Patronlarda Seçim Heyecanı

Patronlarda Seçim Heyecanı

ANTALYA'da 53 bine yakın üye sayısıyla kentin en büyük sivil toplum örgütü olan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ATSO) 1 Ekim Cumartesi günü sandıklar...

ANTALYA'da 53 bine yakın üye sayısıyla kentin en büyük sivil toplum örgütü olan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ATSO) 1 Ekim Cumartesi günü sandıklar kuruluyor. Seçimde ATSO Başkanı Davut Çetin, Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Ali Bahar ve Reşat Güney yarışacak. Güney, seçimlerin ertelenmesi yönünde başvuruda bulundu.

ATSO'da 1 Ekim Cumartesi günü yapılacak seçimde adaylar Davut Çetin, Ali Bahar ve Reşat Güney 49 meslek komitesinde 277 komite üyesi ve 114 meclis üyesini belirleyecek. Ardından süreç Başkan, Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanlık Divanı, TOBB Delegeleri ve Disiplin Kurulu seçimleri ile tamamlanacak. Seçimlerde ATSO'nun mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin "kırmızı', Antalya OSB Başkanı Ali Bahar "mavi', Ekonomi İş Geliştirme ve Planlama Derneği (EKİPDER) Başkanı Reşat Güney "beyaz" renkli listelerle yarışıyor. Seçimlerde son haftaya girilirken, heyecan ve rekabet de yükseldi. Adaylar günlerdir bir taraftan üyelere ve basına hedeflerini anlatırken, diğer taraftan liste ve hatta seçimin ertelenmesi tartışmaları da yaşanıyor.

DAVUT ÇETİN: GURUR DUYULACAK HİZMETLER VERDİK

ATSO Başkanı Davut Çetin, bugüne kadar üyelerin sayesinde Antalya'ya gurur duyulacak hizmetler verdiklerini anlatarak, "ATSO, dinamik yapısıyla ve kurumsal kapasitesiyle önümüzdeki süreçte de Antalya ekonomisinin dönüşümüne öncülük edecek, üye hizmetlerini daha ileri noktalara taşıyacaktır. Antalya ekonomisini yeni teknoloji sektörlerinde ilerleyen, dijital ve yeşil ekonomi dönüşümünü başarmış, markalaşmış, refahı artmış, yüksek katma değerli, kalifiye ve yüksek ücretli çalışanlarıyla mutlu bir ekonomi haline getirmek, Antalya'nın tüm ilçeleriyle kültür, sağlık ve gastronomi turizminde ilerlemiş, estetik, yeşil bir şehir olmasına katkı sağlamak üzere bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da var gücümüzle çalışacağız" dedi.

RANT EKONOMİSİNE DÖNÜŞÜMÜ ÖNLEMEK

Antalya'nın geleceğine dair hedefleri olduğundan bahseden Çetin, "Gelecek nesiller için ekonomik, sosyal ve çevresel olarak sürdürülebilir bir kent haline gelen, akıllı kent olarak öğrenen, öğreten ve işbirliği yapan, turizm ve tarım sektörü dijital ve akıllı teknolojilere uyum sağlamış, sanayi sektörü endüstri 4.0 teknolojilerine uyum sağlayarak dijital dönüşümü başarmış, ticaret sektörü bölge içi dijital işbirliği ağlarıyla gelişmiş bir Antalya için sizlerle birlikte çalışıyoruz. Antalya ekonomisinin rant ekonomisine dönüşmesini önlemek, Antalya'yı tarihine ve büyük Atatürk'ün "dünyanın en güzel yeri" övgüsüne layık bir şehir olarak korumak hepimizin ortak sorumluluğudur" diye konuştu.

DOĞADAN KÜLTÜRE, TARIMDAN TURİZME

Çetin, Antalya'nın doğal, tarihi, kültürel hazinelerinin korunmasından, kent estetiğinin ve kent kültürünün geliştirilmesi, maddi-manevi değerlerinin korunması, markalarının ve beşeri sermayesinin geliştirilmesi ile turizm, tarım, sanayi ve ticaretinin sürdürülebilir gelişmesinden hep birlikte sorumlu olduklarını söyledi. Çetin, "Tüm bunları hep birlikte, el birliğiyle başaracağız. Ne mutlu ki tüm bu hedefleri hayata geçirmek için bizleri bir araya getiren 140 yıllık bir çınar var. Bu çınarın altında birlikten güçlü ticarete ilerlemek için, sizi 1 Ekim Cumartesi günü sektörlerimize ve şehrimize sahip çıkmak adına oyunuzu kullanmaya davet ediyorum" dedi.

ALİ BAHAR: ŞEHRİN LOBİYE İHTİYACI VAR

En büyük hedeflerinden biri olarak "lobi" kelimesini kullanan Ali Bahar, Antalya'nın birçok büyük şirketinin sadece kendileri para kazanmakla kalmayıp, aynı zamanda birer lobi olduklarını belirterek, "Bir kelimenin çılgın proje olmasını sağlamaya çalışıyoruz. Lobi kelimesini dalga boyu olarak kullanıyoruz, şehrin lobiye ihtiyacı var. Çevreci, turizm cenneti olması hepsi birer lobidir. Biz de ATSO'nun bu lobilerin tepe gücü olarak birleştiği lobisi olmasını arzu ediyoruz. Birçok SİAD ve STÖ var, ve bu lobi güçlerin tamamını tepede birleştirip Antalya'da çok büyük bir dalga boyu oluşturmak, katma değer sağlamaya çalışıyoruz" dedi.

İKİ KANATLI MELEK

OSB'nin operatif, ATSO'nun spekülatif bir güç olduğundan bahseden Bahar, "Yani daha çok şehrin olgusunu yerleştiren, takip eden, belediyelerle, şehrin tüm dinamiklerine proje üreten ve barışçıl şekilde birlikte yapabilecek politikaları ve sinerjiyi oluşturabilecek lobi güç olarak değerlendiriyorum. Operatif güç bir kanat, spekülatif güç diğer kanat. Bugüne kadar şehrimize Antalya OSB ile büyük bir değer kattık. Şimdi diğer kanadımızı da takarak iki kanatlı melek olup, şehrimize büyük bir katma değer katacağımızı düşünüyoruz. "ATSO Antalya'nın en büyük STÖ'südür" demek, koltuğumda oturuyorum demektir. ATSO Antalya'nın en büyük lobi kuruluşu demek ise kalkıp koltuğumdan koşacağım demektir. Bir kelimeyle anlayış geceyle gündüz, siyahla beyaz kadar değişir" diye konuştu.

KOMİTELER EN AZ 15-20 KİŞİLİK OLACAK

Üyelerin "ATSO para toplamaktan başka ne işe yarar" cümlesinin artık kullanılmayacağı sözü de veren Ali Bahar, şunları söyledi: "Bugüne kadar komitelerle yönetildi ama bu iş bitti, 3-4 üyesi olan komite üyelerinin toplantısı 10-20 dakika sürüyorsa, komiteler çalışmıyor" diyemezsiniz. ATSO 7/24 çalışacak, 5-6 kişilik komiteleri en az 15-20 kişiye getirmek istiyoruz. Mesleğinde en iyi isimlerin yanısıra profesyonel personel ve uzman danışmanları içeriğine koymak istiyoruz. Ayda bir kez yarım günlük çalıştaylar düzenleyecekler ve buradan gelecek raporları da biz devletimize asist yapacağız. Biz değişim yapacağız, mavi sandıklarda buluşalım."

SEÇİM KURULUNA ERTELEME İÇİN BAŞVURDU

Kepez Yüksek Seçim Kurulu'na seçimlerin ertelenmesi için başvuruda bulunan Reşat Güney ise ATSO'da üye aidatlarını ödeyemediği için 40 bine yakın oy kullanamayan üye olduğuna işaret ettiği başvuru dilekçesinde, tüm üyelerin oy kullanabilmesi için 2023 Ocak ayına kadar ek bir süre sağlanacak şekilde ertelenmesini istedi.

Oy kullanabilecek üye sayısının toplam üyelerin yüzde 12.5'ini temsil ettiğini dile getiren Güney, dilekçesinde şu talepte bulundu:

"1 Ekim 2022 tarihinde yapılacak seçimde tüm üyelerin oy kullanabilmesini talep ediyoruz. Bunun için de 2023 Ocak ayına kadar ek bir süre sağlanarak (turizm ve tarımında iyileşmesi ve pandeminin (yaralarının sarıldığını göz önüne alınarak) askıda bulunan üyelerin borcunu yatırması sağlanmalıdır. Üye aidatları yıllara göre farklılık göstermektedir. 2018-2022 seçim dönemi incelendiğinde üye aidatlarının ödemeyenlerin özellikle pandemi ve sonrasında gerçekleştiği kolayca tespit edilecektir.

Yukarıda belirttiğimiz üzere aidatların ödenmemesi seçimde temsile çok ciddi zarar vermekle birlikte, aynı zamanda başkan adayları için seçimde oy toplama malzemesi olmaktadır. Hatta sosyal medya paylaşımları bile yapılmaya başlamıştır. Yerel gazete ve televizyonlarda da haber olmuş ve toplumun/üyenin seçime olan güvenini sarmıştır. Bu durum maalesef onuru ile ticaretini yürütmekte olan binlerce ticaret erbabını derinden yaralamıştır."

FOTOĞRAFLI

Patronlarda Seçim Heyecanı

Patronlarda Seçim Heyecanı

Patronlarda Seçim Heyecanı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler