Ukrayna için Sahnedeler

Ukrayna için Sahnedeler

Ukraynalı genç müzisyenlerden oluşan 'Prima Orchestra' adlı senfonik orkestra, Antalya'da yerleşik Ukraynalı aileler ile buluştu.

Ukraynalı genç müzisyenlerden oluşan "Prima Orchestra" adlı senfonik orkestra, Antalya'da yerleşik Ukraynalı aileler ile buluştu. Savaşın yaşattığı acılara, çekilen sıkıntılara dikkat çeken orkestra, aileleri hareketli müzikle eğlendirip moral aşıladı.

Kepez Belediyesi Mimar Sinan Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konserde; Ukrayna'nın "Müzik Şehri" olarak anılan Harkiv'de, 2014 yılında kurulan ve teknik kadrosuyla birlikte 90 müzisyenden oluşan "Prima Orchestra" üyeleri sahne aldı. Şef Denis Doroshenko'nun yönettiği dev orkestra, seslendirdiği hareketli, klasik ve popüler rock parçalarıyla salonu dolduran Ukraynalı çocuk, genç ve yetişkinleri coşturdu.

Orkestra şefi Doroshenko; savaşın acımazlığına dikkat çekip yorumlanan eserler arasında Rusya'nın işgali altındaki şehirlerde yaşayan Ukraynalı ailelere, yardım çağrısı da yaptı.

KONSERİ, KONSOLOS DA İZLEDİ

Konseri, organizasyona destek veren Ukrayna'nın Antalya Konsolosu Oleksandr Voronin ve yardımcıları, Antalya'daki Ukraynalılar Derneği Başkanı Natalia Karaca da izledi. Türkiye'den önce Almanya, Belçika, Fransa, Finlandiya, Bulgaristan, Romanya, Moldova ve birçok ülkede Ukrayna'ya destek konserleri veren "Prima Orchestra', Antalya'da yaşamlarını sürdüren Ukraynalılara popüler klasik-rock karışımı şarkılarla renkli bir akşam yaşattı.

'Prima Orchestra'nın kurucusu ve yöneticisi İurii Rybalka, Ukrayna-Rusya arasında yaşanan savaşın dördüncü ayında orkestranın birçok üyesinin bombalanan şehirlerdeki enkazların arasından sağ çıktığını, enstrümanların bir kısmının da kurtarıldığını belirtti. Rybalka, "Orkestramızı yeni nesil enstrümanlar da ilave ederek yeniden oluşturup güçlendirdik, savaştan büyük zarar gören ülkemizin insanlarına yardım kampanyası başlatmak amacıyla Hakiv şehrinden yola çıktık" dedi. Rybalka, sözlerini şöyle sürdürdü;

"Birçok ülkede konserler verdik, bugün de Antalya'daki Ukraynalıların yanında yer aldık. Orkestramız, yapılan bağışlarla konserlerini sürdürüyor. Bağışlarla birkaç otobüs ve ambulans satın aldık. Otobüslerimizle bombalanan şehirlerdeki insanlar daha güvenli bölgelere, ambulanslarla da yaralılar hastanelere taşınıyor. Ayrıca yaralı ve hastalarımıza tıbbi araç-gereç ve ilaç yanında jeneratörler satın alınıyor. Bağışların nerelere harcandığını da sosyal medyada yayımladığımız videolarımızı güncelleyerek anlatıyoruz, dünya kamuoyunu bilgilendiriyoruz."

DHA

Ukrayna için Sahnedeler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler