Vali Yazıcı, "Vatandaşlarımız her şeyin en iyisine layık"

Vali Yazıcı, "Vatandaşlarımız her şeyin en iyisine layık"

Finike'de ziyaretlerde bulunan Antalya Valisi Ersin Yazıcı, "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarımızın her şeyin en iyisine layık olduğunu düşünenlerdenim." dedi.

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Finike'de ziyaretlerde bulundu. Finike Kaymakamı Zafer Sağ, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Emniyet Müdürü Mahmut Avcı, Jandarma Komutanı Jandarma Teğmen Murat Kemal Karayaka, siyasi parti temsilcileri ve kurum amirleri tarafından Kaymakamlık binası önünde çiçeklerle karşılanan Vali Yazıcı'ya, AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu da eşlik etti.

Finike programının ilk durağında kaymakamlık toplantı salonunda kurum amirleriyle bir araya gelen Vali Yazıcı, ilçenin yatırımları ve yürütülen faaliyetler hakkında bilgi aldı. Kurum amirlerine hitaben yaptığı konuşmada 28 yıllık mülki amir olduğunu anımsatan Vali Yazıcı, vatandaşların en iyi hizmeti almayı hak ettiğini ifade ederek, bu anlayış ile kamu hizmeti sunulması gerektiğini vurguladı.

"İNSANIMIZIN DA BUNU HAK ETTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"

Vatandaşa hizmet konusundaki hassasiyetini altını çizerek anlatan Vali Yazıcı, şöyle devam etti: 

"Sizler Antalya'mızın en güzel ilçelerinden olan Finike'ye hizmet ediyorsunuz, kamu hizmeti sunarken bazı şeylere elbette dikkat ediyorsunuz ama benim de vurgulamak istediğim birkaç konu var. Ülkemin güzel insanlarına yurdumuzun birçok köşesinde hizmet ettim. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarımızın her şeyin en iyisine layık olduğunu düşünenlerdenim. Ben de sizler gibi devletini, milletini seven ve bu sevgisini de işini güzel yaparak, disiplinli bir şekilde çalışarak, iş üreterek, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayarak yapmaya gayret ediyorum. Ürettiğimiz kamu hizmeti zaman zaman bizim rahatlıklarımızdan dolayı ya da memuriyetin kendi içinde oluşturduğu bazı hatalardan dolayı büyük kusurlara sebebiyet verebiliyor. Bizden hizmet alamaya gelen insanımız bu hizmeti alırken insan gibi muamele görmek istiyor. İnsanımızın da bunu hak ettiğini düşünüyorum. Eğitimden, sağlığa her alanda vatandaşlar en iyi hizmeti alma hakkına sahip."

vali-yazici-vatandaslarimiz-her-seyin-en-iyisine-layik.jpg

"HİZMETLERİN MEMNUNİYETİNİ MUTLAKA ÖLÇELİM"

Her zaman en iyisini yapma gayreti içinde olunması gerektiğini belirten Yazıcı, "Bu ülkeye, devlete ve millete olan sevgimizi, sevdamızı samimiyetle çalışarak, karşımıza gelen insanlara insan gibi davranarak, en iyi hizmeti vererek göstermemiz gerekiyor. Nasıl çocuğunuz en iyi öğretmeni, en iyi eğitimi hak ediyorsa insanımız da en iyi kamu hizmetini hak ediyor. Bu söylediklerimi sadece şahsınıza söylemiyorum. Kurumsal anlamda söylüyorum. Çalışanlarınızdan sorumlu kişilersiniz. Ülkeye, vatandaşa saygınızda, sevginizde bir eksiklik varsa -ki olduğuna inanmıyorum- en iyisini yapmaya gayret etmemiz lazım. Bütün insanlarımız kıymetli o nedenle karşımıza gelen insanları lütfen insan gibi davranalım. Hizmeti de en iyi şekilde vermemiz gerekiyor. Her yerde ifade ediyorum siz mahiyetinizde çalışanlara amirsiniz kamu hizmeti almaya gelen vatandaşın değil. Ayrıca yaptığımız hizmetlerin vatandaş tarafından memnuniyetini mutlaka ölçelim. Küçük anketlerle ölçüp değerlendirebilirsek daha kaliteli ve başarılı hizmetler vereceğimize inanıyorum" dedi.

TURİZMDE GÜVENLİK

Şehir olarak turizm konusunda da büyük sorumlulukları olduğunu söyleyen Vali Yazıcı, "Turizmin başkentindeyiz. Şehir olarak turizmle ilgili çok büyük sorumluluğumuz var. Turizmin ön şartlarının başında güvenlik geliyor. Güvenlik zafiyeti yaşadığımız an kimse buraya gelmez. Çünkü tatil insanların zorunlu yaptıkları bir şey değil. Bir ihtiyaçtır. Dolayısıyla zorunlu olmayan bu hizmeti alan kişi gelirken güvenliğin olup olmadığına bakar. O yüzden polis ve jandarmamızın çok dikkatli olması lazım. Turizmin olmazsa olmazı güvenliktir" diye konuştu.

vali-yazici-vatandaslarimiz-her-seyin-en-iyisine-layik-001.jpg

KENT MEYDANI CAZİBE MERKEZİ

Vali Yazıcı, kurum amirleriyle yaptığı toplantının ardından Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi'yi makamında ziyaret etti. Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, ziyaret sırasında kent meydanı projesi hakkında bilgi aktardı. Projeyi görselleriyle birlikte paylaşan Başkan Geyikçi, "Siyasi parti temsilcilerimiz ve meclis üyelerimizle kent meydanı projemizi paylaştık. Sivil toplum kuruluşlarıyla da projemizi paylaşacağız. Toplumun tüm kesimlerinin bilgilendirilmesinden sonra projeyi hayata geçireceğiz. Kent meydanı, ilçemizin cazibe merkezi ve yeni yaşam alanı olacak" dedi.

ESNAFA ZİYARET

Atatürk Caddesi'nde esnaf ziyareti yapan Vali Yazıcı, ilçe merkezindeki tarihi binaların restorasyon çalışmalarını da yerinde inceledi. Çevresinde yapılan inşaatların sokağın dokusunu bozmayacak şekilde yapılmasını isteyen Vali Yazıcı, bu dokuyu bozacak çalışmalara izin verilmemesi gerektiğini belirterek, "Hakkımı helal etmem" dedi.

Beraberindeki heyetle birlikte Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Osmanlı ve Selçuklu mimarisiyle inşa edilen Finike'nin deniz manzaralı Eroğlu Nuri Camii'nde incelemelerde bulunan Vali Yazıcı, daha sonra Kafi Baba Türbesi'ni ve Limyra Antik Kenti'ni ziyaret etti. Şehit Turgut Burkay Korkmaz'ın ailesini de ziyaret ederek başsağlığı dileyen Vali Yazıcı, aileye Türk bayrağının olduğu tablo hediye etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler