Trafikte Yayalara Saygı Etkinliği

Trafikte Yayalara Saygı Etkinliği

ANTALYA'nın Demre ilçesinde Kaymakamlık, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı iş birliğinde "Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı...

ANTALYA'nın Demre ilçesinde Kaymakamlık, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı iş birliğinde "Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu" sloganıyla trafikte yayalara saygı etkinliği düzenlendi.

Demre İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden komiser Cem Sarçin'in hazırladığı etkinlik Ertuğrul Günay Caddesi'nde gerçekleştirildi. Etkinliğe Demre Kaymakamı Onur Şatıroğlu, İlçe Emniyet Müdürü Fuat Polat, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mücahit Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, Yunus Emre İlkokulu Müdürü Özgür Yalaz, Proje Koordinatörü komiser Cem Sarçin, jandarma ve emniyet müdürlüğünden trafik timleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Etkinlikte önce yolun bir bölümü trafiğe kapatıldı. Öğrenciler ellerinde bayraklarla pankartlar taşıdı. Komiser Cem Sarçin ve Jandarma Trafik Timi'nden Astsubay Üstçavuş Yunus Emre Tüzün, yaya kaldırımının önemini anlattı. Işık olan yaya kaldırımı ile ışık olmayan yaya kaldırımının farkı, yayalar için anlamı uygulamalı olarak gösterildi. "Kırmızı çizgilerin anlamı nedir" sorusu ile öğrenciler bilgilendirildi. Sürücüler durdurularak, ışık olmayan yaya geçitlerine gelirken yavaşlamaları gerektiği, önceliğin yayalarda olduğu, özellikle çocukların freni olmadığı anlatıldı. Ardından Kaymakam Şatıroğlu ve diğer protokol üyeleri, öğrencilerle birlikte yaya geçidinden karşıya geçme uygulamaları yaptı. Birlikte kırmızı boya ile yaya geçidini boyadı. Kaymakam Şatıroğlu öğrencilere, "Bugün yaya olarak haklarınızı öğrendiniz. En büyük hakkınız nedir biliyor musunuz? Trafikte her zaman yayaların önceliği vardır. Haklarınıza sahip çıkın. Kurallara uymayan sürücüleri bize bildirin. Ama kendiniz de trafik kurallarına uyun" dedi.

FOTOĞRAFLI

Trafikte Yayalara Saygı Etkinliği

Trafikte Yayalara Saygı Etkinliği

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler