SGK Çalışanları İş Bıraktı

SGK Çalışanları İş Bıraktı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çalışanları, sorunlarının ve bazı taleplerinin karşılanması için 1 günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. SGK çalışanları basın açıklamasının ardından halay çekti.

ANTALYA'da Büro Emekçileri Sendikası (BES) Antalya Şubesi'ne bağlı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çalışanları, sorunlarının ve bazı taleplerinin karşılanması için 1 günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. SGK çalışanları basın açıklamasının ardından halay çekti.

Antalya'da BES'e bağlı SGK çalışanları yıllardır çözülmeyen sorunlarının ve taleplerinin karşılanması için 1 günlük iş bırakma eylemi yaptı. İşbaşı yapmayan SGK çalışanları SGK Antalya İl Müdürlüğü önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklamada bulunan BES Antalya Şube Kadın Sekreteri Selma Güzel, "1999 depremi sonrasında sendikaların yoğun itirazına rağmen çıkarılan emeklilik düzenlemesinin yarattığı yaş mağduriyetini gidermek için hazırlık yapılmadan alelacele uygulamaya konulan düzenleme neticesinde sosyal güvenlik emekçileri ağır bir angaryayla baş başa bırakılmış durumdadır.

Bu yoğunluğun mevcut personelle karşılanması mümkün değildir. Başta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olmak üzere kurum yetkililerini acilen personel alımı yapmaya davet ediyoruz. Yıllarca devam eden EYT mağduriyeti, ardından emekli maaşı alabilmek için çırpınan vatandaşın talebinin karşılanması, çıkarılan vergi ve prim aflarıyla beraber rutin işlerin de yetiştirilmesinin mümkün olmadığının altını bir kez daha çizerek bu ağır çalışma koşullarına "yeter" diyoruz. Haklı taleplerimizin kalıcı bir kazanıma dönüşmesi için, yetki alanımızda bulunan bütün sendikaları birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz" dedi.

Basın açıklamasının ardından SGK çalışanları bir süre halay çektikten sonra iş bırakma eylemlerine devam etti.

SGK Çalışanları İş Bıraktı

SGK Çalışanları İş Bıraktı

SGK Çalışanları İş Bıraktı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler