Sevgi Atölyesi'nde Engeli Aşıp İşbaşı Yaptılar

Sevgi Atölyesi'nde Engeli Aşıp İşbaşı Yaptılar

DOWN Sendromlu ve engelli bireylerin mesleki ve sanat eğitimi aldığı "Sevgi Atölyesi'nde öğrenim gören 2 özel bireyin istihdamı sağlandı.

DOWN Sendromlu ve engelli bireylerin mesleki ve sanat eğitimi aldığı "Sevgi Atölyesi'nde öğrenim gören 2 özel bireyin istihdamı sağlandı. Bireyler, derneğin baskı atölyesinde maaşlı işe başladı.

Kepez Belediyesi tarafından Antalya Down Sendromlular ve Engelliler Derneği'ne tahsis edilen park içindeki binada oluşturulan "Sevgi Atölyesi'nde özel bireylere İŞKUR, Antalya İl ve ilçe milli eğitim müdürlükleri ile Çamlıbel Halk Eğitimi Merkezi işbirliğinde mesleki ve el sanatları eğitimleri veriliyor. Bireyler, atölyede tişört, şapka, kupa bardak, fincan, plaket üzerine baskı çalışmalarına başladı. Ayrıca, İŞKUR projesiyle halı dokuma kursu da onaylandı.

İSTİHDAM EDİLDİLER

Dernek yönetiminin "Bu Bir İyilik Hareketidir" sloganı ile başlattığı özel bireylerin istihdam edilmesi seferberliğine ise ilk destek Kepez Belediyesi ile Antalya İl Emniyet Müdürlüğü'nden geldi. Her iki kurumun toplu siparişleriyle atölyede üretim arttı. Özel bireyler Mehmet Donuk (33) ile Avni Oğuzhan Semiz (25), atölyede daimi istihdamları sağlandı. İki özel birey makine başına geçip işbaşı yaptı. Bireylerin işe alınması ailelerini de mutlu etti.

ÖZ GÜVENLERİ ARTIYOR

Antalya Down Sendromlular ve Engelliler Derneği Başkanı Gülcan Ay, 4.5 ay sürecek halı dokuma eğitimine katılacak özel bireylere İŞKUR tarafından günlük 40 TL harçlık ödeneceğini, istihdam edilen bireylere de atölyenin kazancından aylık ücret ödeneceğini söyledi. Dernek Başkanı Ay, "Özel bireylerimiz, iyi bir eğitim alınca kendilerine olan öz güvenleri artıyor, çalışma hayatında başarılı oluyorlar. Kazançlarıyla da ailelerinin üzerindeki yükü hafifletebiliyorlar" dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler