Ulaşımda, Yeni Düzenleme Kabul Edildi

Ulaşımda, Yeni Düzenleme Kabul Edildi

Mecliste, son zamanlarda kentte sorun haline gelen toplu taşıma sektörü ile ilgili sefere çıkmayan otobüslerin çıkmasının amaçlandığı yeni düzenleme kabul edildi.

Antalya'da yaklaşık 40 yıldır kent gündeminde yer alan Kırcami alanı ile ilgili hazırlanan ve daha önce mahkemenin askı sürecine uyulmadığı gerekçesiyle iptal kararı verdiği imar planlarına yapılan itirazlar, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde reddedildi. Mecliste, son zamanlarda kentte sorun haline gelen toplu taşıma sektörü ile ilgili sefere çıkmayan otobüslerin çıkmasının amaçlandığı yeni düzenleme kabul edildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Aralık Ayı Olağan Meclis devam Toplantısı, Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in başkanlığında meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi. 36 maddenin görüşüldüğü toplantı CHP, AK Parti, MHP, İYİ Parti ve SP grup üyelerinin katılımıyla başladı.

Yaklaşık 40 yıldır kent gündeminde yer alan, içerisinde Muratpaşa ilçesindeki Doğuyaka, Topçular, Mehmetçik, Güzeloluk, Zümrütova, Yeşilova, Kırcami mahallelerinin tamamı, Fener ve Çağlayan mahallelerinin bir kısmını kapsayan yaklaşık 1600 hektarlık "Kırcami Bölgesi" alanı ile ilgili hazırlana imar askı sürecine uyulmadığı için Antalya 1'inci İdare Mahkemesi tarafından ekim ayında iptal edilen imar planıyla ilgili maddeler toplantıda gündeme geldi.

KIRCAMİ'YE İTİRAZLAR REDDEDİLDİ

Mahkemenin iptal kararının ardından Büyükşehir Belediyesi de mahkeme kararı doğrultusunda 1/25 binlik ve 1/5 binlik imar planlarını tekrar askıya çıkarttı. Bugünkü meclis toplantısında ise askı sürecinde yapılan itirazlar sonucunda hazırlanan komisyon raporları görüşüldü. Askı sürecinde imar planlarına yapılan itirazlar komisyon raporları doğrultusunda reddedildi.

TOPLU ULAŞIMA YENİ DÜZENLEME

Meclis gündeminde, toplu ulaşımı ilgilendiren önemli bir madde de yer aldı. Bir süredir büyük sorunlara yol açan ve Büyükşehir Belediyesi'nin yeni otobüsler alarak çözüm üretmeye çalıştığı toplu taşıma sektörü ile ilgili yeni düzenleme mecliste oylamaya sunuldu. Düzenlemede toplu taşıma araç alım maliyetlerinin çok yüksek olması nedeniyle özel halk otobüslerinin UKOME dahilinde çalıştırılması, toplanacak tüm gelirin ise Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nda toplanması yer aldı.

KİLOMETRE BAŞINA ÜCRET ALACAKLAR

Aynı düzenlemede toplanan gelirlerden özel halk otobüslerine 4 bin kilometre altı çalışan ve 8 bin yolcudan az yolcu altında kalan araçlara kilometre başı 35 TL, 4 bin 1 kilometre ve üstü çalıştırılan ve 8 bin 1 yolcu ve üstünde yolcu taşıyan araçlara kilometre başına 40 TL ödeme yapılması, uygulamanın 1 Ocak 2024 ile 1 Temmuz 2024 arasında devam etmesi yer aldı. Düzenleme ile ilgili maddeye CHP, AK Parti, MHP grupları evet oyu verirken İYİ Parti grubu oy kullanmayacağını açıkladı.

İYİ Parti grubu oy kullanmayacağını açıklamasına rağmen, 2 meclis üyesinin evet oyu verdiği madde 52 evet oyu ile kabul edildi. Karar toplantıda yer alan ulaşım esnafı tarafından da alkışlandı. Meclis 15 Ocak saat 14.00'te toplanmak üzere sonlandırıldı.

DHA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler