Ürünlerini tescilledi; artık patentiyle ikram edecek
Antalya'nın Demre ilçesindeki Beymelek Taş Evler'de konuklara ikram edilen ürünler, artık tescillenen markasıyla sofraya gelecek.
Dönemin Beymelek Belediye Başkanı Osman Güngör'ün girişimleriyle 2013 yılında Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) desteğiyle restore edilen Beymelek Taş Evler, turizme kazandırıldı.
Osman Güngör'ün işlettiği Beymelek Taş Evler, konuklarına ikram ettiği birçok ürünü kendisi doğal yöntemlerle üretiyor. Başta bal, zeytin türleri, zeytin yağı, reçeller, siyez buğdayı unundan yapılan ekmek türleri, siyez unu pişisi, keçi sütünden yapılan peynir türleri, keçi sütü, süt ürünleri, el makarnaları, keçi boynuzu pekmezi, arı sütü, lor, irmik, salça türleri, domates sosları, değişik sirke türleri ve reçel türlerinin 'Balboura' markasıyla sofraya gelmesi için 10 yıllık tescil alındı. Beymelek Taş Evler'de üretilen ürünler için TC Türk Patent ve Marka Kurumu'ndan Marka Tescil Belgesi alındı.
KENDİ DOĞAL ÜRÜNLERİ
Osman Güngör, "7 yıldır Beymelek Taş Evleri turizmin hizmetine sunarak, bölge turizmine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Artık taş evlere gelen konuklarımıza ikram ettiğimiz ürünlerin en az yüzde 85'ini kendimiz doğal yöntemlerle üretiyoruz. Bu ürünleri markalaştırmak istedik. Türk Patent ve Marka Kurumu'na başvurarak, 'Balboura' markasıyla 10 yıllık marka tescil belgesi aldık. Bu bizim için ve bölge turizmi için çok önemli bir adım. 'Balboura', Burdur'un Altınyayla ilçesi yakınlarında yer alan yöre halkının Asar Tepe olarak adlandırdığı Kızıl Tepe üstünde bulunan Likya Birliği'nin en yüksek yerde bulunan bir kenti. Biz de yüksek bir yerde bulunduğumuz için markamızın adını 'Balboura' koyduk. Özellikle yabancı turistler başta olmak üzere, tüm konuklarımız markalı ürünlerimize büyük ilgi gösteriyor. Yaklaşık 150 yıllık Beymelek Taş Evler'in ruhuna uygun marka oluşturduk" dedi.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.