Savaş Ortamından Kaçan Rus Hasta, Doç. Dr. Hüseyin Balıkcı'da Şifa Buldu

Savaş Ortamından Kaçan Rus Hasta, Doç. Dr. Hüseyin Balıkcı'da Şifa Buldu

RUSYA'nın başkenti Moskova'dan Antalya'ya burun ameliyatı için gelen 34 yaşındaki Tatiana Gofrat, "Rusya'daki savaş ortamı yüzünden mecburen olmam gereken...

RUSYA'nın başkenti Moskova'dan Antalya'ya burun ameliyatı için gelen 34 yaşındaki Tatiana Gofrat, "Rusya'daki savaş ortamı yüzünden mecburen olmam gereken bir ameliyatı Türkiye'de oldum. Türk hekimlerinin başarılı olduğunu biliyordum, onlara güvendim ve güvenimi boşa çıkarmadılar" dedi.

Rusya'nın Moskava şehrinde yaşayan ofis yöneticisi Tatiana Gofrat, 5. revizyon ameliyatı için Türkiye'yi tercih etti. Antalya'da hizmet veren Doç. Dr. Hüseyin Balıkcı'yla yolları kesişen Rus hasta, savaş nedeniyle güvenli bir ortama sahip olmayan Rusya yerine Türkiye'de ameliyatını olmak istediğini söyledi. Rus vatandaşların Antalya'da ikamet etmesi ve bu şehrin kendilerine daha güven verici bir yapıya sahip olması nedeniyle hiç düşünmeden Antalya'ya geldiğini belirten Tatiana Gofrat, Rus hekimlerinin cerrahi operasyon yapmaya cesaret edemediği burun ameliyatını, Doç. Dr. Hüseyin Balıkcı'nın başarıyla gerçekleştirdiğini ifade etti.

'TÜRK DOKTORLARI ÇOK CESUR VE İŞLERİNİ İYİ YAPIYOR'

Türk hekimlerinin başarılı olduğu kadar cesur da olduklarını belirten Tatiana Gofrat, "Bu benim, 5. burun ameliyatım. Yani 4 kez revizyon ameliyatı oldum. Ancak yıllardır diğer hekimlerin yapamadığını Doç. Dr. Hüseyin Balıkcı yaptı. Şu an sonucunu gördüm ve çok mutluyum. Türk doktorları çok cesur ve işlerini iyi yapıyor. Çabuk iyileşmeni istiyorlar. Mesela, önceki ameliyatlarımda beni 3 gün yataktan kaldırmadılar. Burada ise ameliyattan 3 saat sonra kaldırdılar ve yürütmeye başladılar. Dr. Hüseyin Balıkcı işinde çok başarılı bir hekim. Cesur olması beni çok etkiledi" diye konuştu.

'İLK AMELİYATIMDAN SONRA HAYAT KALİTEM DÜŞTÜ'

İlk ameliyatında burnuna şekil olarak müdahale edilmesini istediğini, ikinci ameliyatını ise yapılan cerrahi hatalardan dolayı mecburen olmak zorunda kaldığını belirten Rus hasta, "İlk ameliyatımda anatomik bir problem yoktu fakat ameliyat sonrasında burnumun içinde oluşan nefes alamama ve hayat kalitesini düşüren bir durumla karşı karşıya kaldım. Rusya ve Dağıstan'da birkaç doktora gittim. Sonra tekrar tekrar çözüm için ameliyat oldum. Yaşadığım sorunları Dr. Hüseyin'in çözebileceğine inandım. Kendisi çok zor bir vaka olduğunu söyledi. Ama yine de benim burnumu yapmak istedi. Şu an görüyorum ki bütün problemlerim çözüme kavuştu, ona güvenmekte haklıymışım" dedi.

'DR. HÜSEYİN BALIKCI VE TÜRK HEKİMLERİNİ ÖNERECEĞİM'

Rusya'daki savaş ortamından da bahseden Tatiana Gofrat şöyle devam etti:

"Savaş ortamı olduğu için bu tip bir ameliyat olmak, iyi bir zamanlama değildi. Türkiye özellikle de Antalya'da vatandaşlarımız yaşıyor. Antalya'yı güvenli bir ortam olduğu için seçtim ve hiç düşünmeden geldim. Çünkü Rusya ve Ukrayna arasındaki savaştan dolayı buradaki ortam bana daha güvenli geldi. Eşlerin kocalarını, anne ve babaların evlatlarını kaybetmelerini asla istemiyorum. Rusya'ya gittiğimde bütün arkadaşlarıma Dr. Hüseyin Balıkcı ve Türk hekimlerini önereceğim. Türk insanının ne kadar iyi olduğunu söyleyeceğim. Tekrar bir problem yaşarsam Türkiye'ye gelerek Türk hekimlerini tercih edeceğim."

'ÇOK ZOR BİR VAKAYDI'

Rus hastanın ameliyatı hakkında konuşan Doç. Dr. Hüseyin Balıkcı ise "Hastamız, ameliyat için Rusya'dan gelerek bizi tercih etti. Gerçekten çok zor bir vakaydı. 4. kez revizyon ameliyatını yapmak yapılan tüm yanlış cerrahileri düzeltmek anlamına geliyordu. Hastamızı kabul ettik ve başarılı bir ameliyat geçirdik. İyileşme süresince de dikkatli davranır ve kendini koruyabilirse sonuçtan biz de kendisi de daha da memnun olacaktır. Bize güvenmesi bizler için çok önemliydi" dedi.

VİDEO

FOTOĞRAFLI

 

Savaş Ortamından Kaçan Rus Hasta, Doç. Dr. Hüseyin Balıkcı'da Şifa Buldu

Savaş Ortamından Kaçan Rus Hasta, Doç. Dr. Hüseyin Balıkcı'da Şifa Buldu

Savaş Ortamından Kaçan Rus Hasta, Doç. Dr. Hüseyin Balıkcı'da Şifa Buldu

Savaş Ortamından Kaçan Rus Hasta, Doç. Dr. Hüseyin Balıkcı'da Şifa Buldu

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler