın, polis memurlarına uygulamayı telefonuna indirdikten sonra yeğeninin yanlışlıkla butona bastığını anlattı. Şaşkın ve tedirgin olduğu gözlenen kadın, polis memurları tarafından anlayışla karşılandı. Polis memurları "Önemli olan bu uygulamayı indirmeniz, gerektiğinde mutlaka kullanın" yanıtını verdi.

KADES KULLANIRKEN KONUM BİLGİSİ AÇIK OLMALI

KADES uygulaması kullanılırken en çok dikkat edilmesi gereken konum bilgisinin açık olması. KADES uygulamasında konum bilgisinin açık olmasına ve kullanılmasına izin verilmesi büyük önem taşıyor. Konum bilgisi açık olduğunda butona tıklandığında kullanıcı neredeyse polis ekibi o adrese yani konuma yönlendiriliyor. Ama konum bilgisi kapalı ise ve kullanıcı örneğin ev adresini uygulamaya girdiyse butona basıldığında polis ekipleri ev adresine yönlendiriliyor. KADES uygulamasını kullanacak kişilerin konum bilgilerinin kullanılmasına izin vermesi ve konumun açık olması bu nedenle büyük önem taşıyor.

Görüntü dökümü

-----------

-Şube Müdürü Gülpınar Adir ile röportaj

-Muhabere Merkezi'ndeki KADES bölümünden görüntüler

-İhbarın ekranda görünmesi görevli polisin nen yakın polis ekibini anons etmesi

-Polis ekibinin şiddet mağduru kadının adresine gidişi

-Şiddet mağduru kadınla görüşme

-Kadının polis aracıyla emniyete götürülmesi

-Muhabere merkezine KADES bölümüne gelen ikinci ihbar

-İhbara giden polis ekibinin yaka mikrofonundan görüntüsü

-Kadınla yapılan görüşme görüntüsü

-Muhabere merkezinden genel ve detay görüntüler

===================

11- (Özel) KADIN CİNAYETİNE KURBAN GİDEN KIZININ YADİGARI TORUNUNA KAVUŞACAĞI GÜNÜ BEKLİYOR

* Kızı cinayete kurban giden anne: Torunumu annesinin yadigarı olduğu için istiyorum.

EYÜPSULTAN'da 5 yıl önce tartıştığı eski eşi tarafından öldürülen Derya Demirkan'ın (22) annesi Cumaziye Özgür, 10 yaşındaki torununun velayetini almak için açtığı davayı kazanmasına rağmen torununu alamadığını söyledi. Özgür, "Ben torunumu ne olursa olsun annesinin yadigarı olduğu için istiyorum. Telefonla bile konuşamıyoruz, asla sesini dahi duymadım. Torunum bana "Anne" diyordu, "Anne ne olursun beni oraya gönderme" diye yalvarıyordu" dedi.

BABA 22 YIL 6 AY HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Eyüpsultan'da 2016 yılında Derya Demirkan, kızını görmek istediği için tartıştığı eski eşi Celalettin Varlı tarafından öldürüldü. Küçük kızın velayet hakkına sahip olan baba Varlı, yargılandığı mahkeme tarafından 22 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Çiftin küçük kızları E.Z.V.'nin bakımını babaanne ve büyükbaba üstlendi. Ancak kızı Derya Demirkan'ı kaybeden acılı anne Cumaziye Özgür, doğumunda itibaren 4 yaşına kadar baktığı torununun velayetini almak için dava açtı. Verilen 4 yıllık hukuk mücadelesinin ardından babada olan velayet anneanne Cumaziye Özgür'e verildi ancak buna rağmen Varlı Ailesi 10 yaşında olan küçük kızı anneanneye vermedi. Ölmeden önce kızının defalarca kez ölümle tehdit edildiğini sonunda da öldürüldüğünü şimdi ise kendisinin ölüm tehditleri aldığını öne süren Anneanne Cumaziye Özgür, yaşadıklarını anlattı.

"BİR DAHA GELİRSEN SENİ ÖLDÜRÜRÜZ"

Kızından geriye kalan tek torununu almak istediğini söyleyen anneanne Cumaziye Özgür, baba Varlı'nın hapishanede olduğunu ailesinin de torununa bakamadığını belirtti. Özgür, torununa doğumundan itibaren 4 yaşına kadar kendisinin baktığını daha sonra elinden alındığını şimdi ise mahkeme kararına rağmen torununu alamadığını anlattı. Özgür, "Torunumu görmek için okuluna gittim, katilin bir sürü akrabası geldi beni tehdit ettiler, ağabeyisi beni dövdü, "Bir daha gelirsen seni öldürürüz" diye tehdit ettiler. Daha sonrasında da torunumu görmeye gidemedim. Dava açtım, devlet velayeti bana verdi ama yine de alamıyorum sürekli tehdit ediliyorum. Görmeme bile izin vermiyorlar, annesi öldüğünden beri yani 5 senedir torunumu göstermiyorlar" dedi.

"KIZIM TEK GÖZÜ AÇIK GİTTİ"

Karşı tarafın torununu kendisine göstermeleri için kızının katili Varlı'dan şikayetini geri çekme şartı koyduklarını iddia eden Özgür, "Kızımı öldürmüş ben nasıl şikayetçi olmayayım. Kızım olay yaşandığı akşam buradaydı, torunumun babasını aradı kızını görmek istediğini söyledi, "Tamam aşağı parka getireceğim" demiş. Kızım da kızını görmek için gitti. Katil siyah bir arabayla gelip kızıma bir el ateş edip gitmiş,15 gün sonra yakalandı. Kızıma kızını hiç göstermediler, tek gözü açık gitti. Sürekli kızımı torunumla tehdit ettiler "Öldüreceğiz" dediler en sonunda da kızımı öldürdüler, şimdi de beni ölümle tehdit ediyorlar" ifadelerini kullandı.

"TORUNUM BANA "ANNE" DİYORDU"

Torununun yaşadığı evin çok kalabalık olduğunu ve kendisiyle ilgilenilmediğini söyleyen Özgür, "Torunumla aramız çok iyiydi, annesi öldüğünde davadan vazgeçeyim diye bir akşam getirdiler. Dedesi götürmek için alırken torunum "Gitmeyeceğim" diye kendisini parçalıyordu, zorla kucağımdan aldılar. Kız arkama saklandı, zorla alıp götürdüler. Yüreğim hiç dayanmıyor, ben torunumu ne olursa olsun annesinin yadigarı olduğu için istiyorum. Telefonla bile konuşamıyoruz, asla sesini dahi duymadım. Torunum bana "Anne" diyordu, "Anne ne olursun beni oraya gönderme" diye yalvarıyordu" diye konuştu.

"TORUNUMU ALIRSAM KURBAN KESECEĞİM"

Karşı tarafla baş edemediğini belirten Özgür, torununu alırsa kurban keseceğini söyledi. Kızı öldürülmeseydi torunun karşı tarafta kalmasını kabul edeceğini ancak bu durumda kızının yerine torununu istediğini belirten Özgür, torununu çok özlediğini ve neye mal olursa olsun alacağını söyledi.

"VELİYE YAKIN OLAN KAN BAĞI VE SOY BAĞI OLAN KİŞİLERİN ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNE KATKI SUNMALARI GEREKİR"

Cumaziye Özgür'ün avukatı Osman Erusta, normalde çocuğun velayetinin anneye ya da babaya verildiğini ancak, anne veya babanın olmaması durumunda kan bağı itibari ile velayetin üçüncü bir kişiye de verilebileceğini söyledi. Açılan davanın ardından çocuğun vesayetinin anneanneye, verildiğini belirten Erusta, "Bu dava örnek olacak mahiyette. Aileyi ortadan kaldıran unsurlar olsa dahi ailenin meyveleri olan çocukların geleceğini en iyi şekilde inşa etmekle mükellefiz. Veliye yakın olan kan bağı ve soy bağı olan kişilerin çocukların gelişimine katkı sunmaları gerekir. Toplumda her bireyin bir sorumluluğu olduğu gibi aile bireylerin de kolektif olarak bir sorumluluğu söz konusu, bu sorumluluğun gerekliliğini bilmek ve bunları uygulamak lazım" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------------

-Cumaziye Özgür'den detaylar

-Cumaziye Özgür Röp.

-Sevda SARIKAYA Anons

-Cumaziye Özgür'ün ağlaması

-Osman Erusta Röp.

-Genel ve detaylar

=======================

12- BAKIRKÖY DR. SADİ KONUK EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİ'NİN SAĞLIK ÇALIŞANLARI 14 MART TIP BAYRAMI'NI KUTLADI

BAKIRKÖY Dr. Sadi Konuk Eğitim Araştırma Hastanesi'nin sağlık çalışanları, 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutladı. Bakırköy Belediye Başkanı Doktor Bülent Kerimoğlu, "Bu pandemi sürecinde hayatını kaybeden, geçmişten günümüze hayatını hiçe sayarak emek veren başta hekimlerimiz olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına ve ebediyete itikal edenlere rahmetle, bundan sonra bize hizmet edecek olan sağlık çalışanlarına da şükranlarımızı ifade etmek istiyorum" dedi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI VATAN SAVUNMASINDA

Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim Araştırma Hastanesi'nin karşısında bulunan Sağlık Çalışanlarına Saygı Anıtı'nın önünde gerçekleşen kutlama etkinliğine Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanı Uzman Doktor Önder Yüksel Eryiğit ve çok sayıda sağlık çalışanı katıldı. İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşunun ardından konuşan Önder Yüksel Eryiğit, "Biliyorsunuz bir yıldan fazla süredir tüm dünya Covid-19 sürecinde. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de sağlık çalışanları en ön saflarda canlarını siper ederek bizi korumak adına bu refleksi verdiler ve birçok canımızı kaybettik. Onların aziz hatırası üzerine saygıyla, sevgiyle ve şükranla eğilerek sözlerime başlamak istiyorum. Ruhları şad olsun" dedi. Sağlık çalışanlarının bugün olduğu gibi geçmişte de vatanın savunmasında, salgınlarda ya da herhangi bir afet durumunda devlet refleksi verdiğini vurgulayan Doktor Eryiğit, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Siyaset üstü refleks vermişlerdir. Çanakkale'de hepimiz biliyoruz, o zaman ki İstanbul Tıp Fakültesi'nin bir sınıfı tamamen şehit oldu, o sınıf mezun alamadı. 14 Mart 1919'da İstanbul işgal altındayken Tıbbiye'ye Türk Bayrağı'nı işgale karşı çekenler de bizim meslektaşlarımızdı. Sivas Kongresi'nde Hikmet Boran "Ya istiklal, ya ölüm" diyerek fitili ateşleyenlerden biri olmuştur. Bugün de aynı refleks devam ediyor. Aynı refleksle sağlık çalışanları vatan savunmasına, Covid-19 sürecinde devam ediyor."

"SAĞLIK ÇALIŞANLARI EN ÖN CEPHEDE SAVAŞIP HAYATLARINI FEDA ETMEYİ GÖZE ALDI"

Bakırköy Belediyesi Başkanı Bülent Kerimoğlu ise "Bu pandemi sürecinde hayatını kaybeden, geçmişten günümüze hayatını hiçe sayarak emek veren başta hekimlerimiz olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına ve ebediyete itikal edenlere rahmetle, bundan sonra bize hizmet edecek olan sağlık çalışanlarına da şükranlarımızı ifade etmek istiyorum. Biz bu sağlık çalışanlarına saygı anıtını yaparken bu süreçte gece gündüz hiç mesai kavramı tanımaksızın emek veren, hayatını hiçe sayan sağlık çalışanlarına karşı küçük de olsa vefamızı ifade edelim istemiştik. Bir kez daha ümit ediyorum ki bu ölümler son olsun. Sağlık çalışanı ve tüm dünya bu salgından kurtulsun" şeklinde konuştu. Kerimoğlu "Bu pandemi sürecinde dünyanın birçok gelişmiş ülkesine oranla, pandemi sürecini bu kadar iyi yönetiyor olmamızın arkasındaki yegane gerçek Cumhuriyet'in kazanımları, kamucu sağlık politikalarının gücü ve sağlıkta her şeye rağmen çalışan emekçi arkadaşlarımızın özverisiyle bu süreci diğer ülkelere oranla çok daha iyi atlattık. Herkes evinde saklanırken "Sokağa çıkmayın" diye çağrı yapılırken, sağlık çalışanları en ön cephede savaşıp hayatlarını feda etmeyi göze aldı" ifadelerini kullandı.

"MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Kerimoğlu "Sağlıkta şiddete, sağlık çalışanlarına karşı saygısızlığa, sağlık çalışanlarının onca fedakarlığına rağmen onlardan esirgenen özlük ve sosyal haklar için hep birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi. Alkışlar eşliğinde kürsüden inen Belediye Başkanı Kerimoğlu, sağlık çalışanlarını alkışladı. Sağlık çalışanlarının hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından kutlama töreni sona erdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------

-Sağlık çalışanlarına saygı anıtından görüntü

-Belediye Başkanı'nın tören alanına gelmesi

-Belediye Başkanının sağlıkçılarla fotoğraf çekilmesi

-İstiklal Marşı ve Saygı duruşu

-Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nun konuşması

-İBB Sağlık Daire Başkanı Uzman Doktor Önder Yüksel Eryiğit'in konuşması

-Genel ve detaylar

================

13- BAHÇELİEVLER'DE MOTOSİKLET KAZASI KAMERAYA YANSIDI

BAHÇELİEVLER D-100 yan yolda meydana gelen motosiklet kazası güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, kaza sonrası yere düşen motosiklet sürücüsünün akan trafikte araçların arasından çıkarak ölümden döndüğü görülüyor.

Güvenlik kameralarına yansıya kaza, önceki akşam saat 20.00 sıralarında Yenibosna D - 100 yan yolda meydana geldi. Motosiklet sürücüsü önüne bir anda çıkan otomobile çarpmamak için manevra yaparken, direksiyon hakimiyetini kaybetti. Sürücü savrulan motosikletle birlikte yere düştü. Motosiklet sürücüsü, akan trafikte yerden kalkıp araçların arasından çıkarak ölümden döndü.

Görüntü dökümü:

----------------------

Güvenlik kamerası görüntüleri

-Kaza anı

-Sürücünün kalakarak araçların arasından çıkması

============

14- İSTANBUL'DA 5 TON ETİL ALKOL ELE GEÇİRİLDİ

Küçükçekmece ve Sultangazi'de polis ekipleri tarafından yapılan incelemelerde sahte içki yapmak için kullanılan 5 ton 195 litre etil alkol ele geçirildi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince dün yapılan çalışmalar kapsamında Sultangazi ve Küçükçekmece'de toplam 3 adrese yapılan operasyonlarda 5'i Pakistanlı olmak üzere 7 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Polis ekiplerinin yaptığı aramada sahte alkol yapmak için 5 ton 195 litre etil alkol yakalandı.

Konu ile ilgili yakalanan şüphelilerden 1'i işlemlerinin tamamlanmasının ardından

adli makamlarca serbest bırakılırken, 6 şüpheli ise "Gümrük Kaçakçılığı" suçundan adli makamlara sevk edildi.

Görüntü Dökümü:

-------------

Ekiplerinin depoyu arama ve inceleme görüntüleri

=================

15- KARTAL'DA KUMAR OYNAYANLARA BASKIN KAMERADA

KARTAL'da bir kıraathaneye yapılan baskında kumar oynayan ve koronavirüs tedbirlerini ihlal eden 10 kişiye toplam 36 bin 844 lira para cezası kesildi. İş yeri sahibi H.E. (46) hakkında "Kumar oynanmasına yer ve imkan sağlama" suçundan adli işlem yapılırken, polisin baskın anı da kameraya yansıdı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerine, Kartal Soğanlık Yeni Mahalle'de bir kıraathanede kumar oynatıldığı yönünde ihbar geldi. Harekete geçen ekipler, iş yerinde 10 kişinin bulunduğunu ve 4 kişinin üzerinde 60 lira para olan bir masa etrafında oyun oynadığını tespit etti. İçeride bulunan 10 kişiye 1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282. Maddesi'nden, 4 kişiye de ayrıca "Kumar Oynamak" suçundan olmak üzere toplamda 36 bin 844 lira idari para cezası işlemi uygulandı. İş yeri sahibi olduğu belirlenen H.E. (46) hakkında ise "Kumar oynanmasına yer ve imkan sağlama" suçundan adli işlem uygulandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------------

Kumar oynayanlara baskın anları

==============

16- SULTANBEYLİ'DE KAHVEHANEYE KORONAVİRÜS BASKINI KAMERADA

* 28 kişiye toplam 97 bin 132 lira para cezası kesildi.

SULTANBEYLİ'de koronavirüs tedbirleri kapsamında bir kahvehanede yapılan denetimlerde 28 kişiye toplam 97 bin 132 lira para cezası kesildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, koronavirüs tedbirleri kapsamında Sultanbeyli Battalgazi Mahallesi'nde bir kahvehaneyi denetledi. Sosyal mesafe kurallarına aykırı bir şekilde masada oyun oynandığı tespit eden polis ekipleri, iş yeri sahibi ile birlikte içeride bulunan 28 kişiye her birine 3 bin 469 liradan toplamda 97 bin 132 lira para cezası kesti.

Görüntü Dökümü:

------------------------

Sosyal mesafesiz oyun oynayanlara baskın anı

DHA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler