Serik Belediyesi Ocak Meclisinde İkinci Oturum Yapıldı

Serik Belediyesi Ocak Meclisinde İkinci Oturum Yapıldı

Serik Belediye Meclisi'nin 2024 yılı Ocak ayı devam toplantısı yapıldı. Belediye Başkanı Enver Aputkan'ın başkanlık ettiği toplantı saygı duruşunda...

Serik Belediyesi'nin ocak ayı devam toplantısı gerçekleştirildi.

Serik Belediye Meclisi'nin 2024 yılı Ocak ayı devam toplantısı yapıldı. Belediye Başkanı Enver Aputkan'ın başkanlık ettiği toplantı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. 10 maddelik gündem ile yapılan toplantıda gündemin 3 ile 8. maddeleri oy birliği ile kabul edildi. Gündemin 9. maddesinde ise Cumalı Mahallesi 3086 ada (eski 182 ada) 1/1000 ölçekli uygulama imar planı iptali hakkında İmar Komisyonu karar vermediği için konu mecliste görüşüldü. Salı pazarı kapalı alanı ile ilgili madde daha önce oy birliği ile meclisten geçmişti. Ancak mahkemeye intikal eden konu ile ilgi 5000'lik plan kabul edilip, 1000'lik plan iptal edilmişti.

'KOMİSYONUMUZ HERHANGİ BİR KARAR ALMAMIŞ'

Konu ile ilgi meclise bilgi veren Belediye Başkanı Enver Aputkan, "Belediye hizmet alanlarının hangi amaçla kullanılacağı konusu kanunda, yönetmelikte yazılmıştır. Dolayısıyla sadece mahkeme kararı vardır. Yani orada yapılan imar planında ayrılan alanın hangi amaçla kullanılacağını saymış kanun. Dolayısıyla bunlardan bir tanesi de pazar yeri olarak değerlendirme yetkisi var belediyemizin. Ama mahkeme kararıdır. Dolayısıyla bunun işte pazar yeri olarak bildirilmesi şeklinde tekrar plan yaparak pazar yeri olarak bu amaçla kullanılacağına dair bir karar istiyor. Burada komisyonumuz meclisimize havale etmiş. Herhangi bir karar almamış" dedi.

İmar Komisyonu Başkanı Meclis Üyesi Ayşegül Yılmaz söz alarak, "Komisyon olarak toplanmakta bayağı zorlandık. Arkadaşların programları uymadı. Bir kere toplandık. Bana göre burada hiçbir sakınca yok. Burada tamamen işi uzatmak adına verilmiş bir karar olarak görülüyor bu. Belediye hizmet alanıyla, direkt pazar yeri yazması arasında bir fark yok" diye konuştu.

DHA

Serik Belediyesi Ocak Meclisinde İkinci Oturum Yapıldı

Serik Belediyesi Ocak Meclisinde İkinci Oturum Yapıldı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler