Vali Yazıcı: Antalya'mız En Çok Kitap Okunan İllerden Biri Olacak
VALİ Ersin Yazıcı, etkin okuma kültürünü geliştirmek ve çocukların kitaplara kolay erişebilirliğini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen, "Çocuk ve...
VALİ Ersin Yazıcı, etkin okuma kültürünü geliştirmek ve çocukların kitaplara kolay erişebilirliğini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen, "Çocuk ve Kitap Buluşmaları Çalıştayı'na katıldı. Çalıştayda konuşan Vali Yazıcı, okuyan bir gençliğin öncelikli hedefi olduğunu söyleyerek, "Bu güzel çalışmalarla ve teşviklerle Antalya'mız en çok kitap okunan illerden biri olacak" dedi.
Vali Ersin Yazıcı, Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen, "Çocuk ve Kitap Buluşmaları Çalıştayı'na katıldı. Çalıştayda Vali Yazıcı'ya İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, öğretmenler, kitap yazarları, çocuk gelişim uzmanları, kütüphaneciler, öğrenciler ve veliler eşlik etti.
'OKUMAK BENİM İÇİN GERÇEKTEN ÇOK ÖNEMLİ BİR KONU'
Çalıştayın önemine dikkat çekerek sözlerine başlayan Vali Yazıcı şunları kaydetti:
"Güzel ve bir o kadar da önemli bir çalıştayda birlikteyiz. Hayatım boyunca kitap ve kitabın olduğu her alan benim için çok önemli oldu. Çalıştığım her yerde, özellikle gençlerimize okuma alışkanlığı kazandırılması noktasında çalışmalar yapmaya gayret ettim. Görev yaptığım il ve ilçelerde kitap okuma sayısındaki artışa veya kitap okuma oranlarına ufakta olsa bir yükselme gerçekleştirdiysem ne mutlu bana. Okumak benim için gerçekten çok önemli bir konu. Böyle önemli çalıştayların da okuma oranımıza katkı sunacağına yürekten inanıyorum."
'İNGİLİZ ADAM KÜVETTE KİTAP OKUYORDU'
Konuşmasında kitap okumayla ilgili bir anısından da bahseden Vali Yazıcı, okuma alışkanlığını etkileyen ve 1994'de yaşadığı anısını anlattı. Vali Yazıcı, şöyle konuştu;
"Staj için İngiltere'ye gitmiştim. Bir ailenin yanında kalıyordum. Yanında kaldığım ailede erkek kamyon şoförü, hanımefendi ise tezgâhtardı. Evin erkeği alt katta bulunan banyoya giriyor ve saatlerce çıkmıyordu. Banyoda neden uzun vakit geçirdiğini sorduğumda ise en büyük zevkinin küvette kitap okumak olduğunu söyledi. Bu insanlar her akşam kitap okumalarının yanında boş kaldıkları her anda da kitap okuyorlardı. Ben 1989'da fakülteyi bitirmiş, ilkokuldan beride okumayı seven ve nispeten de düzenli kitap okuyucusu biri olarak fakülteden sonra sınavlara hazırlık sürecinde 3-4 yıl hiç kitap okumadığımı fark edip çok utanmıştım. Döndükten sonra ben de kitaba takıntılı biri haline geldim. Kendi adıma çalıştığım her yerde kitapla, okumayla ilgili projeler yapmaya çalışıyorum. Arkadaşlarımı motive edip harekete geçirmeye çalışıyorum. Dinimizin de ilk emri olan "Oku'yu hayat buldurmaya çalışıyorum. Kaymakamken de Valiyken de buna hep dikkat ettim."
KİTAP VE SPOR
Kitap okuma noktasında geride olunduğunu, bunun ortak çalışmalarla istenilen düzeylere çıkarılabileceğinin altını çizen Vali Yazıcı, "Kitap okuma noktasında maalesef ki biraz gerideyiz. 31 yıllık bir Mülki Amir olarak en üzüldüğüm noktalardan bir tanesi bu. Maalesef okumayan bir toplumuz" dedi. Japon bir kişinin yılda 25 kitap okuduğunu, Türkiye'de ise 1 kitap bile okunmadığını vurgulayan Vali Yazıcı, "Okumayan bir toplumun nerede ve nasıl olacağını söylemeye gerek yok. Bu alışkanlığın çocuklarımıza ilkokuldan itibaren kazandırmamız gerekiyor. Ben bir çocukla karşılaştığımda derslerinin nasıl olduğunu değil kitap okuyup okumadığını ve spor yapıp yapmadığını sorarım" dedi.
'EĞİTİM BENİM İÇİN BİRİNCİ SIRADA'
Gençlerin kitap okuma alışkanlığı kazanmasıyla ilgili yoğun çabalar harcadığını aktaran Vali Yazıcı, "Bu işle ilgili kendimce uğraşıyorum. Bazı kesimler "Vali işi gücü bırakmış çocuklarla kitap okuyor" diyor. Bunu bana iletenlere bir cevabım var. Bir çocuğumuza bile okuma alışkanlığı kazandırabilirsem ne mutlu bana. Antalya'mız en çok kitap okunan illerden biri olacak" şeklinde konuştu.
FOTOĞRAFLI
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.